ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Limbajul secret al leadershipului

On Februarie 18, 2011, in Leadership magic, by Neculai Fantanaru

Evaluează corect sentimentele celorlalţi oameni, pentru ca dimensiunea leadershipului tău să se dezvolte.

Primul pas în direcţia cea mai favorabilă leadershipului tău este să-ţi reconsideri atitudinea şi părerea faţă de ceilalţi oameni. Lăsând timpul să treacă, cu siguranţă îţi vei forma o cu totul altă imagine despre cei ce te înconjoară. Am sa fac din nou referire la filmul “Pretty woman” pentru a scoate mai bine in evidenţă acest lucru.

La un moment dat, între managerul hotelului Regent Beverly Wilshire, Barney Thompson, si Vivian Ward, dama de companie a controversatului om de afaceri, Edward Lewis, are loc o discuţie. În ceea ce-l privea pe manager, era foarte hotărât să o expulzeze din hotel cât mai repede pe Vivian, care prin statutul ei de prostituată putea să afecteze reputaţia hotelului.

Fiind un om de bun simţ, cu un caracter pe măsură, managerul îi spune lui Vivian într-un mod subtil, dar folosind un ton milităresc, că va face o excepţie de la regulă şi o va accepta în hotelul său, datorită prezenţei domnului Lewis care era un client important. Însă, atunci când domnul Lewis va pleca, ea nu va mai avea ce căuta vreodată acolo. Având statutul unui om care nu era recunoscut în acea lume “sofisticată” a luxului şi a bogăţiei, Vivian a încuviinţat din cap, întristată că din nou cineva o tratase cu dispreţ. Fusese avertizată! Bine avertizată! Trebuia să se supună.

Pronosticurile nu s-au adeverit

Şederea lui Vivian timp de o săptămână în acel hotel de lux nu a provocat niciun incident neplăcut, nicio controversă, niciun fel de inconvenient. Din contra, a însemnat o mare lovitură dată în special mândriei şi răcelii managerului. Căci a existat la ea o autentică voinţă care îşi trăgea seva din propriile ei aspiraţii, de a arăta că poate fi altcineva, că se poate ridica mai presus decât ceea ce era – o prostituată, şi că poate să devină o "lady". Ea a reuşit să se facă remarcată de toţi, trecând drept una din cele mai frumoase, mai elegante, mai manierate femei din acel hotel.

Leadership: Ai tăria să priveşti în configuraţia propriei subiectivităţi şi să desprinzi, de sub cenuşa îndoielii, germenii unor valori insuficient exprimate?

Dacă stăm să scrutăm spaţiul leadershipului în care se desfăşoară obligaţia pentru pentru ridicarea particularului la rang de "subiect tolerat", concomitent cu nelimitata sursă de căldură numit suflet, căutându-se echilibrul dintre predictibilitate, maleabilitate şi responsabilitate, şi încercăm să vedem oamenii ca nişte obiecte de care suntem înconjuraţi, provenind din sfera unui design neconvenţional, atunci cu siguranţă nu vom putea percepe simetria între rău şi bine. Între înţelesul pe care încercăm să-l transmitem oamenilor, având ca efect o îmbunătăţire a stimei de sine. Şi înţelesul pe care îl atribuim "umbrelor" din spatele imaginii oamenilor, care eludează realitatea conştiinţei noastre şi a lor.

Dacă privim oamenii ca pe nişte obiecte rare, posedând, de cele mai multe ori, o valoare utilă şi o valoare estetică în acelaşi timp, analizând rolul capacităţii noastre combinatorii în procesul de creaţie a unui model reuşit, vom putea să compunem frumosul sau sublimul în măsura în care ele fac parte din categoria valorilor ce depăşesc sfera esteticului pe care, după cum preciza cineva, nu mai avem dreptul să îl absolutizăm, ci să-l dibuim în tensiunea menţinerii la cote înalte a unor principii morale, etice, care slujesc adevărul.

O formulă derivată din ştiinţă, care nu vizează frumuseţea pe care o poţi admira, studia, atinge, privind-o ani la rând fără să te saturi de ea, ci acea frumuseţe greu percepibilă, care nu aduce o mulţumire aparte, privind-o în mod critic, este următoarea: "Priveşte ceea ce nu ştii, şi nu refuza cunoaşterea"

Oamenii nu sunt nişte obiecte care pot fi întâlnite în aproape toate interioarele, cu acelaşi statut practic şi cu aceeaşi capacitate de a "place". Pe care, atunci când ne plictisim de ele, în condiţiile în care preţul lor este mai redus, le putem schimba. Oamenii sunt un univers de reflecţii care ne pot clarifica raţiunea, care verifică configuraţia exactă a propriei noastre versiuni a frumuseţii, interioare sau exterioare.

Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem, vine din partea unui internaut: "Avem totuşi tăria să privim în configuraţia propriei subiectivităţi şi să desprindem, de sub cenuşă îndoielii şi neîncrederii, germenii unor valori cândva dragi nouă, dar insuficient exprimate?"

Acceptă-i pe oameni în preajma ta înainte ca ei să te părăsească

Aşa cum biserica are datoria să le mântuiască oamenilor sufletul, tot aşa leadershipul de calitate are menirea să-i transforme pe lideri în oameni mai buni. Calea cea mai sigură şi cea mai eficientă de a-i determina pe ceilalţi să nu te mai considere o persoană cu autoritate şi neprietenoasă este să te exprimi în acord cu propriile lor sentimente. Lăsându-i să se acomodeze cu prezenţa ta, cu leadershipul tău, mulţi dintre ei îşi vor schimba atitudinea si mentalitatea.

Ce transformare! Îţi aminteşti finalul filmului? Atitudinea managerului s-a schimbat - de data aceasta exprima mulţumire şi mândrie, fiind pătruns de acea admiraţie sinceră şi totală faţă de Vivian, găsind în ea una din persoanele cele mai interesante dintre toate pe care le-a cunoscut vreodată.

Managerul îi sărută mâna cu acea prudenţă delicată cu care atingi ceva gingaş şi privind-o în ochi plin de admiraţie sinceră, i se adresează cu voce caldă, pe un ton blând şi chiar tandru, şi cu o urmă de părere de rău în suflet:

- Vivian, a fost o plăcere să te cunosc. Vino şi vizitează-ne câteodată. Şi pe deasupra îi pune şi limuzina hotelului la dispoziţie s-o ducă oriunde vrea ea.

Tu îţi încarci leadershipul cu mult sentiment?

Până la urmă managerul s-a îndrăgostit de ea. Toate la el afişau o expresie de fericire, atât de desăvârşită, atât de pură, fiind profund încântat că a cunoscut-o. Într-un fel chiar i-a părut rău că nu a comunicat mai mult cu ea pe timpul şederii ei acolo.

Managerul a aflat sentimentele lui Vivian, a aflat adevăratele ei dorinţe. Şi-a dat seama ce fel de persoană era ea, care era firea ei adevărată, care erau aspiraţiile ei, a intuit care erau intenţiile ei – acelea de a-şi schimba traiul, şi astfel a ajuns să-şi reconsidere atitudinea faţă de ea. A îndrăgit-o mai mult decât pe oricare client.

Cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru leadershipul tău este să-l încarci cu sentiment. Ai tendinţa să-i ţii la distanţă pe toţi cei cu care interacţionezi? Dacă da, atunci rişti să fii rănit în orgoliul propriu, la fel ca managerul hotelului din filmul “Pretty woman (1990)”.

Dacă oamenii primesc din partea ta un anumit gen de acceptare, ei îţi vor acorda un pic mai multă încredere. Fii deschis la oferta lor de a înlătura întunericul dens din leadershipul tău, şi astfel vei fi scutit de multe încurcături şi neînţelegeri.

Limbajul secret al leadershipului desemnează maniera în care reacţionezi la sentimentele şi nevoile celorlalţi, la tot ceea ce se întâmplă în jurul tău şi la modul în care te raportezi la ceilalţi.

Exprimă-ţi pozitivismul şi încrederea faţă de toată lumea. Foloseşte o manieră personală în care să te dezvălui oamenilor - prin felul în care comunici cu ei şi prin felul în care te raportezi la nevoile şi trăirile lor. Limbajul secret al leadershipului reflectă preocuparea ta pentru motivaţiile celor din jurul tău.

Felul în care îi percepi pe oameni, felul în care îi accepţi în preajma ta, felul în care îi “alegi”, felul în care le vorbeşti, toate acestea stabilesc dimensiunea leadershipului tău. Vei putea să te diferenţiezi de ceilalţi lideri doar dacă vei învăţa să-i asculţi pe oameni şi dacă vei lăsa timpul să-i schimbe.

Concluzie: Ca lider, trebuie să cunoşti sentimentele oamenilor, nevoile şi aspiraţiile lor. De aceea trebuie să fii apropiat lor şi alături de ei mai ales în momentele critice, şi să le dai posibilitatea să se schimbe.

Evaluează corect sentimentele celorlalţi oameni, pentru ca dimensiunea leadershipului tău să se dezvolte.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us