ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Cum să câştigi popularitate

On Februarie 25, 2009, in Leadership Plus, by Neculai Fantanaru

Lasă-i pe oameni să intuiască sensurile adânci ale personalităţii tale, întărindu-le încrederea în modelul tău de onoare şi de excelenţă.

De ce era Napoleon Bonaparte atât de îndrăgit de poporul său, şi mai ales de soldaţii săi?

Răspunsul la această întrebare nu o să te surprindă. Succesul lui Napoleon se datorează în primul rând prezenţei lui constante printre oameni. Soldaţii aveau certitudinea că Napoleon va fi alături de ei în toiul luptelor şi că va lupta cot la cot cu ei. Se spune chiar că în acele vremuri nu exista francez care să nu ştie cum arăta împăratul Franţei - atât de popular a devenit Napoleon.

Leadership: Cum te raportezi la efectele de impact cu conţinut semnificativ de clar-obscur?

Reuşita incursiunii tale în mijlocul unui experiment de condiţionare a actului de conducere, în sensul exercitării competentelor care determină naşterea unor efecte de impact, cu conţinut semnificativ de clar-obscur, se datorează în principal (pe spirala schimbărilor multiple de direcţie) asigurării unui capital serios de automotivare.

Conţinutul de clar-obscur, impulsionând capacitatea ta de a te adapta continuu la tot ceea ce este esenţial pentru menţinerea sau iniţierea unor noi poziţii de autoritate, coordonează forţa ta de rezistenţă la înaintare, fără a te ascunde de consecinţele propriilor fapte.

El îşi găseşte înţelesul în starea de spirit pe care ţi-o asumi, senină sau plumburie, raţională sau iraţională, în a-ţi crea condiţiile favorabile pentru a reuşi. În orice demers pe care îl iniţia, Napoleon depindea de sentimentul efectului în atingerea unui scop bine determinat: câştigul şi triumful puterii.

Aici, avem de-a face cu tragismul condiţiei de erou, în care se găsesc legate împrejurările experienței de a spori un prestigiu într-un mod vertiginos, dar anihilat ulterior de tragismul suferinței în care viaţa este percepută ca un exil. Asta înseamnă să te înconjuri o lumină care determină umbră. Napoleon nu a fost în stare să concretizeze cauzele şi efectele hotărârilor sale în întâmplări ce într-adevăr pot să înfioare.

Un lider îşi găsește caracterul final al evoluției personale atunci când îşi pune la îndoială revelația calităților esențiale ce îi asigură superioritatea.

Factorii care fac posibilă propagarea anumitor "imperfecţiuni" cu efect tragic ţin mai mult de natura unei pasiuni debordante, a febrei minţii care îţi micşorează puterea, făcându-te mai slab, mai sensibil, mai nesigur.

Aceste efecte, resimţite printr-o conexiune de mare putere cu evenimentele şi cu procesul de luare a deciziei, mai ales în cazul unei expuneri prelungite la tot felul de strâmtorări (compromisuri, tensiuni, conflicte interioare), modifică presiunea pe care o exerciţi asupra potenţialelor cuceriri. Ceea ce nu este tocmai în avantajul evoluţiei tale.

Necesitatea de a reacţiona imediat la orice formă de voluntară de auto-examinare şi auto-constrângere, dezvoltând cu un ecou tot mai pozitiv un upgrade de putere, sau un upgrade de imagine la nivel conştiinţă a faptelor, este micşorată de utilizarea necorespunzătoare a metodelor de control ale proceselor tale de transformare.

Nivelul tău de onoare şi de excelenţă are de suferit dacă nu reuşeşti să te mobilizezi spre ieşirea din această buclă temporară plină de incoerenţe, contradicţii, confuzii şi nelămuriri - care denaturează sensurile adânci ale personalităţii tale. Sensul este o chestiune de temperament. Să credem că predomină lipsa de sens în ceea ce te priveşte?

Leadership: Poţi să profiţi de acceptul pe care ţi-l dau oamenii, plasându-te sub imperiul emoţiei de a fi prins în mijlocul unei permanente constrângeri pentru "privitul din înalt"?

Înţelegerea cât mai corectă, mai profundă şi mai cuprinzătoare a leadershipul tău este cheia care îţi deschide poarta recunoştinţei oamenilor. Dar mai întâi trebuie să nivelezi terenul care îţi convine cel mai mult pentru a-i câştiga pe oameni de partea ta, trebuie să te încadrezi în acel spaţiu prin care poţi să îţi controlezi în totalitatea aria de influenţă. Poţi marca fundamental calitatea impactului tău doar dacă oamenii vor conştientiza valorile pe care se sprijină personalitatea ta şi dacă îţi vor acorda o importanţă care să nu poată fi contestată.

Tu îţi lărgeşti mijloacele de influenţă profitând din plin de acceptul pe care ţi-l dau oamenii de a fi în fruntea lor?

Privitul din înalt poate fi savurat ca într-o stare de veghe atunci când stabileşti, fără consultarea nimănui, natura şi cauza unor triumfuri conştientizate prin prisma unui apropieri spirituale faţă de o putere cu adevărat glorioasă: acea acumulare de simţire, dincolo de raţiune, care transforma valoarea experienţelor într-o revelaţie a binelui sau raului, a fericirii sau a suferinţei.

Leadership înseamnă să reinventezi modul de a face o schimbare în lume, fără să devii captivul unei conștiințe care nu-şi poate asuma tragedia unei înfrângeri.

Liderii cei mai slabi se „evaporă” cu timpul. Ei apar atât de rar în faţa oamenilor, încât, cu timpul, aceştia pur şi simplu uită de ei. Şi cu cât lipsesc mai mult din „vizor”, cu atât oamenii vor dori să le găsească un înlocuitor. Leadershipul este o competiţie, iar cine nu ştie sau nu poate să-şi creeze o imagine puternică are foarte mari şanse să fie abandonat sau retrogradat, adică să ajungă doar un jucător de rezervă.

Scopul tău este să te menţii tot timpul pe prima poziţie. Nu vei reuşi, însă, să atingi această performanţă dacă nu îţi dezvolţi o personalitate atrăgătoare astfel încât oamenii să fie atraşi de tine ca un magnet. Dacă prin personalitatea ta nu atragi permanent atenţia oamenilor asupra, rămân foarte puţine lucruri de spus.

Îţi faci o onoare din calităţile pe care oamenii le preţuiesc atât de mult la un lider? Cum se aria ta de excelenţă?

Doar vedetele au fani. Ieşi cât mai des în lumina reflectoarelor?

Oamenii cu priză la public sunt aceia care sunt zăriţi cel mai des în mulţime. Ei au o personalitate foarte pregnantă, sunt carismatici, comunicativi, au o atitudine pozitivă şi inspiră multă încredere în ei înşişi, şi par că ţin lucrurile sub control.

Atunci când vorbim despre lideri, respectiv despre leadership, modestia nu-şi are locul. O persoană care nu ştie să se facă remarcată nu poate fi o persoană de încredere, iar oamenii nu vor urma niciodată pe cineva care nu a ştiut să-i câştige de partea lui. Poţi avea o influenţă mare asupra oamenilor numai şi numai dacă ştii să-ţi pui în valoare calităţile şi abilităţile. Ca să ajungi în vârful piramidei valorii străduieşte-te să-ţi găseşti cât mai mulţi susţinători care să-ţi recunoască talentul de lider.

Ar trebui să găseşti o cale de a-ţi proiecta personalitatea în lumina reflectoarelor asemenea vedetelor. Vedetele atrag privirile tuturor atunci când păşesc pe covorul roşu. Vedetele vând cele mai multe servicii şi produse. Vedetele au cei mai mulţi fani. Captează atenţia celor din jur ori de câte ori au ocazia. Acesta este “pasul uriaş” de care depinde şi succesul tău, ca lider.

Îţi faci o onoare din a merita simpatia fanilor tăi? Poţi trăi în inima lor prin intermediul personalităţii tale?

P.S. Este foarte important să fii popular, să-ţi pui mereu la loc de cinste personalitatea, dar dacă nu reuşeşti să schimbi ceva în viaţa oamenilor, dacă nu te implici serios în activităţi menite să rezolve problemele cu care aceştia se confruntă, s-ar putea să ajungi o vedetă prost cotată în sondaje şi să te faci de ruşine.

Lasă-i pe oameni să intuiască sensurile adânci ale personalităţii tale, întărindu-le încrederea în modelul tău de onoare şi de excelenţă.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us