ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Etapa de maturitate a leadershipului

On Aprilie 11, 2008, in Leadership Mindware, by Neculai Fantanaru

Încearcă să controlezi starea funcţională de împlinire la nivel de cunoaştere, prin experienţa lăuntrică, pentru a defini o viziune care stăpâneşte ferm ansamblul.

Refuz să cred acest lucru, pentru că piatra lui Butler era cât se poate de naturală. Cu această piatră el putea să vindece orice boală. Mai ştiu că el nu folosea cuvinte, ceremonii sau alte astfel de elemente. Potrivit puterii de înțelegere a omului, nu este corect să se folosească gloria și frumusețea lui Dumnezeu, prezente în natură. Nici unul dintre acei oameni nu i-au cerut vreodată ajutorul lui Butler. Experiențele lui au fost privite cu un zâmbet ironic și neîncrezător.

Această metodă de vindecare va rămâne mult timp suspectată de ceilalți, pentru că înțelepciunea oamenilor comuni este inconsecventă și facilă. Ei cred că o faptă bună este mai degrabă o născocire diavolească și nu o binecuvântare a lui Dumnezeu, iubitorul și salvatorul întregii omeniri.

Aceste idei preconcepute pot fi întâlnite nu numai la oamenii simpli, ci și la cei învățați, care cred că pot înțelege foarte ușor sursa unei vindecări, dar care însă se izbesc de aceleași tipare superficiale și nu ajung la adevărata esență. Ei sunt la fel de înțelepți ca și niște copii care nu au ieșit niciodată din casa părintească și sunt speriați de orice poveste. Ei nu cunosc întregul circuit al bolilor, mai ales partea determinată de Spiritul Vieții, care este cauza celor mai multe afecțiuni. Tuturor acestor oameni le-aș recomanda să citească și cărți, precum cea de față, pentru a-și putea lărgi orizonturile cunoașterii, deși știu că ei se vor limita la ceea ce au învățat sau citit toată viața lor. "

Leadership: Capacitatea ta de a te manifesta ca unitate în diversitate se înfăţişează ca trăire individuală în sentimentul şi voinţa cu ajutorul cărora vei reuşi să asiguri folosirea corectă a cunoaşterii?

Maturitatea reprezintă în mod necesar integritatea personalităţii în planul cunoaşterii, o dată cu creşterea gradului de conştientizare deplină a consecinţelor morale şi sufleteşti privind gestionarea micilor situaţii ale vieţii cotidiene. Limitele cu care luptă omul conştient de condiţia şi atitudinea sa în diferite situaţii, sunt puse într-o relaţie esenţială cu energia subtilă a înţelepciunii care spune că orice lucru pe care îl percepi prin simţuri şi prin orice alte posibilităţi de receptare a informaţiei, de care dispui la un anumit moment, se poate preschimba într-o neaşteptată revelaţie.

Aici vorbim de înţelepciunea cunoscătorilor şi de înţelepciunea oamenilor obişnuiţi, primii ştiind să folosească orice ocazie pentru a-şi lărgi orizonturile, ceilalţi îmbrăţişând numai şansa de a se bucura de micile plăceri ale vieţii. Practic, un om învăţat se identifică cu "o sete de infinit", cu o anumită doctrină a ideilor înnăscute, în timp ce un om obişnuit se identifică doar cu un anumit flux de emoţii schimbătoare, cu un întreg noian de sentimente, de regăsiri şi frământări, de dragoste şi sinceritate.

Iar dacă adevăratul cunoscător este un mediator între om şi transcendenţă, atunci ştiinţa lui nu se transformă într-o limită a ceea ce constituie condiţia cotidiană a omului, ci mai degrabă se transformă într-o explorare a puterii de a fi diferit, chiar superior. Casa omului de ştiinţă, partea determinată de spiritul vieţii, o constituie rostul unei anumite creaţii legate de voinţa de a realiza lucruri măreţe, legate de sentimentul că poţi schimba lumea fără să cenzurezi părerile contra atunci când se afla într-o criză.

Pentru a-şi lărgi orizonturile, omul trebuie să determine starea lui funcţională finală de „împlinire” la nivel de cunoaştere prin experienţa lăuntrică, adică să analizeze propriul Ego prin reflexia acestuia în alţii, dar totodată să-şi alimenteze propriul ego prin progres tehnologic sau orice alt fel de progres. Împlinirea la nivel de cunoaştere este o lărgire a orizonturilor prin descoperirea sau chiar aprofundarea diferitelor fenomene şi situaţii care concură la constituirea acestei corelaţii între ceea ce trebuie să fie şi ceea ce este esenţial, dintre formal şi empiric.

A te manifesta ca unitate în diversitate înseamnă să-ţi defineşti o viziune care duce la câştigarea capacității de a vedea mai clar o anumită situaţie din mai multe perspective: din perspectiva unei cauzalităţi externe şi din perspectiva unei conştiinţe de sine închegate, generatoare de inovare şi originalitate.

Etapa de maturitate a leadershipului începe în momentul când Egoul îţi cere să vezi lumea din perspectiva experienţei de construire a cunoaşterii, aşa încât să emani sentimentul şi voinţa că vei reuşi să asiguri folosirea corectă a cunoaşterii. Ori să controlezi starea funcţională de împlinire la nivel de cunoaştere înseamnă să-ţi arăţi voinţa de a fi stăpân pe sine, pe meseria ta, pe ideile pe care le transmiţi, încât acţiunile tale să crească gradul de conştientizare a lărgirii orizontului de gândire şi stimularea interesului pentru domenii ale ştiinţei, artei, tehnicii şi culturii.* Notă: Barrett, Francis -Magul, Editura Esoteris, 2008.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate