ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Făptuitorul reaşezării resorturilor lumii interioare

On August 08, 2013, in Leadership GT-Accent, by Neculai Fantanaru

Promovează caracterul autentic al propriilor tale descoperiri, stabilind o legătură strânsă între elementele de valoare care susţin evoluţia ştiinţei tale.

Trăiam cu rezultatele acelei experienţe extreme prin care făcusem eforturi lăudabile pentru progresul meu. Apreciam în mod deosebit caracterul autentic al descoperirilor neobişnuite, datorită cărora reuşisem să realizez o legătură între trecut, prezent şi viitor. Pe care, cu acea exigenţă proprie unui consumator de ştiinţă, o accesam ori de câte ori apărea nevoia imperioasă de a-mi satisface setea de cunoaştere.

Plasată exact la locul potrivit spre a face să rodească noul început, constanta pe care reuşisem să o identific prin raportarea mea la măreaţa lume a ştiinţei, reprezenta un set de adevăruri ce puteau fi cuprinse şi înţelese numai de mintea fizică. Ea se regăsea însă în miezul tuturor faptelor şi acţiunilor umane.

Iar această constantă era modificată la un nivel fundamental prin stabilirea preferenţială a unei legături strânse între elementele de valoare, cu caracter apropiat, optimizate pentru o anumită aplicabilitate sau pentru un anumit tip de dezvoltare şi control. A durat ceva timp ca să clarific totul, şi ca să mă poziţionez în relaţie cu noua realitate.

Oare factorul unic al mutaţiilor materiale care favorizau schimbările de valori şi de judecăţi, exercitând o presiune variabilă asupra conştiinţei mele, deformând într-o mare măsură adevărurile cu care mă luptam imaginar şi cele cu care am fost îndoctrinat, trebuia să mă îngrijoreze?

Focul din cer !

În mod inevitabil, complexitatea creaţiei mele aducea cu sine aparente contradicţii, oferindu-mi o experienţă complet nouă, palpitantă şi intensă. Dintr-un martor al tuturor vârstelor lumii m-am transformat într-un făptuitor al reaşezării resorturilor lumii mele interioare.

Prometeu a furat focul din cer pentru a însufleţi omul pe care-l făcuse, ca şi Dumnezeu, din nămolul pământului. Iar focul din cer, forţa care depăşea limita înţelegerii, energia pe care şi eu o accesam prin transformarea conştiinţei, printr-o istovitoare şi continuă focalizare a minţii spre tot ceea ce era înălţător şi sublim, era capabil să penetreze necunoscutul. Putea să însufleţească materia, să mă impulsioneze şi să schimbe potenţialul meu.

Fie creşterile, fie scăderile de intensitate ale forţei care mă conecta la o sursă de inspiraţie nestabilizată, mă ajutau să descopăr adesea un alt teritoriu al realului, determinând o alterare continuă a caracteristicilor mele funcţionale definitorii.

Pentru a nu mă dezamăgi prin apropierea tot mai mult de necunoscutele lumii, trebuia să găsesc formula de integrare într-o fază de dezvoltare care să nu fie la discreţia puterii mele imaginare. Una care să stopeze activitatea de construcţie a noului care făcea să existe acea realitate prea puţin percepută în esenţa ei. Altfel riscam să mă adâncesc prea mult în “amintiri din viitor”, să mă pierd şi să rămân acolo.

Eşti interesat să stabileşti o mai bună legătură cu zona numită "peste linie", sau te complaci în metode tradiţionale de zidire a fundamentelor leadershipului?

Îţi poţi reaşeza lumea interioară astfel încât să nu aluneci în ireal? Tinzi spre cunoaşterea cea mai înaltă? Reuşeşti să realizezi o legătură între trecut, prezent şi viitor? Rişti să te adânceşti prea mult în “amintiri din viitor”, să te pierzi şi să rămâi acolo? În ce condiţii eşti nevoit să stopezi activitatea de construcţie a noului?

Lipsit de profunzimea gândirii este individul care caută cu tot dinadinsul, în tendinţa de ascensiune fulminantă, să-şi creeze noi structuri “teritoriale”, care să contureze mai bine de-a lungul timpului, ca spaţii de formare şi dezvoltare alternativă, acea zonă aflată dincolo de frontiera cu posibilul, dincolo de limitele sale reale.

L-aş felicita în schimb fiindcă a avut îndrăzneala, susţinut de o excelentă pregătire, vizibilitate şi intuiţie, să-şi lărgească teritoriul de înţelegere, de imaginaţie şi de inventivitate, atribuind o culoare individuală ştiinţei sale. Analizând modul lui eficient şi dârz de funcţionare, concentrându-ne atenţia asupra atribuţiilor sale de control şi dirijare a ştiinţei spre conturarea şi definirea fundamentului întregii sale creaţii, i-aş da o notă de 10+.

Apropiindu-se totodată de leadership prin datoria lui de explorator care caută cu tot dinadinsul comori ascunse prin labirintul foarte întortocheat al schimbărilor şi tendinţelor în planul dezvoltării personale, acest “utilizator” al ştiinţei îşi poate mai uşor plăsmui arta din acea permanenţă a gândirii în acţiune. Acest lucru împiedică alterarea caracteristicilor sale funcţionale definitorii, stabilind o mai bună legătură cu zona numită "peste linie".

Linia reprezintă punctul de demarcaţie între noile direcţii de valorificare a descoperirilor făcute, concretizând eforturile reale de integrare a lor în evoluţia ştiinţei, şi acea putere de transformare a conştiinţei într-o realitate paralelă.

Poţi să implementezi noi reguli în leadership prin introducerea de noi intrări într-o zonă prea mult dominată de nou?

Pentru a stabili dacă individul este protagonistul leadershipului de calitate trebuie să ţinem cont de modul în care îşi promovează caracterul autentic al descoperirilor sale. Şi să stabilim o legătură strânsă între elementele de valoare care susţin evoluţia ştiinţei tale.

De asemenea trebuie să ţinem cont de varianta lui adevăruri la care se raportează în tot acest proces al devenirii, dar şi la propria sa viziune privind reformarea viitorului prin intermediul ştiinţei, spre a crea un design aparte acestei lumi la care este invitat să-şi aducă contribuţia.

Asigură-te că poţi răspunde “Da” la tot ce înseamnă act de creaţie. Dar străduieşte-te să integrezi în leadership o formulă de control care să nu fie la discreţia puterii tale imaginare. Dacă vrei să implementezi noi reguli în leadership, încearcă să introduci noi intrări în zona dominată de nou.

Nu stopa activitatea de construcţie a “noului” care face să existe acea realitate prea puţin percepută de ceilalţi oameni. Însă ai grijă să nu te adânceşti prea mult în ireal, să te pierzi şi să rămâi acolo.

Un promoter al noului care stârneşte aparente contradicţii prin creşterea complexităţii creaţiei sale, poate să câştige o experienţă complet nouă, palpitantă şi intensă, confirmând disponibilitatea de a se subordona unei solicitări care orientează în mod unilateral conduita sa pentru cunoaştere, spre o autoevaluare care se află la confluenţa dintre personalitatea reală şi personalitatea proiectată în decorul unui activ intangibil numit Utopie.

De aceea este importantă şi utilă leadershipului capacitatea de distingere între adevărul pe care ţi-l impui să-l forţezi, şi ficţiunea pe care ţi-o asumi prin actul descoperire-creaţie. Caracterul şi particularităţile ştiinţei tale trebuie să se raporteze la leadershipul care prezintă veridicitate şi siguranţă în funcţionare.

Făptuitorul reaşezării resorturilor lumii interioare este omul care trăiește cu rezultatele experienței de redefinire personală, având ca impuls de câştig putere acel leadership performant bazat pe idei novatoare şi cu aplicabilitate practică. Pentru a avea un impact deosebit asupra susţinătorilor, acest leadership trebuie să fie credibil.

Alunecarea în imposibil şi incredibil va avea efecte contrare. “Somnul raţiunii zămisleşte monştri”, spunea odată pictorul spaniol Francisco Goya. Şi, tot aşa, somnul plin de vise fantasmagorice, ireale, creează condiţii propice pentru începutul sfârşitului în leadership.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us