ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Imbunatatiti calitatea angajatilor

On Martie 30, 2009, in Hr - Resurse umane, by Neculai Fantanaru

Daca sunteti un impatimit al artei fotografice, daca va place sa lucrati in programul Photoshop si sunteti la curent cu noutatile, atunci probabil ati auzit de celebrele cursuri de training “Photoshop Top Secret”. Mark Monciardini si Melanie Stimmell, autorii acestor cursuri, ne arata pas cu pas cum se pot crea grafice de varf si efecte speciale sofisticate.

Prin aceste cursuri de training cei doi specialisti in grafica si design urmaresc sa ii ajute pe cei neinitiati in domeniu sa-si dezvolte indemanarea si simtul creativ. Folosind un limbaj adecvat, clar si simplu, ei explica intr-un mod cat mai accesibil cum se pot realiza mai usor lucrurile aparent foarte complicate. Iar prin exercitiile pe care le propun ei reusesc sa le trezeasca interesul tuturor celor care participa la cursuri. De fapt, aceste cursuri sunt atat de bine structurate si interesante incat tot mai multi impatimiti ai fotografiei se intereseaza de ele.

Necesitatea instruirii personalului

In imensa lor majoritate, firmele de mici dimensiuni apeleaza tot mai des la traineri externi foarte competenti care sa se ocupe de pregatirea si instruirea personalului in vederea cresterii eficientei activitatii lor. Astfel de cursuri de training, cum sunt cele pe care le sustin Mark Monciardini si Melanie Stimmell, sunt foarte cautate mai ales in firmele mici si mijlocii care au angajati fara o experienta prea mare de lucru in domeniu. Managerii trebuie sa aiba certitudinea ca angajatii dispun de toate informatiile cu privire la oportunitatile de dezvoltare a carierei in cadrul firmei, de aceea apeleaza la specialisti care sa-i instruiasca si sa-i ajute sa deprinda intr-un timp cat mai scurt cunostinte si abilitati noi.

Firmele care rezista pe piata in ciuda unei concurente acerbe sunt acelea care se preocupa intens de nivelul pregatirii profesionale a angajatilor lor. Calitatea angajatilor si angajamentul lor fata de locul de munca sunt factori critici in supravietuirea oricarei companii. Din acest motiv, din ce in ce mai multi manageri au ajuns sa constientizeze importanta unei astfel de investitii - apelarea la serviciile unor traineri foarte bine pregatiti profesional, care sa ofere informatii, care sa "deschida" mintile oamenilor, care sa sprijine si sa faciliteze procesul de invatare si dezvoltare.

Companiile au nevoie de angajati care sa-si indeplineasca sarcinile intr-un mod cat mai eficient, care sa-si ia in serios obiectul muncii, care sa puna pasiune in ceea ce fac fara sa fie impinsi de la spate si care sa aiba sentimentul utilitatii. De aceea, sarcina managerilor de resurse umane nu se rezuma numai la motivarea si fidelizarea angajatilor, ci la a forma o echipa competenta si eficienta. Apeland la experti de top ei vor sa se asigure ca toti angajatii vor mentine un nivel ridicat al performantei si vor face fata provocarilor unui mediu relativ incert.

Calitatea angajatilor face diferenta

O companie este evaluata in functie de calitatea angajatilor ei, de nivelul de pregatire al acestora si de gradul lor de experienta. Din aceasta cauza, atat companiile mari cat si cele mici si mijlocii investesc considerabil in dezvoltarea profesionala a angajatilor lor. Cu alte cuvinte, apelarea la serviciile unui trainer sau al unui coach foarte bun este o afacere foarte buna dar necesita o investitie mare.

Trainerul poate fi o binecuvantare sau un blestem, o investitie buna pentru companie sau o pacoste pentru ea. Avand in vedere ca in fiecare zi apar pe piata noi firme de training si consultanta, care mai de care mai specializate, mai scumpe sau mai iefine, gasirea unui trainer foarte bun nu este chiar usoara. Iar acum, odata cu declansarea crizei, companiile nu-si pot permite sa investeasca timp si bani in instruire de proasta calitate.

Instruirea este orientata in principal spre imbunatatirea performantelor angajatilor pentru postul lor actual si cresterea eficientei acestora. Un bun trainer trebuie sa fie un expert in domeniu care sa le poata explica angajatilor intr-un mod cat mai simplu cum se pot rezolva sarcinile cele mai grele. Fara umbra de indoiala indatorirea lui este sa trezeasca interesul angajatilor pentru munca pe care o desfasoara, ajutandu-i sa-si dezvolte indemanarea si simtul creativ, familiarizandu-i cu noi tehnici de lucru.

In concluzie: Capitalul cel mai important al oricarei companii sunt angajatii ei. Cu cat sunt mai priceputi cu atat sunt mai dornici sa munceasca si activitatea lor este mai eficienta.

Investiti deci in calitatea angajatilor dumneavoastra si sprijiniti-i sa-si imbunatateasca performantele.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us