ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Eşti un manager iscusit?

On Martie 21, 2009, in Hr - Resurse Umane, by Neculai Fantanaru

Ţine cont de însuşirile cele mai bune ale oamenilor, clădindu-le orizonturile în lumina unei evoluţii cât mai naturale şi mai sănătoase.

Poate că nimic nu este mai obositor decât să te trezeşti în fiecare dimineaţă la ora cinci ca să stropeşti florile şi copacii din grădină. Poate că nimic nu este mai obositor decât să stai până seara târziu, îngrijind pământul şi plivindu-l de buruieni. Şi, nu în ultimul rând, poate că nimic nu este mai obositor decât gândul că mâine trebuie să iei din nou totul de la capăt.

Ideea aceasta, că munca este obositoare, nu încolţeşte niciodată în mintea grădinarului, care iubeşte atât de mult această ocupaţie încât ar fi dispus să lucreze uneori chiar şi pe gratis. Pasiunea pe care o pune în tot ceea ce face îi asigură perfecţiunea în lucru. Atât de mult se îngrijeşte de grădina lui încât ajunge să cunoască fiecare floare în parte şi niciun colţişor de pământ nu-i este necunoscut. Da, aşa este, un grădinar trebuie să-şi cunoască foarte bine perimetrul de teren pe care trebuie să-l îngrijească.

Totuşi, a fi grădinar nu este o treabă uşoară. Pentru că îngrijirea unei grădini necesită în primul rând atenţie, trebuie să fii animat de un anumit sentiment, de o anumită atitudine, trebuie să simţi că plantele fac parte din viaţa ta. Trebuie să ştii cum să le sădeşti, cum să le uzi, cum să le schimbi pământul.

Fiecare plantă necesită o îngrijire aparte, unele au nevoie de multă apă, altele necesită mai multă lumină, unele trebuie stropite pe frunze zilnic dacă atmosfera nu este umedă şi altele trebuie stropite cu anumite substanţe insecticide pentru combaterea dăunătorilor - pentru protejarea şi dezvoltarea lor. Mai mult, trebuie să ştii când şi cum să le tunzi şi să le altoieşti dacă vrei să obţii soiuri noi mai estetice şi mai rezistente.

Leadership: Slujeşti drept o sursă de lumină şi căldură?

Aşa cum un grădinar vizualizează în sămânţă copacul pe deplin dezvoltat, aşa şi tu trebuie să vezi în oameni viitorul succes al companiei tale. Iată de ce preocuparea consecventă şi adâncită pentru fiecare din etapele hotărâtoare ale procesului de selecţie şi recrutare este atât de necesară. Trebuie să ţii cont de însuşirile lor cele mai bune precum şi de necesitatea valorificării şi îmbogăţirii orizonturilor lor în lumina unei evoluţii care să îmbine eficienţa cu dinamismul, precizia şi ingeniozitatea - dacă vrei ca leadershipul tău să înflorească.

Îţi poţi aduce contribuţia la extinderea orizonturilor oamenilor şi a găsirii flăcării interioare dătătoare de energie, care să conducă la transformarea lor cât mai eficientă, doar dacă eşti animat de un anumit sentiment, de o anumită atitudine, doar dacă simţi că ei fac parte din viaţa ta, şi dacă te strădui să intervii în dezvoltarea lor. Ca lider trebuie să slujeşti drept o sursă de lumină şi căldură, prin manifestarea propriilor tale valori, idealuri, sentimente şi activităţi, printr-o majorare a contribuţiei tale la funcţionarea întregii lor fiinţe.

Tu vezi în oameni viitorul succes al companiei? Intervii cât mai inteligent în dezvoltarea lor? În ce constă îngrijirea pe care le-o acorzi? Intensitatea ta „luminoasă”, constantă şi potrivită, le asigură „temperatura” optimă pentru obţinerea un randament cât mai bun?

Cei mai buni manageri de resurse umane sunt grădinari iscusiţi !

Cu aceeaşi pasiune cu care un grădinar se îngrijeşte de plante, şi uneori cu acelaşi mult efort şi răbdare, un manager trebuie să se preocupe de personalul din compania lui. El trebuie selecţioneze oamenii pe criterii bine stabilite, să-i îndrume şi să-i instruiască in vederea dezvoltării şi perfecţionării lor. O serie de măsuri, investiţii, îngrijiri şi o atenţie specială - menite să asigure o "recoltă" îmbelşugată, o reînnoire a relaţiilor, constituirea unei direcţii clare, sigure, de referinţă, care să conducă spre afirmarea unei concepţii unitare în final.

Un manager conduce pe baza a ceea ce face, nu pe baza a ceea ce spune. Dacă angajaţii constată la manager lipsa unor cunoştinţe minime sau chiar o lipsă de profesionalism din partea lui, atunci ei nu se vor mai implica în dezvoltarea organizaţiei sau în îmbunătăţirea continuă a activităţii lor. Dar, în acest caz, se naşte şi întrebarea: cum a ajuns manager un individ fără cunoştinţe temeinice?

Pentru ca eficienţa obţinută de un colectiv să fie maximă este necesar ca managerul să urmărească buna funcţionare a activităţii organizaţiei.

Leadership: Cât de bine îţi cunoşti grădina şi cum o îngrijeşti?

Un manager trebuie să-şi cunoască compania la fel de bine cum îşi cunoaşte grădinarul gradină. De fapt, este şi o chestiune de bun simţ. Nu poţi menţine compania la un nivel de performanţă ridicat dacă nu-ţi cunoşti îndeajuns de bine angajaţii şi practicile pe care aceştia le utilizează. Dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiei cu toţi angajaţii din companie este primul şi cel mai important pas care trebuie să-l facă un manager.

Ce fel de „îngrăşământ” şi ce concentraţie foloseşti pentru a-i menţine pe oameni activi? Relaţia ta cu ei se înnoieşte, se maturizează în contact cu tipul tău de personalitate? Dezvoltarea companiei se petrece sub semnul transformării lor? Ei s-au dezvoltat sub înrâurirea binefăcătoare a exemplului şi îndrumărilor tale?

La fel cum un grădinar iscusit ştie fiecare plantă în parte din grădina lui, tot aşa şi managerul trebuie să-şi cunoască foarte bine tot personalul; să ştie să evalueze nivelul lor profesional şi să dezvolte competenţele acestora. Abilitatea de a se apropia de toţi angajaţii, de a le înţelege şi satisface nevoile şi de a-i îndruma în direcţia cea mai potrivită îl face pe manager mai mult decât un şef, îl face un lider.

Leadership: Te implici cu tot sufletul în dezvoltarea “bazei” umane?

Nu voi mai lungi vorba inutil. Voi adăuga doar atât. Nu pot să ştiu cu certitudine dacă eşti un grădinar iscusit, la fel cum nu ştiu dacă eşti un manager talentat. Nu ştiu dacă îţi preţuieşti angajaţii la fel de mult cum îşi iubeşte un grădinar plantele din grădină. Tot ceea ce ştiu este că, dacă doreşti să fii un manager iscusit trebuie să respecţi resursele umane şi să te implici cu tot sufletul în dezvoltarea “bazei” umane, căci de ea depinde în cea mai mare măsură progresul şi evoluţia unei organizaţii.

Ţine cont de însuşirile cele mai bune ale oamenilor, clădindu-le orizonturile în lumina unei evoluţii cât mai naturale şi mai sănătoase.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us