ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Îmbunătăţiţi calitatea angajaţilor

On Martie 30, 2009, in Leadership-Y5-SuperZoom, by Neculai Fantanaru

Dezvoltă-ţi capacitatea de a privi un proiect din perspectiva clientului pe care-l asişti şi reprezinţi într-un comeniu al cunoaşterii, orientându-l asupra conştientizării posibilităţii de a se transpune în locul tău.

Dacă sunteţi un împătimit al artei fotografice, dacă vă place să lucraţi în programul Photoshop şi sunteţi la curent cu noutăţile, atunci probabil aţi auzit de celebrele cursuri de training “Photoshop Top Secret”. Mark Monciardini şi Melanie Stimmell, autorii acestor cursuri, ne arată pas cu pas cum se pot crea grafice de vârf şi efecte speciale sofisticate.

Prin aceste cursuri de training cei doi specialişti în grafică şi design urmăresc să îi ajute pe cei neiniţiaţi în domeniu să-şi dezvolte îndemânarea şi simţul creativ. Folosind un limbaj adecvat, clar şi simplu, ei explică într-un mod cât mai accesibil cum se pot realiza mai uşor lucrurile aparent foarte complicate. Iar prin exerciţiile pe care le propun ei reuşesc să trezească interesul tuturor celor care participă la cursuri. De fapt, aceste cursuri sunt atât de bine structurate şi interesante încât tot mai mulţi împătimiţi ai fotografiei se interesează de ele.

Leadership: Poţi să implementezi o metodă de tipul "Create Your Own Series" care să dea rezultate mai bune în business şi să depăşească competitorii prin adoptarea unei gândiri orientate spre exterior în locul celei orientate spre interior?

În imensa lor majoritate, firmele de mici dimensiuni apelează tot mai des la traineri externi foarte competenţi care să se ocupe de pregătirea şi instruirea personalului în vederea creşterii eficienţei activităţii lui. Astfel de cursuri de training, cum sunt cele pe care le susţin Mark Monciardini şi Melanie Stimmell, sunt foarte căutate mai ales în firmele mici şi mijlocii care au angajaţi fără o experienţă prea mare de lucru în domeniu. Managerii trebuie să aibă certitudinea că angajaţii dispun de toate informaţiile necesare cu privire la oportunităţile de dezvoltare a carierei în cadrul firmei, de aceea apelează la specialişti care să-i instruiască şi să-i ajute să deprindă într-un timp cât mai scurt cunoştinţe şi abilităţi noi.

De fapt, Mark Monciardini şi Melanie Stimmell îşi depăşesc competitorii din zona de design prin faptul că au pus bazele unei gândiri orientate spre exterior în locul celei orientate spre interior. Practic ei nu limitează o cunoaştere doar la propriul lor beneficiu, ci îşi transferă loialitatea, competenţele şi know-how-ul altor companii dornice să răzbată pe piaţă. Totodată, ei implementează o metodă de tipul "Create Your Own Series" după terminarea perioadei de trainig prin care companiile îşi impun să continue dezvoltarea consultanţei în zona de design.

Firmele care rezistă pe piaţa în ciuda unei concurenţe acerbe sunt acelea care se preocupă intens de nivelul pregătirii profesionale a angajaţilor lor. Calitatea angajaţilor şi angajamentul lor faţă de locul de muncă sunt factori critici în supravieţuirea oricărei companii. Din acest motiv, din ce în ce mai mulţi manageri au ajuns să conştientizeze importanţa unei astfel de investiţii - apelarea la serviciile unor traineri foarte bine pregătiţi profesional, care să ofere informaţii, care să "deschidă" minţile oamenilor, care să sprijine şi să faciliteze procesul de învăţare şi dezvoltare.

Companiile au nevoie de angajaţi care să-şi îndeplinească sarcinile într-un mod cât mai eficient, care să-şi ia în serios obiectul muncii, care să pună pasiune în ceea ce fac fără să fie împinşi de la spate şi care să aibă sentimentul utilităţii. De aceea, sarcina managerilor de resurse umane nu se rezumă numai la motivarea şi fidelizarea angajaţilor, ci la a forma o echipă competentă şi eficientă. Apelând la experţi de top ei vor să se asigure că toţi angajaţii vor menţine un nivel ridicat al performanţei şi vor face faţă provocărilor unui mediu relativ incert.

Leadership: Cuantificarea rezultatelor pe care le poţi obţine prin intermediul unei surse exterioare de informare şi consiliere este recomandată atunci când este trebuie estimat impactul potenţial al diferitelor opțiuni de gestionare a valorii personale?

O companie este evaluată în funcţie de calitatea angajaţilor ei, de nivelul de pregătire al acestora şi de gradul lor de experienţă. Din această cauză, atât companiile mari cât şi cele mici şi mijlocii investesc considerabil în dezvoltarea profesională a angajaţilor lor. Cu alte cuvinte, apelarea la serviciile unui trainer sau al unui coach foarte bun este o afacere foarte bună, dar necesită o investiţie mare.

Trainerul poate fi o binecuvântare sau un blestem, o investiţie bună pentru companie sau o pacoste pentru ea. Având în vedere că în fiecare zi apar pe piaţă noi firme de training şi consultanţă, care mai de care mai specializate, mai scumpe sau mai iefine, găsirea unui trainer foarte bun nu este chiar uşoară. Iar acum, odată cu declanşarea crizei, companiile nu-şi pot permite să investească timp şi bani în instruire de proastă calitate.

Instruirea este orientată în principal spre îmbunătăţirea performanţelor angajaţilor pentru postul lor actual şi creşterea eficienţei acestora. Un bun trainer trebuie să fie un expert în domeniu care să le poată explica angajaţilor într-un mod cât mai simplu cum se pot rezolva sarcinile cele mai grele. Fără umbră de îndoială îndatorirea lui este să trezească interesul angajaţilor pentru munca pe care o desfăşoară, ajutându-i să-şi dezvolte îndemânarea şi simţul creativ, familiarizându-i cu noi tehnici de lucru.

Impactul potenţial al diferitelor opțiuni de gestionare a valorii personale depinde de nivelul tău de experienţă în gestiunea şi personalizarea unor concept unice, dar şi de forţa portofoliului de active, investiţii şi servicii, pe care compania ta îl are alocat în indexul pieţei.

În concluzie: Capitalul cel mai important al oricărei companii este dat de angajaţii ei. Cu cât sunt mai pricepuţi, cu atât sunt mai dornici să muncească şi activitatea lor este mai eficientă.

Investiţi deci în calitatea angajaţilor dumneavoastră şi sprijiniţi-i să-şi îmbunătăţească performanţele.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate