ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
realitate art 20vizibilitate art 20permanenta art 20fantezie art 20realitate art 20 apropiere
Conferă artei tale un caracter modern
On Ianuarie 30, 2011, by Neculai Fantanaru

Am cunoscut mulţi oameni până atunci. Dar ştiţi ceva? Nimeni n-a ţinut cu adevărat la mine. Nimănui nu i-a păsat vreodată de micile mele creaţii. Până când a apărut maestrul, şi atunci totul a fost altceva.

Pentru prima oară în viaţa mea, cineva se interesa de mine. Cineva care a văzut în mine ceea ce nimeni n-a fost vreodată capabil să vadă: talentul. Şi nu mă refer neapărat la talentul artistic, ci la faptul că vedeam lucrurile întotdeauna altfel, dintr-o perspectivă deosebită. Iar aceasta se întâmpla să fie şi calitatea cea mai preţioasă a unui artist excepţional. Aveam un spirit copilăresc nebun: aveam multă imaginaţie şi eram foarte activ. Iar din acest punct de vedere, mi-a mărturisit ulterior maestrul, nu mă întrecea nimeni.

Sub îndrumarea maestrului, care mi-a dat o bună şi serioasă pregătire artistică, am învăţat şi am reuşit să dau o nouă interpretare artei, am reuşit să dau tonul unei noi tendinţe în materie de exprimare a viziunii mele. Însă n-aş fi izbutit acest lucru daca n-aş fi acceptat cu entuziasm tendinţele maestrului meu către modernitate.

El mi-a spus de multe ori: "Nicu, vei reuşi să faci un pas hotărâtor în desăvârşirea artei tale, doar dacă dai conţinutului o formă nouă şi superioară, şi un sens deosebit."

Învinge convenţionalismul. Conferă leadershipului tău o calitate superioară.

Aşa cum un pictor, pentru a da valoare artei sale, încearcă o transpunere a realităţii prin culoare, folosind mijloace impresioniste sau expresioniste, tot aşa şi tu, ca lider, ca să dai valoare leadershipului tău, trebuie să transpui realitatea într-o viziune proprie, în stilul tău personal. Leadershipul tău trebuie sa vădească o tendinţă spre originalitate şi inedit aş putea spune, cu orice preţ; trebuie să capete o "formă" nouă şi superioară, şi să sugereze un sens deosebit.

Pentru a imprima în mintea şi în sufletul oamenilor noi aspiraţii, pentru a le deschide noi orizonturi, trebuie să fii un adevărat profesionist. Asta înseamnă să-ţi exprimi intenţia de noutate – fără să utilizezi formule, noţiuni, principii şi practici de conducere depăşite sau neputincioase.

Conferă artei tale un caracter modern, adică orientează-te către o concepţie proprie particulară care să nu se menţină pe linia obişnuitului şi familiarului, şi care să corespundă stadiului actual al progresului. Aşa cum o gamă de culoare searbădă şi monotonă nu poate exprima plastic sentimentul unei teme umane, tot aşa un leadership cu o abordare practică neinteresantă, searbădă, prea puţin creativă şi deloc originală, nu poate să exprime un sentiment profund de încredere şi forţă, şi nu poate să dea o senzaţie de durată.

Un conţinut nou cere o formă nouă

Leadershipul trebuie să fie un proces de creaţie, de înnoire, de formare, în nici într-un caz un proces de îmbătrânire sau de durată medie. E chemat să învingă convenţionalismul şi banalitatea în care poţi cădea, atât tu, cât şi cei din jurul tău.

Ca să consolidezi prestigiul leadershipului tău şi să-l aduci la o "formă" deosebită, schimbă-ţi orientarea în funcţie de împrejurări. Şi fereşte-te de pericolul unei originalităţi lipsite, în fond, de o temelie sănătoasă. Mijloacele, strategiile şi politicile tale, trebuie să se ridice la stilul impus de o temă actuală, să nu capete un aer învechit şi demodat, şi să confirme aşteptările celorlalţi. Altfel leadershipul tău va rămâne doar o "lucrare" banală, lipsită de subiect, care se mărgineşte doar la un orizont temporal.

Concluzie: Şi-n leadership, ca şi în orice alt domeniu, trebuie să "fii în pas cu lumea", adică să fii bine ancorat în realitatea zilelor noastre, să fii capabil să percepi trendul actual şi de perspectivă. Metodele, mijloacele şi căile propuse a fi urmate trebuie să fie de actualitate, adică e necesar ca "arta" ta să aibă un caracter modern, şi acceptat de cei din jurul tău. Deci, conferă-i artei tale o formă nouă, moderna şi un sens deosebit.

 decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru. All rights reserved.