ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Cum îţi promovezi imaginea companiei?

On Aprilie 03, 2009, in Leadership-Y5-SuperZoom, by Neculai Fantanaru

Începe să dezvolţi imaginea brandului tău, experimentând o nouă provocare numită "începutul unei lumi noi" sau "sfârşitul definitiv al unei lumi vechi".

Honolulu, locul unde aproape fiecare om tânjeşte să meargă în vacanţă. Dacă n-ai fost niciodată acolo nu ştii ce-ai pierdut. Este paradisul pe pământ, sau cel puţin asta vei auzi în stânga şi-n dreapta, de la cei care au fost acolo sau care, la rândul lor, au auzit vorbindu-se despre acest loc. Dar oare cum a reuşit Honolulu să ajungă o insulă atât de renumită şi atât de frecventată de turiştii din toate colţurile lumii?

Într-un mod ciudat, Honolulu face ceea ce fac toate vedetele din lume şi toate companiile care se respectă: ştie să-şi vândă imaginea. Şi încă o face bine, prin intermediul radioului, televizorului şi a cinematografului. Reclamele şi mesajele publicitare care nu încetează să apară peste tot, înfăţişează locuri de vis precum plaja cu nisip alb şi fin, palmieri cu flori superbe de diferite forme şi culori, hoteluri cu piscine, restaurante, baruri, pool bar, cafenele etc, toate întreţinute cu multă grijă. Ce mai, aproape că te-am convins să mergi şi tu în vacanţa de vară în Honolulu, nu-i aşa?

Leadership: Poţi să surprinzi imaginea cea mai atrăgătoare dintr-un întreg care a primit autentificare suplimentară dintr-o interpretare diferită a conţinutului său?

A dezvolta o companie şi a o duce pe culmile gloriei nu este uşor, şi deci nu se poate realiza peste noapte. Este nevoie de multă muncă, de perseverenţă, răbdare şi uneori de foarte mulţi bani, dar merită tot efortul depus. Însă nu sacrificiile şi munca reprezintă marele impediment, ci faptul că trebuie să faci faţă concurenţei pieţei interne dar şi externe şi să te menţii la un nivel cât mai ridicat.

A-ţi menţine compania la un nivel cât mai ridicat este ca şi cum ai aştepta startul într-o cursă de maraton. Până să auzi pocnetul de pistol, în clipa aceia de aşteptare arunci o privire la ceilalţi concurenţi, încerci să le evaluezi capacităţile şi limitele. Te compari cu ei şi încerci să intuieşti dacă le eşti superior sau nu. Însă tocmai acest scurt moment de consfătuire personală se poate transforma într-un fiasco. Căci îţi poţi anula încrederea în tine, atitudinea ta pozitivă să se diminueze. Iar pe parcursul cursei să nu mai fii capabil să dai totul din tine.

Aici se vădeşte ceea ce numim performanţă. Ca să-ţi duci compania cât mai departe trebuie să fii un performer care nu-şi anulează niciodată încrederea în sine atunci când îşi măsoară forţele cu alţii, când îi este pusă la încercare tăria de a accepta rezultatul final, oricare ar fi acesta.

Aici nu e vorba doar de marketing, ci de acea gândire strategică combinată cu planul emoţional, e vorba de modelul de leadership folosit şi de situaţiile în care eşti tentat să adopţi un stil alternativ.

A surprinde imaginea cea mai atrăgătoare dintr-un întreg care a primit autentificare suplimentară dintr-o interpretare diferită a conţinutului său, înseamnă de fapt să intuieşti calitatea şi facilităţile unei zone de interes (turism, divertisment, cultură, realizarea de produse, etc) care nu are nevoie de intervenţii recurente ca să devină accesibilă pentru toate buzunarele.

Leadershipul tău trebuie să fie cât mai spontan, dar şi cât mai cuprinzător, nici ceţos, nici orientat numai spre detalii nesemnificative, căci triumful tău este reflectarea desigur spontană, dar cât mai fidelă, a imaginii interioare pe care ţi-o creezi în procesul de evoluţie. Totul începe de la răspunsul pe care îl dai la întrebarea: „Cine eşti tu cu adevărat”?

Tu îţi anulezi încrederea în tine atunci când îţi măsori forţele cu alţii? Îţi creezi o imagine pozitivă despre tine în încercarea de a ajunge în fruntea clasamentului? Cum se măsoară performanţa ta şi care sunt factorii care îţi pot împiedica evoluţia? Eşti un învingător sau un învins?

Leadership: Poţi să obţii recunoaşterea unei zone de interes existente prin intermediul efectului de dublare a unei valori de referinţă obţinut printr-o creştere a reputaţiei imaginii promovate faţă de ofertele similare?

Oferind servicii şi produse de o calitate foarte bună, la preţuri competitive, care să se adreseze unui public ţintă anume, este doar primul pas pe care trebuie să-l faci după ce începe cursa. Pentru a fi învingătoare, o companie trebuie să ştie să-şi vândă imaginea atât în ţară cât şi peste hotare. Cu cât este mai cunoscută, cu cât brandul ei este mai puternic, cu atât îi creşte rankingul pe piaţă şi devine mai profitabilă. Un produs sau un serviciu este cu atât mai stabil pe piaţa financiară cu cât brandul companiei este mai renumit.

Fireşte, intenţia oricărui manager este de a-şi duce compania la un nivel cât mai înalt, dacă se poate pe poziţia de lider de piaţă pe un anumit segment de activitate. Compania sa trebuie să menţină o relaţie cât mai bună cu clienţii astfel încât să-şi promoveze o imagine cât mai favorabilă. O cale foarte simplă şi eficace în acest sens este de a apela permanent la mass-media şi internet astfel încât să-şi facă cunoscute serviciile şi produsele pe piaţă şi, în acelaşi timp, să rămână permanent în mintea a cât mai multor persoane.

Punctul forte al unei companii nu stă numai în serviciile de calitate pe care le oferă clienţilor ci şi în imaginea pe care şi-o creează şi pe care o vinde permanent peste tot. De exemplu în oraşul Iaşi există câteva zeci de firme care efectuează servicii profesioniste de multiplicări xerox, legătorie şi tehnoredactare. Toate oferă aceeaşi calitate excepţională a serviciilor la un preţ foarte mic, însă doar una dintre ele deţine cota cea mai mare de piaţă, şi asta pentru că, numai ea investeşte masiv în campanii de publicitate şi marketing. Oriunde te duci întâlneşti un banner cu logo-ul companiei. Permanent posturile de radio şi televiziune locale îi fac reclamă. Ăsta da marketing eficient.

Îţi poţi creşte reputaţia imaginii promovate faţă de ofertele similare de pe piaţă printr-un istoric măreţ al scopului şi al experienţei acumulate în domeniu, dar totodată printr-o modalitate vizuală a trăsăturilor definitorii ale unui fenomen de tipul acurateţe faţă de aşteptări, intitulat "dincolo de tot ce ai experimentat până acum."

Leadership înseamnă să construieşti un brand care să inspire targetul prin valoarea ideaticã a imaginii şi promovarea ei activă într-un eveniment care schimbă istoria, imprimând o nouă direcție a brandului: Lumea Nouă.

Concluzie: O companie nu poate ajunge la un nivel de dezvoltare ridicat dacă nu atrage atenţia, dacă nu ştie să-şi atragă clienţii şi să-i fidelizeze, de aceea este atât de important să-şi creeze o imagine puternică. Prin urmare, dacă doreşti ca firma ta să prospere, trebuie fii cât mai inventiv şi implică-te mai mult în promovarea imaginii ei.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us