ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Rezultatul major al creaţiei lui Eisenstein

On August 24, 2014, in Leadership T7-Hybrid, by Neculai Fantanaru

Foloseşte-ţi experienţa de creaţie într-un mod cât mai obiectiv, astfel încât să poţi rezolva problemele compoziţionale ale leadershipului.

Rezultatul major al creaţiei lui Serghei Eisenstein în „Nevski” rămâne, evident, unitatea imaginii audio-vizuale. În acest film artistul a rezolvat o dificilă problemă compoziţională, găsind apoi, pe baza ei, teoretic, cheia pentru acordarea calculată a benzii muzicale cu banda de imagine. Orizontalitatea continuităţii în muzică sau imagine, este acum acordată şi vertical, prin simultaneitatea coincidenţelor muzical-vizuale.

Eisenstein descoperă metoda construcţiei corespondenţelor audio-vizuale pe care o va analiza cu prioritate şi o va descrie pe larg, folosind pentru aceasta tocmai experienţa din filmul „Alexandr Nevski”. În calcule şi scheme desenate cu minuţiozitate matematică, Eisenstein descoperă coincidenţele perfecte, cadru cu cadru şi măsură cu măsură, între elementul vizual şi cel auditiv. *

Leadershipul tău prezintă avantajul unei „rezistenţe de intrare” care produce continuitate în procesul de exploatare a creaţiei?

Analizând proporţia dintre resursele de cunoaştere şi experienţă, foarte accesibile pentru producerea unei tranziţii spre un nou model de leadership, de care te poţi folosi în scopul realizării unei bune promovări a viziunii personale (şi luând în considerare bogăţia de sensuri ale abordării acesteia), poţi să estimezi efectul cumulativ al schimbării. De aceea rezultatul major al demersurilor de integrare a creaţiei într-o perfecţiune absolută, demnă de invidiat, sub acţiunea acestei proporţii, reprezintă un câştig în sfera productivităţii, dar şi o ridicare a nivelului calităţii evoluţiei tale.

În cazul în care doreşti să măsori progresul realizărilor personale, efectuând analiza tuturor formelor de exprimare prin creaţie, mai întâi măsoară pulsul experienţei tale de tranziţie spre nişte standarde mai înalte de calitate. Leadershipul este ca un amplificator de calitate, prezentând avantajul unei "rezistenţe de intrare" care produce continuitate în procesul de exploatare a creaţiei, printr-o dinamică a preocupărilor pentru artă şi abordările ei datorate dezvoltării ştiinţei.

„Rezistenţa de intrare” suportă toate acele operaţii de adăugare, prelucrare, combinare, transformare a elementelor de creaţie (şi eventuala lor corecţie), efectuate sub ghidajul competent al unui promotor al ştiinţei, care nu contrazic convenţiile de funcţionare a leadershipului. În acest caz leadershipul, materializat prin mai multă solidaritate faţă de actul creaţiei şi prin respingerea fermă a oricăror prejudecăţi, devine un indicator de continuitate în ceea ce priveşte ritmul şi întregul proces de funcţionare.

După cum un regizor descoperă coincidenţele perfecte, cadru cu cadru şi măsură cu măsură, între elementul vizual şi cel auditiv, tot astfel un mijlocitor al ştiinţei conferă valenţe de semnificativ propriei sale creaţii printr-o îmbinare a experienţei şi know-how–ului. Dar mai ales prin metoda construcţiei corespondenţelor dintre conţinutul de idei şi efectul utilizării acestora în cadrul activităţilor de cercetare şi perfecţionare.

Rezultatul major al creaţiei lui Eisenstein reprezintă consecinţa firească a utilizării experienţei şi a dezvoltării cunoştinţelor în domeniu, servind atât ca instrument de evaluare a progresului, cât şi ca instrument de promovare a propriei identităţi.

Evoluţia, prin cizelarea continuă a capacităţilor de integrare a gândirii în domeniul care te defineşte, ţine de nivelul pe care îl experimentezi - începător, mediu sau avansat - în momentul în care faci upgrade la facilităţile ştiinţei, utilizate în scopul continuităţii efectului de dominaţie asupra variantelor de prelucrare a creaţiei personale.

Un domeniu care are nevoie de dezvoltare, precum leadershipul, va beneficia de un nivel înalt de orientare prin rezultatele obţinute datorită trecerii creaţiei la o etapă nouă de adaptare, superioară celor anterioare, prin simultaneitatea coincidenţelor între elementele ei de conţinut.* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us