ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Sweet Harmony

On Ianuarie 25, 2016, in Leadership GT-Accent, by Neculai Fantanaru

Încearcă să te înfăţişezi ca o lume nouă, printr-un intens proces de interacţiune cu o altă cunoaştere.

Dacă promiţi că n-o să pomeneşti nimănui despre asta îţi voi dărui un secret, lampa fermecată a propriei mele raţiuni de a fi, esenţa regăsirii acelei părţi din mine care este eternă. Căci numai printr-o destăinuire neaşteptată, împinsă în exterior de puterea unor imagini mentale vii, ordonate pe nodurile unui alt model de receptare, pot ajunge să mă întâlnesc cu mine însumi într-un colţ din altcineva mult mai însemnat. Is it right or wrong?

Am făcut din mine prioritatea lumii, ceea ce nu mai reprezintă chiar o destinaţie, fiindcă acum lumea a devenit prioritatea mea, abisul meu dacă stau pe marginea unei bariere cu ochii închişi. Asemenea unui pictor care îşi caută inspiraţia într-un desen plin de acurateţe şi rigoare, deci fără retuşuri, tot astfel personalitatea mea îşi caută menirea în crearea unei identităţi vizuale menită să adâncească o experienţă completă de revelare a unei părţi a fiinţei mele, rămasă necunoscută. Eram asemenea unui personaj de Stephen King care depăşeşte limitele universului imaginar, cu condiţia să trăiască simultan o altfel de viaţă, spirituală, mai profundă decât ar fi capabil.

Uneori mă imaginez ca o bibliotecă prăfuită unde bătrânii stau şi citesc la nesfârşit manuscrisele vechi, cât mai departe de tot ce se prezintă ca o linie dreaptă, fără cotituri. Unde lupta dintre mit şi adevăr, dezvoltată pe suportul unei cunoaşteri apriorice pentru obţinerea unei victorii autoreflexive, alimentează mirajul unei ecuaţii existenţiale nemaiîntâlnite.

Astfel reuşesc să mă înfăţişez ca o lume nouă, un roman scris printr-un intens proces de pierdere într-o altă fiinţă, într-o energie de aceeaşi frecvenţă. No, it can't be wrong.

Leadership: Poţi face din tine o imagine cu tentă de operă de artă prin referire la o personalitate care iese în evidenţă prin însemnătatea acordată unei lumi care se conturează lăuntric, ca întregime în manifestare?

Este drept că nu-mi place să scormonească nimeni înlăuntrul meu şi să-mi afle adevărurile, aşa cum procedează un căutător de comori, ca Heinrich Schliemann, care în goana după aur a descoperit urmele legendarei cetăți grecești antice Troia. Dar anumite fenomene ale căror efecte pot fi neglijate de la frecvenţe mai coborâte, încep să se manifeste din ce în ce mai puternic, influenţând în mod pozitiv percepţia despre însemnătatea lor.

Îmi destăinuiesc gândurile, dorinţele, visele legate de mistica unei comuniuni cu acea conştiinţă a destinului intelectual atras și devorat de mirajul unei lumi lucitoare, imperiale, interzise, ca un prilej de a găsi nişte răspunsuri nebănuite despre mine însumi. Not just empty words / For a week or two. O imagine cu tentă de operă de artă este precum existenţa unui foc lăuntric bine dozat, are ceva în comun cu o realitate aflată dincolo de cea percepută de ceilalţi oameni, şi nu se consumă niciodată.

Interesant cum îşi începea Maurice Leblanc una dintre opere: "V-aţi gândit vreodată la aspectele originale şi neprevăzute din legătura unor fiinţe ce nu se cunoşteau cu o zi înainte, şi care pentru câteva zile, între cerul nesfârşit şi marea imensă, vor trăi viaţa în laţurile sale cele mai intime, vor înfrunta împreună mânia oceanului, asaltul înfricoşător al valurilor şi calmul şiret al apei liniştite?"

O personalitate care iese în evidenţă prin însemnătatea acordată unei lumi conturată lăuntric, ca întregime în manifestare, este un artist al penelului care îşi relevă cunoaşterea prin crearea unei realităţi diferite de tot cea trăit până atunci.

Leadership: Te afli în căutarea unui nou conţinut de sine întins între cele două extreme: "Spinning round and round" şi "Made the same mistakes"?

Pentru a-ţi dezvolta un model nou de personalitate, care să îndeplinească funcţia de bază a leadershipului - aceea de diferenţiere, trebuie să porneşti de la corelaţia și paralelismul dintre ceea ce cunoști și ceea ce afli prin dezvăluirea acestei cunoaşteri. Un fel de confesiune care se finalizează cu deducţia unor noi adevăruri despre tine.

Întotdeauna când am încercat să-mi reconfigurez viziunea despre ceea ce sunt și ceea ce voi deveni, prin alcătuirea unor concluzii vizavi de efectele eforturilor de a afla noi adevăruri despre mine și aplicarea acestora într-o nouă experiență, practic am făcut comparație cu altcineva, cu o altă cunoaştere care a putut actualiza permanent calitatea gândirii mele.

Simt o mare reţinere să accept orice de la ea, de la această lume furioasă pe care mi-o imaginez ca un fel de corabie condusă de valuri, împotriva voinţei echipajului, în toate părţile. Titanicul este metafora unei încăperi a istoriei, sugerând ciclul continuu al lumii cuprins între "Spinning round and round" şi "Made the same mistakes".

La fel şi comorile. Sunt mereu vânate indiferent unde ar fi ele şi cât de greu se poate ajunge acolo, dar în cele din urmă sfârşesc prin a fi din nou ascunse. Este un fel de învârtire în cerc, nu-i așa, o greşeală repetată la nesfârșit, fiindcă omul nu reuşeşte să se rupă de ceea ce nu poate stăpâni, sau nu reușește să înţeleagă ceea ce-l poate împlini. Let there be no doubt / We should sort things out.

Lumea întreagă, cu umbrele ei contrastante, devine o convenţie aparentă dintre o sumă de evenimente, simple sau dure, cu unicul scop de a ascunde efectele unui secret exprimat prin raportul dintre interesant şi autentic.

Omul este interesant prin însuşi alcătuirea lui, dar numai cursul vieţii lui trăit prin intermediul altcuiva este autentic. Înţelepţii se dovedesc a fi slabi şi fără putere în faţa acestei descoperiri inestimabile pe care timpul o ascunde sub vestmântul surprinzătorului, pe care uneori o dezvăluie un scriitor şi de o mie de ori o plămădeşte viaţa.

Leadershipul este viziunea extrasă din efectele eforturilor de a afla noi adevăruri despre tine însuţi, aplicată într-o experienţă de tipul: "am devenit parte dintr-o lume în care creatorul şi creatul se confundă".

Sweet Harmony este o reflectare a ordinii tale interioare prin raportarea la cunoaşterea celorlalți oameni din jur. Dacă vrei să aduci revelaţia unui adevăr unic, încearcă să te înfăţişezi ca o lume nouă printr-un intens proces de interacţiune cu o altă cunoaştere. We play a part in a greater scheme. Let's come together / Right now, oh yeah ! In sweet harmony !* Notă: Beloved - Sweet Harmony

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate