ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Tabloul propriei tale valori

On Martie 28, 2010, in Leadership Total, by Neculai Fantanaru

Oferă oamenilor posibilitatea să găsească semnificaţia profundă a creaţiei tale, pentru ca aceasta să nu fie interpretată în mod eronat.

O împrejurare deosebită m-a silit să doresc să port o discuţie cu cel pe care îl consider a fi un mare artist. Într-o cămăruţă simplă, dar care mi s-a părut, nu ştiu de ce, cât se poate de amuzantă, poate din cauza celor patru tablouri aşezate într-un mod aparte pe unul dintre pereţi, maestrul îşi concentra atenţia asupra finalizării ultimei sale creaţii, reprezentând o scenă din mitologia greacă, o scenă plină de viaţă şi de expresivitate ce necesita o tehnică deosebită.

Îi priveam tabloul cu aceeaşi atenţie cu care i le privisem, în alte rânduri, şi pe celelalte. Se putea zări la el o dorinţă neobişnuită de a face ceva spectaculos, ceva ce n-a mai făcut nimeni, ceva care să fie văzut bine în societate şi care să rămână în memoria oamenilor. Îşi transpunea cu multă iscusinţă şi creativitate propriile gânduri şi sentimente prin intermediul picturii în care se concentrau o varietate de culori vii şi pline de dinamism, dar şi eternele alb şi negru.

Putea să redea cu mult talent trăsăturile personajelor, cu coloritul lor natural; figurile erau foarte expresive, trăsăturile păreau exacte, ochii, mâinile, picioarele, constituţia, îmbrăcămintea fiind atent detaliate cu umbre şi lumini. N-am mai văzut atâta patimă pentru pictură, pentru frumos şi inedit.

Leadership: Poţi să te distingi ca artist prin aplicarea unui efect de sporire a vizibilităţii întregii imagini pe care o creezi sau doar a unei porţiuni din ea care reflectă practic uimirea de a fi tu însuţi într-o variantă de excepţie?

Mânat ce curiozitate, l-am întrebat:

- Impactul tablourilor dumitale asupra celorlalţi este cel aşteptat?

Maestrul s-a uitat la mine, un zâmbet plăcut i se aşternu pe faţă, ca şi cum ar fi dorit de mult să-l întrebe cineva asta. Mi-a răspuns:

- Un artist este observat şi admirat după tablourile pe care le face, după măiestria cu care reproduce realitatea, după modul în care ştie să transmită o impresie sau o stare sufletească. Când oamenii se uită la mine, ei nu mă văd pe mine. Ci văd tablourile mele, arta pe care o produc. Expresivitatea şi frumuseţea lor, mesajul şi emoţia pe care le transmit, forţa culorilor, a contrastelor şi a formelor reprezentate, fie ele abstracte sau realiste, arată la câtă îndemânare am ajuns în ramura aceasta a artei.

Tablourile mele sunt opere care dovedesc dacă sunt sau nu înzestrat cu mult talent, şi dacă da, prin ce anume mă deosebesc de ceilalţi pictori. Dar e nevoie de multă inspiraţie, de mult talent, de multă tehnică şi de o lucrare pe îndelete, pentru ca cei care îmi privesc creaţiile să mă considere un pictor cu adevărat excepţional.

Leadership: Alegerea unui sens pentru existență creşte ca preferință în ştiinţa pe care o aplici în conturarea unei experienţe perfecte de brand în raport cu cerinţele unei arte revelatorii?

Aceasta este cea mai importantă lecţie pe care tu, ca lider, trebuie să o înveţi. Este lecţia de aur pe care trebuie să ţi-o însuşeşti pe tot parcursul vieţii: oamenii nu te vor vedea niciodată pe tine, ci vor vedea „tabloul” realizat de tine.

Tabloul este însumarea tuturor calităţilor şi aptitudinilor tale, dar şi a defectelor şi imperfecţiunilor pe care le ai. El reflectă talentul cu care ai fost hărăzit şi pe care trebuie să-l scoţi la iveală. Reflectă îndemânarea cu care îţi împlineşti toate sarcinile care îţi revin, cu care îţi planifici şi îţi atingi scopurile. Reflectă pasiunea ta pentru arta de a conduce, pentru perfecţiune, dar şi modul în care te diferenţiezi de toţi ceilalţi, printr-un stil unic, eficient şi echilibrat.

Pe de altă parte poate reflecta nepriceperea în leadership pe care o demonstrezi în timp, cu toate defectele ei: neglijenţa cu care îi tratezi pe oameni, iresponsabilitatea, nepăsarea, nesimţirea, şi multe altele. Tabloul este, într-un cuvânt, valoarea ta.

O artă revelatorie are în compoziţia sa acea cunoaştere care te deschide spre câmpul nelimitat al unei experienţe de reînnoire a mijloacelor de expresie, referindu-se la construirea conexiunilor armonioase între toate elementele de noutate pe care încerci singur să le produci şi conţinutul de sens care primeşte diverse forme în funcţie de imaginaţia şi cultura pe care o promovezi.

A deveni un lider mai bun înseamnă să realizezi un tablou excepţional din toate punctele de vedere. Cu cât tabloul tău este mai nuanţat, mai expresiv, mai original, cu atât vei fi mai apreciat şi mai bine cotat de către cei din jurul tău. Poţi adăuga valoare uriaşă leadershipului tău numai dacă ai inspiraţie, viziune, potenţial, dacă ai dorinţa neobişnuită de a obţine performanţe maxime.

Leadership: Poţi să elaborezi o nouă formulă a unicităţii tale în raport cu excepţionalul?

În raport cu excepţionalul, aducând după sine o nouă formula a unicităţii tale, ţinând cont de domeniul leadershipului, tabloul s-ar defini drept - nu doar un reper al valorii tale, ci şi o prezenţă necesară în viaţa privată, o alipire la o realitate profundă, care există în mod obiectiv, dincolo de tine, dincolo de percepţiile pe care le au ceilalţi despre tine.

Această realitate este menită să asigure acea coeziune necesară dintre tine, artistul din interiorul unui spaţiu de creaţie şi afirmare, şi lumea aşteptărilor idealiste a oamenilor dinafara acestui spaţiu care, de asemenea, poate fi chiar a ta într-o oglindă care şterge detaliile inestetice sau deformate.

Tabloul aduce în discuţie tipul de obiect static, dar foarte maleabil în privinţa a ceea ce imprimă în mentalitatea oamenilor, expresivitate sau inexpresivitate într-un spaţiu larg de semnificaţii.

Un rol foarte important în conturarea unei experienţe perfecte de brand o are elaborarea unei noi formule a unicităţii în raport cu excepţionalul. Referindu-se la faptul că ceea ce încerci să redai prin intermediul imaginii trebuie să fie mai întâi o călăuză a celui ce doreşte să cunoască şi să exploreze necunoscutul, apoi un parcurs al regăsirii de sine într-o lume a adaptării dificile, şi, în sfârşit, un spaţiu al întâlnirii cu Dumnezeu.

Lumea de mâine, a cunoaşterii şi a înţelegerii, îşi pune mari speranţe în semnificaţia generală a tabloului, cu care individul poate învesti lumea. Şi pe bună dreptate. Căci înainte de a deveni un lider, individul se cufundă într-un anonimat lipsit de anvergură, al realităţii percepute doar lăuntric, deci într-o anumită zonă impersonală a existenţei. În care accesul la o nouă conştiinţă, eliberată de orice constrângeri, pare a fi strict şi problematic. Nu-i de mirare că nu poţi face anticipări cu privire la forma pe care o ia idealul sau fiecare virtute a ta când obiectivitatea îţi este pusă la încercare.

Prin intermediul tabloului, specific conceptului de sine, îţi vei putea asigura mereu un plus de valoare. Lumea de mâine îşi pune mari speranţe în posibilităţile de vehiculare a artei de a fi "artist", valorizând eforturile tale de a diferit în ceea ce priveşte prezenţa aspectelor intelective şi volitive ce influenţează pozitiv gusturile, în sensul repudierii producţiilor de imagine de prost gust.

Arta de a fi artist are ca fundament revelaţia pe care o trăieşti prin prisma imaginii proiectată asupra lumii, găsindu-şi expresia în sensul creaţiei pe care îl indică raţiunea unui nou mod de a te manifesta prin nevoia de autoexprimare şi trecând totul prin filitrul sensibilităţii unei cromatici simbolice.

Concluzie: Străduieşte-te să ajungi la un grad înalt de performanţă. Valoarea ta e reflectată de „tabloul” realizat de tine. Aşa cum un pictor caută mijloacele cele mai nimerite de expresie, tot astfel tu trebuie să cauţi mijloacele cele mai nimerite de a-ţi demonstra calităţile preţioase – valorificându-le prin crearea unui „tablou” personal, cât mai complex şi cât mai realist.

Să laşi ceva în urma ta, ceva care să rămână în memoria oamenilor, ceva prin care să duci organizaţia spre un alt nivel calitativ, mai bun, mai benefic, demonstrează valoarea ta ca lider.

Valoarea ta e reflectată de „tabloul” realizat de tine.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us