ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Abordarea frontală a lucrurilor neelucidate

On Martie 04, 2014, in Leadership X3-Silver, by Neculai Fantanaru

Identifică acele ipoteze care par să fie semnificative pentru determinarea valorii juste a realităţii, raportându-ţi valoarea de judecată la convingerile exprimate de ceilalţi.

- Se petrec lucruri ciudate pe aici. E greu să mă pronunţ. S-ar putea să fie răutate îmbinată cu o acuzaţie conducând spre o anumită persoană.

- Ce credeţi că vrea să însemne asta? Adică acuzaţia să fie îndreptată direct împotriva doamnei Lee?

- Nu, nu cred că putem să spunem asta. S-ar putea ca cineva să fi văzut ceva, sau să fi auzit ceva. Un zgomot sau un strigăt, sau calul fugind de parcă ar fi mâncat pământul. Şi ar fi putut să fi dat peste cineva. Iar ei au văzut sau au întâlnit vreo femeie, curând după aceea. Dar sună ca şi cum ar fi vorba de o altă femeie, pentru că toată lumea crede că altcineva este oarecum amestecat în povestea asta. Aşa încât mesajul sună de parcă o altă persoană, o cu totul diferită femeie ar fi legată de eveniment.

- Vreţi să spuneţi că acea femeie necunoscută a provocat accidentul, pe care o bănuim mai mult sau mai puţin, fără să ştim dacă există într-adevăr sau nu? *

Leadership: Ţii cont de opiniile celorlalţi cu scopul de a înţelege ceea ce nu se poate descrie și reprezenta pe harta propriilor tale certitudini?

Ca să te convingi de importanţa pe care o are leadershipul în lumina experienţei de a înţelege ce gândesc alţi oameni, ce simt, ce aşteptări au, în funcţie de deschiderile lor - fapt ce te transformă într-un adevărat tester pentru verificarea a tot ce este evident şi măsurabil - trebuie să acorzi atenţie acelor ipoteze care pot fi semnificative pentru determinarea valorii juste a ceea ce cunoşti. Sau a ceea ce ai de scos la iveală pentru a-ţi întregi înțelegerea asupra unor evenimente care depăşesc controlul tău.

Această înţelegere a evenimentelor la care nu ai acces şi pe care nu ai puterea să le gestionezi, experimentală dacă se măsoară acel nivel de “Ce anume susţin şi cred ceilalţi oameni”, necesită aplicarea judecăţii categorice a conştiinţei tale care tinde spre explicaţii cauzale stringente. Altfel spus, îţi dai seama că există totuşi o faţă a lucrurilor pe care nu ţi-o imaginezi. Că undeva, poate nu departe, în aşteptare, se instaurează o aparenţă de realitate care implică o esenţă.

Aceasta esenţă, care dezleagă misterul oricărei raportări la propriile convingeri, se constituie ca o invitație pentru realizarea unor noi update-uri la coordonatele tale de impact asupra realităţii. Începi să vezi lumea altfel, începi să judeci altfel problemele de căpetenie care se înscriu, cu mult mai multă îngăduinţă, în completarea sferei de cuprindere a obiectului de analiză asupra căruia îţi îndrepţi gândirea.

Leadership: Saluţi iniţiativa de a-ţi raporta valoarea de judecată la convingerile exprimate de ceilalţi?

Punctul de pornire a demersului de organizare a opiniilor vizavi de tot ceea ce se petrece în jurul tău, vădind tendința de a acorda o mai mare întrebuințare acelor convingeri care conturează interpretările interpersonale, este reprezentat de gândurile care dau năvală-n tine, care se zbat în adâncul tău încercând neîncetat să îţi spună ceva. Ele nu trebuie să deformeze perceperea realităţii, a cărei pregnanţă stabileşte o puternică direcţie a controlului calităţii leadershipului şi stimularea iniţiativei de acţiune.

Gânduri profunde care câteodată răstoarnă multe în tine, dacă nu tot adevărul în care crezi, regăsind ceva din ce credeai că ar fi pus înstrăinare înţelesurilor atribuite realităţii şi care depind de perspectiva din care privesc ceilalţi oameni. Gânduri iniţiate de mărturiile lor nesigure, dar uneori credibile, pe care le aprobi sau dezaprobi, unul câte unul, adunate în tine ca într-un jurnal plin de idei, nematerializate până în clipa în care îţi sunt validate aşteptările.

Asta înseamnă să-ţi raportezi valoarea de judecată la convingerile exprimate de ceilalţi.

Abordarea frontală a lucrurilor neelucidate scoate în evidenţă acea capacitate de a te corela la “ce anume susţin şi cred ceilalţi oameni”, de a fi în tandem cu aşteptările şi realităţile lor obiective. Ceea ce implică o judecată şi o reevaluare a propriei conştiinţe şi a propriei viziuni.* Notă: Agatha Christie - Endless Night

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us