ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Despre mine

 
neculai fantanaru Strada Mihail Kogalniceanu nr 17 Iasi

Neculai Fântânaru

 

Data nasterii: 08 Decembrie 1982

Locatie: Iasi, Romania

Dacă e vorba să mă descriu, probabil trei cuvinte mă caracterizează în totalitate: perseverenţă, curiozitate şi entuziasm. Şi cred că de aici a început totul.

Mă mândresc cu atributele artei pe care o propun spre a fi aprofundată de tine, cititorule, dar nu atât pentru meritele unei învăţături aparte, ci mai mult fiindcă am avut sădită în mine viziunea omului de ştiinţă care ştie să schimbe criteriile cu adevărat spirituale, profunde, ale unei lumi care ieri era ceva, o lume pe care începând de azi n-o vei mai recunoaşte.

A nu gândi în termeni de Creaţie şi Creator, şi a nu face distincţia între kitsch şi artă, sunt criteriile închiderii unei lumi în ea însăşi, într-o searbădă şi irelevantă etalare a ideilor, viziunilor, a libertăţii de expresie, percepute adesea drept lucruri fără însemnătate, gata oricând să fie îngropate într-un mormânt superficial pe care, cel mai probabil, un scriitor ca Mika Waltari l-ar asemăna cu o carte de nisip care nu se savurează decât prin uitare.

Leadership: Semnificaţia pe care o atribui asocierii tale cu o activitate intelectuală superioară poate fi înţeleasă ca efort al unui Creator de excepţie de a-şi exprima viziunea în spaţiul unei relaţii cu menirea de a fi mai mult decât Legendar?

Iată un principiu demn de Victor Hugo: "Nimic nu se naşte fără rădăcini, nimic nu se măsoară fără amplificare." În primul rând îmi sunt recunoscător mie însumi pentru cărţile cu conţinut divers pe care destinul mi le-a scos în cale încă dinainte de a mă fi gândit la viitorul meu, tot aşa cum albinele rămân recunoscătoare fenomenelor naturii pentru polenul diverselor flori care ajunge pe stigmatul altor flori constituind o polenizare încrucişată menită a susţine un întreg ecosistem.

E o mândrie dreaptă, nu trufie din partea mea. Nu doar că mi-am însuşit atributele unui deţinător de cunoştinţe alese, altceva decât rezultatul unei gândiri care se laudă cu faptul că „a trăit tot ce a spus“, fiindcă e mai importantă acţiunea decât teoria, dar m-am raportat la mine ca la opera unui pictor care transpune pe pânză imaginile create de mintea unui scriitor care îşi trăieşte viaţa într-o poveste de carte faimoasă şi mare şi grea, volum uriaş străjuit de viziunea unui om de ştiinţă.

Rezultatele sunt pe măsură. Cele peste 1200 de articole şi cele 6 cărţi pe care le-am scris până în prezent, webinariile ajutătoare, precum şi programul de membership bine structurat, reprezintă, desigur, dovada că deţin un bagaj serios de cunoştinţe.

În mod considerabil, dacă universul mi-a hărăzit un destin de legendă, o destinaţie pe care arta şi-o asumă prin curajul de a nu renunţa la onorurile unei puteri absolute, a puterii de a construi o idee grandioasă printr-o imagine sincretică, atunci literatura pe care o pun la dispoziţie constă într-o analiză a alterităţii: sunt şi pictor, şi arhitect, şi magician.

Leadership: Poţi să-ţi valorizezi reuşitele proprii în contextul unei influenţe care se alătură evenimentelor regulate care fac din viaţa ta opera unui creator de progres, inducând o remodelare a tuturor componentelor de bază asociate unei lumi care se vrea a fi superioară celorlalte variante ale ei?

Când te afli în preajma unui destin exemplar, cu puternice valenţe spirituale, trebuie să accepţi o altă variantă a sensului vieţii şi al lumii în care trăieşti. După cum dorinţa cea mai mare a unui pictor este să creeze o compoziţie puternică, plină de lumină şi de emoţie, tot astfel dorinţa mea cea mai mare este să construiesc un edificiu, care sper să nu se prăbuşească niciodată. Acest edificiu adăposteşte o bună parte din cunoştinţele mele, se îmbogăţeşte zilnic, şi cred că merită vizitat de toţi aceia care doresc să-şi îmbunătăţească performanţele.

O condiţie în plus a unei fiinţe plină de semnificaţie este aceea de a se lăsa în voia unei viziuni menită să se reflecte în evoluţia administrării sferei ştiinţei şi inovării, nu doar să exagereze în transmiterea aprecierii calităţii unei vieţi pline de bucurie şi fericire. Aşa cum dorinţa lui Henry Ford a fost ca fiecare om de rând să poată să-si permită un automobil, aşa cum dorinţa lui Bill Gates a fost ca fiecare om să-şi permită să aibă pe birou un computer personal, tot astfel dorinţa mea este ca fiecare om să înţeleagă conceptul de leadership şi aspectele sale ascunse.

Leadership: Te inspiri în crearea propriei unicităţi din contextul unui setup de cauze şi efecte, neluate în calcul decât în ciuda unui destin tulburător şi a aparentei sale fragilităţi, când trebuie să rămâi complex şi curajos în alegerile tale?

Părinţilor mei le reproşez faptul că n-au învăţat nimic din această viaţă, destinul nu le-a hărăzit dramul de înţelepciune specific celor care au înţeles, în esenţă, regulile unei lumi care trebuie să se schimbe în permanenţă până la a deveni perfectă. De fapt, n-am învăţat absolut nimic de la părinţii mei, deşi au deţinut amândoi funcţii importante de conducere. E o certitudine: am fost dintotdeauna un autodidact şi n-am plecat capul în faţa sfaturilor oamenilor optuzi, deloc deschişi spre marea ştiinţă, spre creaţie, spre progres.

Plăcerile vieţii sunt pentru oamenii care nu fac nimic, iar sacrificiile sunt pentru cei care îşi demonstrează măreţia. Unii s-au născut doar pentru a fi uitaţi, şterşi complet din cartea vieţii, alţii s-au adaptat la condiţiile cele mai nefavorabile ale vieţii pentru a schimba o întreagă lume şi pentru a-şi câştiga, probabil, nemurirea. A fi genial înseamnă să nu dai ascultare orbeşte cerinţelor părinţilor tăi.

Când vine vorba de leadership, ca şi în alte domenii, totul porneşte de la ceea ce ştii şi de la ceea ce faci cu ceea ce ştii. Chiar dacă ai talent, trebuie să ţi-l exersezi zilnic tot aşa cum un jucător de baschet exersează în fiecare zi loviturile la coş pentru ca progresele lui să fie vizibile.

Dacă nu ai talent sau abilităţi de lider, vestea bună e că poţi fi un om excepţional dacă reuşeşti să-i ajuţi pe alţii, chiar şi într-o mică măsură, să se dezvolte pe plan uman sau profesional. Cine ştie, poate că o informaţie venită de la mine îţi va folosi ca să-i ajuţi pe ceilalţi din jurul tău.

Fii cinstit, iar eu fi cinstit cu tine

Îţi dau voie să te foloseşti de informaţiile de pe acest website în scop personal, NU COMERCIAL. Te rog să citeşti termenii şi condiţiile de utilizare a site-ului.

Dacă utilizezi sau accesezi neculaifantanaru.com şi foloseşti informaţiile oferite de acest website, este echivalent cu acceptarea termenilor şi condiţiilor.

Contact

Mă puteţi contacta oricând la adresa de E-mail:


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate