ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Cele 63 de calităţi ale liderului

by Neculai Fantanaru
leadership calitati, neculai fantanaru

Titlu original: Cele 63 de calităţi ale liderului
Autor: Neculai I. Fântânaru
Anul apariţiei: 2011
ISBN: 978-973-0-11003-6
Format: electronic (.pdf)

 

 

În sfârşit este gata. Dacă ţi-au plăcut cele 22 de calităţi ale liderului despre care ţi-am vorbit în secţiunea Calităţile unui Lider, atunci sunt sigur că le vei găsi utile pe toate cele 63. Adică, îţi voi oferi în plus 41 de calităţi.

Volumul de faţă reprezintă o sumă de calităţi clare, pragmatice şi eficiente absolut necesare în leadership. Mi-a trebuit ceva timp ca să înţeleg că ele stau la baza unor principii solide, şi să fiu conştient de adevărata lor valoare. Am fost ajutat foarte mult de oameni de înaltă calitate profesională şi morală, cu o experienţă vastă şi cu multe realizări, cărora le datorez o recunoştinţă profundă. Pe această cale vreau să le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine, îndrumându-mă cu sfaturi pe tot parcursul realizării acestei cărţi.

De ce să citeşti această carte? Pentru că este hotărâtoare pentru optimizarea performanţelor tale. Aşa cum un sculptor reuşeşte să modeleze cu o fineţe şi cu o iscusinţă deosebită o figurină până ce o face demnă de toată admiraţia - tot aşa şi tu trebuie să-ţi modelezi în mod constructiv gândirea, convingerile, percepţiile, abordările, până când vei reuşi să-ţi îmbunătăţeşti performanţele manageriale şi să fii un exemplu demn de urmat în organizaţia din care faci parte.

De ce îţi recomand această carte? În primul rând fiindcă pune accent mai mult pe latura umană decât pe conceptul de business, ceea ce permite cu uşurinţă citirea şi înţelegerea ei; apoi pentru că dezvăluie principalele coordonate după care se construiesc personalitatea şi aptitudinile liderilor, punând în evidenţă ceea ce este important pentru ca ei să-şi mărească influenţa.

Aşa cum doctorii trebuie să descâlcească firele încurcate ale bolii, să ştie ce întrebări să pună pacienţilor, să recunoască indiciile fizice subtile şi să identifice testele care ar putea duce, în cele din urmă, la diagnosticul perfect - tot aşa şi tu trebuie să descâlceşti modul în care poţi obţine rezultatele cele mai bune, să-ţi descătuşezi potenţialul de lider şi, în cele din urmă, să funcţionezi la capacitatea maximă.

Dacă vrei să fii o persoană care să-i conducă pe alţii şi să îndrumi o organizaţie spre succes, atunci trebuie să fii mult mai mult decât un bun practician, trebuie să înveţi să stabileşti relaţii, să le dezvolţi şi să le menţii permanent la cote înalte. Leadershipul este o alchimie care combină calităţile tale umane cu aptitudinile tale profesionale, cu scopul de a-ţi utiliza întreg potenţialul şi de a-l transfoma în “aur”.

Această carte este indispensabilă pentru tine dacă eşti, într-adevăr, interesat să-ţi îmbunătăţeşti abilităţile de lider. Sunt sigur că te vei bucura de ea !

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate