Neculai Fantanaru

Totul depinde de cine conduce

Cele 63 de calităţi ale liderului

On Mai 10, 2011
, in
Leadership +50% Extra by Neculai Fantanaru

leadership calitati, neculai fantanaru

Titlu original: Cele 63 de calităţi ale liderului
Autor: Neculai I. Fântânaru
Anul apariţiei: 2011
ISBN: 978-973-0-11003-6
Format: electronic (.pdf)

 

 

În sfârşit este gata. Dacă ţi-au plăcut cele 22 de calităţi ale liderului despre care ţi-am vorbit în secţiunea Calităţile unui Lider, atunci sunt sigur că le vei găsi utile pe toate cele 63. Adică, îţi voi oferi în plus 41 de calităţi.

Volumul de faţă reprezintă o sumă de calităţi clare, pragmatice şi eficiente absolut necesare în leadership. Mi-a trebuit ceva timp ca să înţeleg că ele stau la baza unor principii solide, şi să fiu conştient de adevărata lor valoare. Am fost ajutat foarte mult de oameni de înaltă calitate profesională şi morală, cu o experienţă vastă şi cu multe realizări, cărora le datorez o recunoştinţă profundă. Pe această cale vreau să le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine, îndrumându-mă cu sfaturi pe tot parcursul realizării acestei cărţi.

De ce să citeşti această carte? Pentru că este hotărâtoare pentru optimizarea performanţelor tale. Aşa cum un sculptor reuşeşte să modeleze cu o fineţe şi cu o iscusinţă deosebită o figurină până ce o face demnă de toată admiraţia - tot aşa şi tu trebuie să-ţi modelezi în mod constructiv gândirea, convingerile, percepţiile, abordările, până când vei reuşi să-ţi îmbunătăţeşti performanţele manageriale şi să fii un exemplu demn de urmat în organizaţia din care faci parte.

De ce îţi recomand această carte? În primul rând fiindcă pune accent mai mult pe latura umană decât pe conceptul de business, ceea ce permite cu uşurinţă citirea şi înţelegerea ei; apoi pentru că dezvăluie principalele coordonate după care se construiesc personalitatea şi aptitudinile liderilor, punând în evidenţă ceea ce este important pentru ca ei să-şi mărească influenţa.

Aşa cum doctorii trebuie să descâlcească firele încurcate ale bolii, să ştie ce întrebări să pună pacienţilor, să recunoască indiciile fizice subtile şi să identifice testele care ar putea duce, în cele din urmă, la diagnosticul perfect - tot aşa şi tu trebuie să descâlceşti modul în care poţi obţine rezultatele cele mai bune, să-ţi descătuşezi potenţialul de lider şi, în cele din urmă, să funcţionezi la capacitatea maximă.

Dacă vrei să fii o persoană care să-i conducă pe alţii şi să îndrumi o organizaţie spre succes, atunci trebuie să fii mult mai mult decât un bun practician, trebuie să înveţi să stabileşti relaţii, să le dezvolţi şi să le menţii permanent la cote înalte. Leadershipul este o alchimie care combină calităţile tale umane cu aptitudinile tale profesionale, cu scopul de a-ţi utiliza întreg potenţialul şi de a-l transfoma în “aur”.

Această carte este indispensabilă pentru tine dacă eşti, într-adevăr, interesat să-ţi îmbunătăţeşti abilităţile de lider. Sunt sigur că te vei bucura de ea !

 

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
Cele 63 de calităţi ale liderului
Cele 63 de calităţi ale liderului

De ce să citeşti această carte? Pentru că este hotărâtoare pentru optimizarea performanţelor tale. Fiindcă pune accent mai mult pe latura umană decât pe conceptul de business, ceea ce permite cu uşurinţă citirea şi înţelegerea ei.

Leadership - Magia măiestriei
Leadership - Magia măiestriei

Trăsătura esenţială a acestei cărţi, faţă de altele existente pe piaţă din acelaşi domeniu, este aceea că descrie, prin exemple, competenţele ideale ale unui lider. N-am susţinut niciodată că eşte uşor să devii un lider foarte bun, dar dacă veţi urma pas cu pas...

Atingerea maestrului
Atingerea maestrului

Pentru unii lideri „a conduce” înseamnă mai mult a juca un joc de şah, un joc de inteligenţă şi perspicacitate; pentru alţii un joc de noroc, un joc pe care cred că-l pot câştiga mergând de fiecare dată la risc şi pariind totul pe o singură carte.

Leadership Puzzle
Leadership Puzzle

Am scris această carte, care combină într-un mod simplu dezvoltarea personală cu leadershipul, ca pe un joc de puzzle, unde trebuie să combinaţi toate piesele date pentru a reconstitui imaginea de ansamblu.

Performanţa în conducere
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Scopul acestei cărţi este de a vă oferi cât mai multe informaţii preţioase prin exemple concrete, şi de a vă arăta o cale prin care să dobândiţi capacitatea de a-i determina pe ceilalţi să vadă lucrurile din aceeaşi perspectivă ca dumneavoastră.

Leadership - Pe înţelesul tuturor
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Urmăresc în rândurile acestei cărţi să trezesc interesul omului obişnuit pentru acţiune şi succes. Mesajul acestui volum este că o naţiune puternică este format din oameni puternici şi de succes. Iar fiecare din noi are potenţial, deci succes…