ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Adâncurile mişcătoare ale imensului ocean de materie

On Decembrie 23, 2013, in Leadership XXL-Pack, by Neculai Fantanaru

Îndreaptă-ţi evoluţia un stadiu înalt de dezvoltare, astfel încât premizele obţinerii unor rezultate ambiţioase să fie asigurate.

Pătruns de sentimentul de stăpânire al materiei care mi-a invadat întreaga fiinţă, ca urmare a procesului de interacţiuni continue dintre necunoscut şi inexistent, am stabilit noi linii de cercetare extrem de performante. Iar datorită observaţiilor judicioase asupra proprietăţilor corpurilor am reuşit să-mi perfecţionez anumite tehnici de analiză şi interpretare, concentrate exclusiv pe producerea de rezultate viabile. Care mi-au garantat progresul.

Totodată, prin experimentele efectuate asupra unui sistem de referinţă am reuşit să identific punctul în care este atrasă materia invizibilă, punctul în care forţele de reacţiune se egalizează. Astfel mi-am îmbunătăţit mecanismul de identificare şi creare a hibrizilor, a pattern-urilor, a echilibrelor şi dezechilibrelor dintre fazele unui sistem multicomponent, caracterizat printr-o multitudine de parametri.

Acesta iniţiere în spaţiul consacrat al ştiinţei permitea dezvoltarea unei puteri de pătrundere fără putinţă de egalat, ca o împrăştiere a radiaţiei laser dublată de o absorbţie de energie. Premisele şi concluziile implicite ce derivau din acest proces de asumare a unui orizont prin el însuşi mobilizator, stimulator de noi structuri de gândire, trebuiau să aibă o aplicabilitate cât mai mare.

Marea operă

Aveam senzaţia că am fost cucerit de una din acele femei înzestrate cu claritate şi forţă de pătrundere, nu atât prin frumuseţea ei, ci mai cu seamă prin acele însuşiri minunate: dăruire, compasiune, gingăşie, îmbinându-se ca o vrajă într-un mozaic de impresii şi experienţe cu efect surprinzător.

Alchimia, suma tuturor elementelor supuse transformării, emană acel ceva inexplicabil căreia trebuie să-i dai târcoale, dar căreia îi sunt necesare multe luni de studiu ca să-i înţelegi sufletul. Ea poate suci minţile celui care nu-i înţelege dubla valoare sau care se încumetă să acceadă la fazele superioare de realizare a Marii Opere fără să traverseze timpul şi spaţiul.

Simpla pasiune păleşte repede dacă nu este secondată de un intelect superior incitant. Dar, la rândul ei, obsesia de a căuta profunzimea în orice combinaţii şi mutaţii de elemente, printr-o accelerare a reacţiilor ce decurg din marea transformare, se poate termina printr-o explozie de energie negativă, printr-o evoluţie dezamăgitoare.

Ce are de câştigat leadershipul de pe urma alchimiei?

Să pluteşti ferm pe apele imensului ocean al cunoașterii, în care valurile cu puternicele lor argumente, cu elocvenţa lor torenţială ating înălţimi favorabile desfăşurării activităţilor de formare profesională, constituie o alternativă la neacceptarea gândirii limitative care te individualizează. Dar în acelaşi timp valurile se şi întorc la mal, considerând prin acesta scăderea interesului pentru performanţă şi pentru stabilirea unor noi direcţii de cercetare dedicate domeniului de competenţă.

Dintr-o infinitate de modele un spirit inovator alege, fără a nega liberul examen al faptelor şi al datelor, un anumit eşantion de analiză, de dragul unei campanii personale de illuminatio, cu iz de glorie. Şi îl împământeneşte, fără să ştie nimeni cum. Apoi, aşează în mijlocul noilor sale descoperiri o mică concentraţie de substanţă, bine definită pentru un nou produs ştiinţific. Opţional aplică o anumită selectivitate elementelor. Şi, în final, stabileşte o anumită logică pentru a furniza o funcționalitate oarecare sau un set de funcţionalităţi ce sunt, cel mai adesea, înrudite între ele.

Ce are de câştigat leadershipul din această alchimie plină de semnificaţii, din această stăpânire a materiei? Cu siguranţă, noi accepţiuni şi delimitări, noi viziuni şi noi mize care de obicei te fac să gândeşti într-o manieră profundă şi structurată, pe baza cărora, părtaş la decizii, poţi calcula “înălţimile” la care te poziţionezi în raport cu abilităţile şi cunoştinţele dobândite.

Astfel devii personajul principal al unui întreg complex de procese de transformare a materiei, care implică o bună funcţionare şi coordonare între resursele de înţelegere de care dispui şi în jurul cărora se plasează, mai mult sau mai puţin simetric, funcţiile de ordin practic.

Leadership: Unealta cea mai de preţ în măsurarea distanţei dintre contactor şi întrerupător

Am găsit recent într-o revistă de cultură un citat aparţinând esteticianului român, Victor Ernest Masek, care zicea următoarele: “În realitate, operele mari şi viguroase sunt indestructibile şi nu numai că supravieţuiesc tuturor procedeelor de analiză, dar capătă chiar un spor de prestigiu atunci când analiza formală este judicios făcută.

Dacă vrem să apreciem esenţa acestor cuvinte la justa lor valoare trebuie, înainte de toate, să înţelegem fenomenul supraextinderii cunoaşterii, consecinţa necesară a ceea ce trebuie să includem în planul gândirii ca să putem transforma în idei ceea ce experimentele şi observaţiile relevă în mod nemijlocit.

Contactorul şi întrerupătorul sunt cele două dispozitive extrem de utile care fac parte din circuitul tău educaţional. Primul vizează căutarea unor creații de nișă care să aducă ,,altfel-ul” și “profunzimea”, formele de exprimare novatoare a gândirii. Cel de-al doilea servește la întreruperea sau la restabilirea circuitului când are loc o breşă în mecanismul de implementare a propriilor elaborări.

Unealta cea mai de preţ în măsurarea “distanţei” dintre cele două dispozitive este dată dorinţa ta de evoluţie şi de aprofundare a cunoştinţelor trebuincioase în sfera leadershipului şi a traseului profesional.

Adâncurile mişcătoare ale imensului ocean de materie desemnează acel echilibru care trebuie permanent menţinut în leadership, între voinţă şi putinţă, între Eul propriu şi mulţimea de individualităţi în continuă schimbare. Leadershipul poate fi ridicat la rang de artă numai dacă supravieţuieşte în timp propriilor creaţii şi îşi atinge scopul propus.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us