ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Adevărul de dincolo de magie (I)

On Ianuarie 24, 2015, in Dezvoltare Personală, by Neculai Fantanaru

Încearcă să-ţi fundamentezi propriile teorii ştiinţifice ce pot da credibilitate unei noi linii de gândire, interacţionând cu acele „necunoscute” create în jurul unor experienţe personalizate.

Sub imboldul unei inspiraţii puternice, încercam să plonjez într-un necunoscut care exista doar prin acţiunea unor forţe de tip impuls. Invizibile circuite de identificare a adevărurilor nerostite în fluxul vieţii, pe care înţelepciunea veacului acestuia nu putea să le împlinească. Neînduplecat, căutând ascunsuri ce nu se puteau împlini uşor, mistere rămase nedescoperite de mintea omenească, aterizam permanent într-un loc în care nici nu visam. Mă trezeam într-un teritoriu plin de farmec şi de lucruri uimitoare, înconjurat de tot ceea ce mă făcea să cred că acolo era paradisul, lăcaşul lui Dumnezeu.

Cred că mă aflam într-un soi de derivă experimentală, ca într-o călătorie inițiatică într-un outside care făcea posibilă schimbarea identităţii, încercând să-mi fundamentez propriile teorii ştiinţifice ce puteau da credibilitate unei noi linii de gândire. Intenţionam să umplu golul acesta de neînţeles care se mărea la nesfârşit înăuntrul meu, în raport cu un exterior care scăpa oricărei înţelegeri.

Deliberat, mă pierdeam într-un labirint al jocurilor psihologice, cu roluri provocatoare şi improvizaţii de situaţii ambigue. Într-o frenezie de senzaţii şi dependenţe de putere. Ca şi când aş fi intrat într-un circuit integrator de impulsuri de identificare a unor entităţi de natură specială, pe care nu le credeam cu putinţă.

Leadership: Îţi accepţi statutul de a fi superior în ecuaţia propriei fiinţe, dand crezare unor lucruri pe care nu le credeai posibile?

Scriitorul englez, John Fowles, povestea că a fost odată un prinţ care credea în toate lucrurile în afară de trei. Nu credea în prinţese, nu credea în insule, nu credea în Dumnezeu. Împăratul, tatăl său, îi spusese că toate acestea nu există. Şi cum în împărăţia tatălui său nu existau nici prinţese, nici insule şi nici vreun semn al existenţei lui Dumnezeu, tânărul prinţ îi dădu crezare.

Dar într-o zi prinţul fugi din palat şi ajunse în împărăţia vecină. Aici, spre uimirea sa, văzu nenumărate insule în largul coastelor. Şi pe aceste insule nişte făpturi stranii de o frumuseţe răpitoare. Iar în timp ce se plimba pe malul uneia dintre insule, îl întâlni pe Dumnezeu.

A fi superior în ecuaţia propriei fiinţe înseamnă să manifeşti tendinţa de a te retrage dintr-un joc pe care nu l-ai inventat tu, dar la care ai luat parte prin faptul că aparții aceleiași linii de dependenţă faţă pe care practicarea lui.

Leadership: Poţi să utilizezi linia de putere pe care operează fluxul de cunoaştere multi-direcţional, extrăgând noi constante de "inedit" din experienţe mai vaste?

Un scriitor profund îşi începea monologul: „Ştiinţa este o haină pe care n-o găsim în magazine, ci în tainele a ceea ce ne înconjoară.” Ei bine, aceasta este o ştiinţă mai presus de celelalte ştiinţe, pe care o poţi integra în unitatea superioară a unei viziuni care nu a mai fost abordată – şi care face cinste leadershipului.

Poţi să deschizi orizontul unei cunoaşteri pe care să o poţi integra într-un tot unitar? O cunoaştere care se particularizează printr-o abordare a interpretărilor a tot ceea ce te înconjoară - în lucrurile mici, în adevărurile nespuse, în simbolurile realului care ar putea fi imaginat ascuns sau explicit, într-un mediu în care te poţi manifesta drept un artist al personalizărilor, în motivele pe care ţi le pui singur în faţă, în rolurile diferite pe care le îndeplineşti în relaţiile cu ceilalţi?

Cunoaşterea cea mai profundă se naşte din plăsmuiri ale minţii, pline de semnificaţii, în relaţie cu lumea şi cu realitatea pe care o recreezi printr-o autonomie a puterii de transformare identitară. Ea reprezintă o sursă importantă de informaţii, o modalitate prin care se atinge o realitate plină de miez, dar mai ales o abordare a propriei identităţi prin interacţionarea cu anumite „necunoscute” exterioare care deseori nu se percep în mod direct.

Iar această cunoaştere, integrată într-un model de evoluţie care poate schimba conştiinţa, dând un nou sens vieţii, este rezultatul sondărilor interioare în cadrul unei varietăţi de experienţe. Este rezultatul unei succesiuni de lecţii care trebuiesc trăite într-un alt chip şi în impulsurile altor coordonate pentru a putea fi înţelese şi aşezate într-o ordine care să creeze o continuitate identităţii tale, cu riscul de a te rătăci sau de a te dezamăgi. Aceasta este cunoaşterea care fundamentează evoluţia unui model de autoritate bazată pe noi abordări, de pe poziţii mult mai echidistante şi pluraliste, care dau leadershipului o notă de magie.

Leadershipul tău se poate reflecta ca autoritate îndrumătoare în înţelesul pe care îl dai experienţelor de interacţiune cu tot ceea ce te înconjoară?

Leadershipul devine o formă de cunoaştere evoluată în măsura în care îţi asumi o experienţă mai vastă de viaţă şi de creaţie, mai provocatoare, care abia ulterior se răsfrânge asupra sferei de business. Comportându-se asemenea unei lumini care îndepărtează tot ceea ce este întuneric, leadershipul se poate reflecta ca autoritate îndrumătoare în înţelesul pe care îl dai experienţelor de interacţiune cu tot ceea ce te înconjoară.

Iar când această autoritate se înfăţişează sub forma unor construcţii independente de judecată, sub o formă neaşteptată de dominare a unui „încă nu este evident”, abia atunci vei fi plasat într-o poziţie de superioritate.

Adevărul de dincolo de magie scoate în evidenţă acea cunoaştere întemeiată pe experienţe personalizate, ce au rolul de a te deconecta de la un real stabilit prin mai multe distincții familiare între adevărat și fals, formându-te ca un maestru al creării contextelor de auto-depăşire sau de influenţare.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us