ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Fenomenologia Excepţionalităţii

On Februarie 17, 2015, in Leadership Real, by Neculai Fantanaru

Descoperă acei indici de excepţionalitate pe care îi implică apartenenţa la statutul de model de urmat, împingând tot mai sus acele virtuţi care te pun în contact cu tine însuţi.

O dezlegare de enigme contura linia posibilităţilor ascunse de reflecţie, de trăire şi de exprimare, străbătute de o intensă beţie creatoare care mă făcea să percep altfel lumea. Navigam printre înţelesuri tainice ca o umbră magică în faţa fenomenului crescând al intangibilităţii dintre minimele şi maximele consecutive ale gândurilor de tip "Ce-ar fi fost dacă..?" - dublate de oscilaţia între a le agrega pe un anumit domeniu şi a le pune în plan fizic.

Tot acest exces de zel, actualizat prin înaintări progresive ale gândirii pătrunzătoare, fără de care tranziţia spre o nouă experienţă nu ar fi putut fi completă, stabilea baza de calcul a unor indici de percepţie speciali. Care vizau incomprehensibilul, implicat în reacţii ale conştientului şi subconştientului, îndeplinind un număr mare de funcţii de corecţie a ştiinţei. Reacţii de tipul A + NonA, supuse unor variaţii de volum, sprijineau căutarea şi redimensionarea oricărei particularităţi care încă nu fusese dezvăluită.

Se întrevedea în cazul meu aceeaşi relaţie dezvoltată de ataşament proprie bătrânului Pierre Munier din opera lui Dumas, care îşi identifica într-atâta viaţa cu cea a copilului său, încât simţea că trăiau aceeaşi experienţă şi nu putea concepe că ar suporta o clipă măcar pierderea sau chiar simpla lui absenţă.

Peste tot părea să mă însoţească această realitate spirituală plină de semnificaţie, plină de esenţă, plină de sentimente, capabilă să selecteze indicii de excepţionalitate din blocul unui univers de gânduri. Cu ajutorul ei îmi puteam clarifica şi comunica convingerile într-un fel în care ceilalţi să rezoneze, până când nu mai era nimic de cucerit, niciun continent de descoperit, nicio idee de apărat.

Leadership: Eşti capabil să susţii în esenţa ta infinitul unei oglinzi aflate în prim planul scenei numite viaţă, pe fondul ştiinţei?

A fi excepţional, pornind de la constatarea că capacitatea de distingere a valorilor vitale ţine de minimele şi maximele consecutive ale gândurilor plăsmuite în clipe de inspiraţie, înseamnă să te cufunzi într-o experienţă nouă, în numele ştiinţei. Dar aşa încât să-ţi umpli sufletul cu o cunoaştere înfăptuitoare de lucruri extraordinare şi de noi schimbări de percepţie asupra realităţii, care să-ţi împingă tot mai sus virtuţile cele mai însemnate, precum curiozitatea şi aprecierea descoperirilor.

Poţi să creezi premisele de evoluţie ale unui leadership excepţional în baza procesului existenţial care depinde întru totul de sufletul tău, explicat ştiinţific, proiectând cu închipuirea - dincolo de controlabil - oglinzişul ireal al altei vieţi. A trece printr-o experienţă de tip realitate virtuală, navigând printre înţelesurile ei simbolice, câştigi o cantitate mai mică sau mai mare de informaţii şi inspiraţie care, ulterior, te poate identifica ca un utilizator al unui produs intelectual orientat spre zona de unicat, de prototip.

La fel ca Alice în Ţara Minunilor, vei fi tentat să priveşti necontenit într-o oglindă, către lumea de dincolo, situată în câmpul ştiinţei - la interferenţa dintre minimele şi maximele consecutive ale gândurilor de tip "Ce-ar fi fost dacă..?" Acest lucru echivalează cu încercarea de a-ţi confirma viziunile ştiinţifice într-o realitate care se încăpăţânează să reacţioneze după alte reguli, ale sufletului, care pornesc în luptă deschisă împotriva raţiunii.

Nimeni nu poate limita o fiinţă ce poartă în esenţa ei infinitul unei oglinzi aflate în prim planul scenei numite viaţă, aliniate dragostei faţă de ceva sau cineva, pe fondul ştiinţei. Ne referim la tranziţia spre o nouă experienţă care nu ar putea fi completă decât prin înaintări progresive ale gândirii pătrunzătoare, care trece dincolo de fenomenele exterioare, stabilind baza de calcul a unor indici de percepţie speciali.

Aceşti indici, sporind flexibilitatea în abordarea unor noi viziuni, creează prin descurcarea unor fire limitative sau restrictive o anumită stare care te împlineşte. Începi să te vezi ca o fiinţă mai complexă, nu aşa cum eşti, ci aşa cum te închipui. Iar aceşti indici de excepţionalitate pot fi găsiţi numai în blocul solid al unui univers de gânduri şi valorificaţi apoi ca sursă primară de învăţare, de evaluare, de creaţie, de redefinire personală şi profesională.
 
Înţelegerea şi ascultarea sinelui, prin perspectiva minunatei structuri a existenţei „oglinzii”, este un privilegiu al celor suficienţi de profunzi. Mai întâi de toate, leadershipul ar trebui să aibă ca suport practicarea esenţei sufleteşti prin lentila ştiinţei.

Fenomenologia Excepţionalităţii vizează acele îndrăzneţe căutări de dincolo de ştiinţă, în ceea ce, mult mai neclar şi mai adânc, se conturează latura ta cea mai reprezentativă. De aceea acord o notă mare internautului care a îndemnat pe un blog: „Încearcă să-ţi laşi mintea să-ţi priceapă sufletul. Când sufletul a înţeles mintea şi mintea a simţit sufletul atunci se naşte în tine omul nou, omul care învinge.”

Excepţionalitatea presupune să te ridici cu mintea şi cu sufletul la dimensiunea omului nou, care învinge orice limită. Sau, mai bine zis, la dimensiunea omului care continuă să depăşească limitele științei cu noi metode de reinventare a sinelui şi a identității.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us