ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Funcţia Backtracking

On Iunie 15, 2016, in Leadership 360˚, by Neculai Fantanaru

Fii deschis către unitatea dintre munca de creație și viziune, raportându-te la elementele unui câmp de luptă unde se războiesc tendinţele sănătoase cu cele nesănătoase.

O adevărată revelaţie are loc atunci când măcar o plăsmuire a imaginaţiei devine realitate, când ea se dezlănţuie atât de furtunos, plină de toate avantajele pe care "operatorul" raţional ţi le poate oferi, în geometria unor macro-reguli, cum ar fi selecţia, abstracţia şi alte operaţiuni care reduc complexitatea unei opere singulare, dorind-o fabuloasă, la o singură idee ce va domina tot restul lumii. O idee ce are ca punct de început imperativul "Intră într-o zonă şi rămâi acolo !"

Spre bucuria mea de acum, am evitat această zonă, simţind supremul dispreţ pentru o autentică imagine a desăvârşirii, dispreţul omului care insistă mereu asupra a ceea ce trebuie să înfăptuiască peste limitele sale, prin experienţa de a se desprinde de el însuşi şi de a se ridica deasupra lui pentru a se unifica sub puterea unei idei colosale.

Un asemenea om, singular şi nesingular în acelaşi timp, în ecuaţia superiorităţii, devine un număr complex raportat la elementele unui câmp de luptă unde se războiesc tendinţele sănătoase cu cele nesănătoase.

Am reuşit să-mi biruiesc lăuntrul strigării patimilor trecând prin chinurile unei uriaşe tentative de exprimare a unui real greu de atins, ce forma un determinant cu valoare particularizant-cantitativă, în stare să producă acurateţe în valorosul meu har de a zămisli opere gândite în formă sinceră. Un determinant justificat de ordinul capacităţii imaginative, din care răzbătea o nouă perspectivă de interpretare a adevărurilor universale.

Aşa se explică de ce aveam atât de multă consideraţie pentru felul în care îmi însuşisem învăţăturile şi îndrumările ştiinţei, funcţionând peste limitele normalului acceptat, precum vechii alchimişti, între diferenţe de gândire şi puncte de extrem, fiindcă ştiam bine că nimeni nu va putea să mă descoase.

Într-un final, am reuşit să-mi stăpânesc setea de cunoaştere superioară, elaborată cu mijloacele cele mai de seamă ale raţiunii, departe de lume, odată cu întâmpinarea celor mai tulburătoare dificultăţi ale învăţării și dezvoltării celor ascunse. Eram pătruns de sentimentul unei recâştigări definitive a valorilor mele vitale, precum echilibrul şi discreţia, cele două expresii ale puterii mele interioare cărora merita să le acord întâietate, formând un fel de tulpină a personalităţii.

Leadership: Optezi să te situezi între diferenţele de a fi tu însuți negativ şi tu însuți pozitiv, încât să formezi un nou concept ,,all in one”?

Îţi plac jocurile? Nova este un Terran Ghost care trebuia să apară în shooter-ul anulat StarCraft: Ghost. În schimb, Nova Covert Ops, the first mission pack for StarCraft 2, nu incorporează elemente din Ghost. Chris Sigaty, producător principal pentru StarCraft 2, a spus că această expansiune "se va concentra pe o poveste mult mai... intimă și mai sumbră. Ne-am concentrat atât de mult pe conflictul galactic și pe povestea galactică. Am vrea să explorăm ceva mult mai apropiat de noi". *

Una din piedicile care te împiedică să fructifici roadele leadershipului vizează încercarea de a explora ceva apropiat de tine, concentrându-te pe expansiunea unei realităţi, a unei existenţe al cărei principal punct de reper nu încorporează elementele care alcătuiesc esenţa cea mai înaltă a fiinţei tale.

Leadershipul, deschis către unitatea dintre munca de creație și viziune, unde perspectiva de transformare pozitivă este întemeiată pe liantul dintre echilibru și discreţie, trebuie să se reflecte nu din ipostaza de prizonier al lumii proprii, ci din perspectiva unui om care se redescoperă prin focul îndoielilor, căutărilor și observaţiilor care duc spre tămăduirea oricăror patimi.

Felul în care îţi însuşeşti învăţăturile şi îndrumările ştiinţei, raportate la căutarea unei forme de înțelegere a unei experiențe din unghiul distanţării de tendinţa de dominare a lumii, prin ideea de a intra într-o zonă și de a rămâne acolo, depinde foarte mult de disponibilitatea de a trăi între diferenţe de gândire şi puncte de extrem, știind că nimeni nu va putea să te descoase

Dacă optezi să te situezi între diferenţele de a fi tu însuți negativ şi tu însuți pozitiv, încât să formezi un nou concept ,,all in one” ce-și propune să dezvolte calitatea accesului tău la o versiune nouă a personalităţii, vei putea să promovezi un caracter, o imagine şi un raţionament ce porneşte de la recunoaşterea unei alterităţi rezultate din profunda precaritate a cunoașterii foarte avansate.

Asta face din tine un lider care ştie să îşi gestioneze stările și știe să conducă sub presiunea propriilor slăbiciuni, sub presiunea propriilor obsesii (ezoterice), sub presiunea propriilor sale erorilor de decizie, raportate la elementele unui câmp de luptă unde se războiesc tendinţele sănătoase cu cele nesănătoase.

Funcţia Backtracking vizează căutarea acelui raţionament ce porneşte de la recunoaşterea unei alterităţi rezultate din profunda precaritate a cunoașterii foarte avansate, făcând posibilă „livrarea” unor alte caracteristici personale: puterea de a-ţi depăşi obişnuinţele sau puterea de a-ţi înfrâna tentaţiile cele mai mari. Precum tentaţia de a te avânta, prin sporirea continuă a cunoaşterii, înspre nemăsurat.* Notă: StarCraft 2

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us