ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Leadership în numele evenimentelor

On Martie 19, 2017, in Leadership W3-Integra, by Neculai Fantanaru

Urmăreşte traiectoria plină de neprevăzut a evenimentelor, poziţionându-te pe traiectoria unor reuşite de rezonanţă care pun la încercare valoarea variabilei „challenge”.

Un instinct al supravieţuirii mă favorizează în lupta pentru existenţă, prea aducător de sacrificii într-un proces menţinut al hazardului, în timp ce privesc agresivitatea drept o patologie a firii care nu s-a încrezut niciodată în pericol şi apoi a descoperit brusc că era unul iminent şi mortal.

Nu cumva există o secvenţă de ADN în natura cronică a infecţiilor cu risc de producere a leziunilor cerebrale, generând deteriorarea violentă a funcţiilor de coordonare motorie ce culminează cu apariţia tulburărilor de comportament? Ce anume face atât de agresivă această secvenţă de ADN care controlează exprimarea unor gene bacteriene de rezistenţă la orice antibiotic, producând mutaţii genetice grave capabile să transforme radical fiinţa umană?

Ritmul gândirii mele articulat pe date neconvingătoare, poziţia constantei mele de determinare a unei noţiuni prin eliminarea a ceea ce o neagă, corelat cu indicele de coroziune a zonelor afectate de une maladie qui produit tant de noms, corespunde organic cu temperatura stresului pe care îl resimt înaintea unui meci cu moartea. Viaţa mea, care coincide cu „naşterea tragediei“, deschide o primă galerie secretă în sânul viitorului trecut prin lovitura dată prezentului numită: "Survive the Zombie hordes alone" ca şi consecinţă a inevitabilelor inadvertenţe genetice.

Pentru a ameliora manifestările agresive şi pentru a contracara efectele distrugătoare ale mutaţiilor asupra celulelor, organismul trebuie să dezvolte mecanisme de reparare a ADN-ului. În ce fel trebuie să mă expun pericolului, cum să îmi poziţionez mai bine competenţele în faţa unui eveniment atât de improbabil care să asigure găsirea unui remediu, proces atât de mult condiţionat de hazard - fundamental asemănător cu ceva din mine care caută doar senzaţionalul?

Leadership: Care este urmarea evenimentului singular condiţionat de slujirea unui scop de tipul „This is impossible. Unless...”  din care rezida măreţia fiinţei tale?

Geneticianul francez Francois Jacob spunea că cea mai importantă reuşită în domeniul ştiinţei pleacă de la observaţie: să priveşti unirea a două celule germinale, a două microuniversuri ce ascund destinul unui viitor individ, să vezi formarea primei celule şi să-i urmăreşti traiectoria plină de neprevăzut, supusă capriciilor mediului, oricând victima unei erori genetice.

Meditez prin instrucțiunile puse la dispoziție de natura înconjurătoare. Iar meandrele meditaţiei sunt urmărite de o singură întrebare: după felul cum se prezintă lucrurile, din anumite acţiuni care contrazic tot ceea ce cunosc despre viață din perspectiva medicinii, pot oare să extrag o informație cheie?

Tot timpul a fost la vedere boala. De ce nu m-am gândit să folosesc însăşi boala împotriva acestor Zombies? Fiinţele astea au o slăbiciune. Și acea slăbiciune este chiar slăbiciunea. Slăbiciunea noastră. Există şi un precedent. Prădătorii înfometați evită cadavrele infestate datorită unui patogen pe care acestea îl răspândesc.

Din urmarea evenimentului singular condiţionat de scopul „This is impossible, unless..” poate să rezide măreţia fiinţei mele. Dar un asemenea eveniment, rezultat al unui experiment nebunesc, cere o misiune de sacrificiu care să aducă imediat informații preţioase. Trebuie să mă infectez din proprie vointă cu un agent patogen cu risc ridicat de manifestare, ca Tifos, H1N1 sau Sars, și apoi să mă întâlnesc faţă în faţă cu un Zombie.

Ţipătul unic al victoriei rezidă dintr-o realitate de tip "I can't believe I did it", din corelaţia scurtelor fragmente dintre anumite întâmplări accidentale la care sunt constrâns să meditez. El se zbate în imediata apropiere a câmpului de observaţie printr-un proces de inferenţă de tip deductiv. Totodată, el este un răspuns la proverbul “Niciodată nu e prea târziu să mă sacrific eu însumi"

Măreția în leadership nu se naște din dorinţa de a te poziţiona superior faţă de ceilalți oameni, ci din capacitatea de a te poziţiona mai presus de cursul evenimentelor oferind o nouă versiune a lor prin activarea motivaţiei de sacrificiu.

Natura umană se înscrie, dincolo de experienţele și lecțiile momentelor care marchează viața, în structurile de concepție ale unei probe psihologice prin care se măsoară nu doar aptitudinile cognitive sau fizice, ci mai ales superba sinceritate a curajului de a te auto-motiva să aduci schimbarea printr-o acceptare a ceea ce ești dispus să renunți: uneori la tine.

Activarea și predominanţa unei motivaţii puternice, care conduce la obţinerea de performanțe unice, ia în considerare unicitatea pe care o imprimi în eternitatea clipei de cumpănă care punctează istoria și schimbă mersul lumii.

Leadershipul în numele evenimentelor are ca punct de plecare însăşi condiţia omului de a se consacra slujirii unui ţel nobil în vremuri neprielnice.

 

* Notă: World War Z

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us