ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Leadership în numele vieții

On Mai 14, 2017, in Leadership Total, by Neculai Fantanaru

Concentrează-te asupra riscului pe care ți-l asumi pe cont propriu atunci când imaginea ta pendulează între seninul pe care-l ştii bine preţui și întunecosul pe care ești constrâns să-l suporţi.

Simţeam că am făcut ceva îngrozitor, o lucrare a minţii într-un loc neașteptat, la ora la care o zi se sfârşeşte şi cealaltă e la început. La ora la care timpul rămâne suspendat între reflexia unei realități ascunse în care eram doar un muritor, cu plusurile și cu minusurile specifice unui personaj principal dintr-un science fiction captivant, şi reflexia unei formule de emancipare autentice care eliberează și totodată asuprește.

Nu din teamă sau din vreo complexitate nebănuită îmi refuzam încărcătura morală a unui nou început, dreptul la vinovăție, ispăşirea pedepsei de a rămâne unicul supraviețuitor, nefiind capabil să trec într-o faza matură de revelație. Ci pur și simplu senzaţia de a fi făcut ceva peste limitele normalului ajută mereu învingătorii să se bucure de victorie, retrăgându-se paşnic în locuri pustii, dar fertile unei reconsiderări a fragilităţii existenţei.

Ca un hoţ care intră prin uşa din dos și tot pe-acolo iese, prin aplicarea principiilor unei noi descoperiri a geneticii, la capătul fiecărei tentative de a mă lăsa prins în ghearele unui sfârşit care îşi anunţa tot mai mult sosirea, mi-am continuat incursiunea spre necunoscutul unor ipoteze de evoluţie a bolii tot mai răspândite, dintre numeroasele capitole ale patologiei secundare. Întrebându-mă pe un ton obiectiv: "De ce am rămas în viaţă? De ce tocmai eu?"

Leadership: Îți găseşti puterea voinţei de a te reprezenta singur în cadrul unei lumi a cărei schimbare ireversibilă o poți percepe numai prin reproducerea tiparelor unei predeterminări?

Eu însumi, cu propria-mi conştiinţă, spre împăcarea cu sine, cu destinul meu la fel de ameninţător ca un rege supărat pe supuşii săi, care în dramă şi tragedie este întotdeauna implacabil, vădeam în sentimentele pe care le exprimam - frică, frustrare, îndoială, mânie - o întoarcere la credința într-o lume în care numai ştiinţa şi tehnica deschid orizonturi inimaginabile. La umanitatea văzută prin raza de soare a unei minuni numită: „Inspiraţie”.

Adevărata biruinţă a omului se vădeşte în receptarea adecvată a unei imagini de sine din care ia naștere reflexia unei forme de emancipare. A supravieţui într-o lume sfârșită reprezintă diagnosticul motivului parcurgerii unei faze spirituale de la cel mai de jos nivel la cel mai înalt. Sau invers.

Parcă maestrul Botticelli era cel care a spus că poţi arunca un burete îmbibat cu vopsea pe un perete şi să vezi o mulţime de imagini diferite în petele produse, veritabile puncte de plecare pentru idei.

În același fel, mintea mea suprapunea pe motivele și sursele pline de inspiraţie extrase din tiparele unei predeterminări, posibilitatea sensului unei săgeți divine, unei lucrări de artă veritabilă compusă din forța atotputernică a medicinii și istorisirea unui nou început de drum.

Puterea personală este rezultatul conştientizării riscului pe care ți-l asumi pe cont propriu atunci când imaginea ta pendulează între seninul pe care-l ştii bine preţui și întunecosul pe care ești constrâns să-l suporţi.

Cu neputinţă de explicat, chinuindu-mă să înţeleg firul logic al concluziilor ce trebuiau înţelese printr-o asumare a ascunsului unui regret absolut, comparat cu trăirile complexe ale unui fugitiv şi condamnat la moarte, ştiinţa pe care o consideram călăuza acestui joc mortal era doar un prim pas spre o uniune mai strânsă cu impulsul agresiv al virusului care infectase omenirea.

Senzaţia de a sta permanent la pândă, într-o continuă activare a conexiunii cu opţiunile unei morfologii plină de contraste, prin asocierea unui decor al absurdului vieţii, enigmatic ca un fel de cheie a unui poem dintr-o altă limbă, devenind un aspect central al filozofiei chimiei, era semnul unei emancipări individuale autentice, prima mea experienţă într-un escape room.

Adevărata putere care se ascunde în spatele autenticităţii se manifesta atunci când intri într-o cameră ce se află într-o lume, și ieși afară într-alta.

Adevărata putere care-ţi onorează statutul de promotor al conducerii prin valori și puncte tari este să te găseşti pe tine însuți în prezenţa originalităţii unei opere încărcate cu reflexivitate atunci când imaginea din jur devine tot mai ştearsă.

Leadershipul în numele vieţii are ca punct de coincidenţă însăşi condiţia omului de a se consacra în roluri pozitive, slujirii unui ideal înalt numit: credință.

Credința este fidelitatea faţă de ceea ce se câștigă prin inspiraţie atunci când pierzi tot ceea ce ai investit în tine. Înseamnă să câştigi prin autenticitate și revelaţie singurul lucru care contează cu adevărat: sensul existenței într-o lume dură, complexă şi tot mai neînţeleasă.* Notă: World War Z

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us