ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Leadership Inspirațional

On Octombrie 07, 2016, in Leadership 7th Edition, by Neculai Fantanaru

Încearcă să obții un rezultat al răspunsului pe care o altă formă de cunoaştere o dă nevoilor tale, ca urmare a experienţelor trăite în cadrul procesului de observare.

În sală trebuie să domnească o linişte desăvârşită. Chiar şi în pauzele necesare pentru reîncărcarea filmului în aparatul de proiecţie. Vai de cel ce i se adresează în timpul acesta. Dacă întrebarea e pusă cu voce joasă şi nu-l întrerupe pe compozitor în vizionare, se aude doar un mârâit în loc de răspuns. Dacă însă este întrerupt de stridenţa întrebării, Prokofiev se uită fioros la cel ce vorbeşte, sau scapă chiar o înjurătură.

După fiecare vizionare Prokofiev este obosit, dar totdeauna mulţumit, satisfăcut. Poate pentru că, de fapt, compune în timpul acesta muzica pentru fragmentul văzut. În timpul vizionării degetele compozitorului bat ritmic pe braţul fotoliului.

Regizorul rus, Eisenstein, îl urmăreşte, curios să găsească răspunsul la întrebarea pe care şi-o pusese şi şoferul lui isteţ. El intuieşte că Prokofiev, bătând toba cu degetele, scandează structura prin care în acest montaj se încrucişează duratele şi ritmurile fragmentelor prin care se împletesc cu ele acţiunile şi intonaţiile actorilor.

Odată, Eisenstein exclamă bucuros: "Straşnic !" Acesta a fost fragmentul de montaj în care, remarca el: "este abil împletit un contrapunct cu trei mişcări diferite ca ritm, cadenţa şi direcţia. Protagonistul, grupul care alcătuieşte fundalul şi coloanele de oameni care taie în primul plan câmpul aparatului aflat în mişcare". *

Leadership: Poți să surprinzi acele puncte de vedere accentuate într-un construct analitic unificat, care deznoadă toate abordările la care nu te-ai gândit?

Criticul unei lucrări de îmbinare a mai multor cadre, făcând o ancoră între vizionare și analiză, devine partizanul unui punct de vedere unitar. Cu referinţă la afirmarea necesităţii de a surprinde totalitatea unei viziuni mai largi prin intermediul unui „DA” aflat în spatele său, tradus pe limba sa, care se cere accentuat. Oare ar fi mai bine să lucrăm mai întâi la ceea ce se poate afla prin intermediul celorlalţi, pentru a ne putea evalua pe noi înşine?

El se vede obligat să-și formuleze un punct de vedere, o legătură între diverse fragmente insuficient de consistente sau insuficient consolidate pentru a se constitui într-o operă, în folosul unui alt „proprietar de cunoaştere” aflat în preajma lui.

Procesul de intuiție - să intuieşti ceea ce-şi dorește acest proprietar de cunoaştere, ceea ce-i place, ceea ce vrea să spună, ceea ce este în interiorul său, ceea ce i se potrivește dar nu se vede - ţine mai degrabă de acel „Da” care transformă toate „Nu-urile” (provenite din convingerea că are întotdeauna dreptate) în schimbări de necontestat.

Leadershipul se constituie în primul rând într-un rezultat al răspunsului pe care o altă formă de cunoaştere o dă nevoilor tale, mai ales ca urmare a experienţelor trăite în cadrul procesului de observare şi evaluare care îţi dezvoltă intuiţia.

La nivel subtil, „Da”-urile sunt acele puncte de vedere accentuate într-un construct analitic unificat, care deznoadă toate abordările la care nu te-ai gândit. Ele sunt lămurite prin ascultarea și observarea acelor persoane, pregătirea, cunoştinţele şi abilitatea lor într-un anumit domeniu.

În leadership urmărim un dublu scop care introduce un nou model al progresului bazat pe observaţii și pe noutatea impusă ca valoare, al cărui raport de cauzalitate se reflectă în exclamaţia” Straşnic !”

Mai întâi surprinderea surselor de confirmare a unei cunoaşteri și a unei dimensiuni pe care nu o considerăm „cucerire” ci „unire”. Apoi, valorificarea elementelor de contrast dintre ceea ce știm şi reprezentarea pe care ne-am format-o despre o altă formă de cunoaştere, relevantă pentru înţelegerea şi prelucrarea unei noi experienţe de învăţare.

Leadership-ul Inspiraţional relevă o trăire, o impresie puternică, o convingere, ceva mai presus de emoţie şi care dă naştere la pasiunea acelui consumator de cunoaştere, niciodată obosit, ci întotdeauna mulțumit de felul în care abordează ceilalți anumite subiecte, marile idei, marile provocări, marile întrebări ale artei.

Răspunsul la aceste considerente, având ca suport stabilirea unui „DA” categoric în urma procesului de observare şi evaluare, întotdeauna se finalizează în lumina unei exclamaţii: „Straşnic” !* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate