ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Lucrarea unui imigrant în spaţiul alterităţii

On Ianuarie 31, 2015, in Dezvoltare Personală, by Neculai Fantanaru

Înscrie-te ca o conştiinţă a noului într-o serie de procese de transformare personală, setând graniţele certitudinii despre trăirea unei variante a realităţii care nu a mai fost selectată şi dezvăluită.

Adevărata încercare era să fiu nelocalizabil, precum o întoarcere în lumea personalizată a lui Philip K. Dick în care, după toate aparenţele dezvăluite de ştiinţa navigatorilor în necunoscut, nu mai trebuia să pun sub semnul întrebării sensul vieţii. Odată ce se întâmpla asta, aidoma creatorului care în faţa lucrării abia terminate încearcă un sentiment de nesiguranţă, urmam sensul de parcurs al raţiunii ieşite din polul pozitiv al generatorului de explicaţii şi preziceri.

Nefiresc. Eram înghesuit într-un soi de câmp al dualităţii, ca şi când odată ce izbuteam să mă fac nevăzut, aş fi primit sarcina de a mă găsi acolo unde nu căutam. O luptă aproape fanatică cu formele aparente ale gândurilor răsucite în direcţiile unei raţiuni care avea putere asupra pluralităţii lumilor ficţionale. Mintea-mi era străbătută de fiori necunoscuţi. Vibram puternic înspre un alt nivel de înţelegere.

Ineditul consta în metoda de cunoaştere a unui nou spaţiu de tranziţie between the "me" and "not me". Mai degrabă, era o reînnoire integrală a sinelui direcţionat spre arta dedublării, predispunându-mă spre conlucrarea cu forţele nescrise ale nepătrunsului. Pe care gândurile acoperite de cele mai subtile convenţii ale irealului le descărcau în cortex cu acea energie uluitoare a misterului care trebuie trăit înainte de a răspândi dulcea otravă a falsei identităţi.

Doamna Winchester, văduva celebrului fabricant de arme, dorea să se protejeze de spiritele celor care fuseseră ucişi cu puştile făcute de soţul ei. Neîncetat, ea adăuga noi încăperi casei lor, creând un complex labirint de coridoare şi ascunzişuri, în aşa fel încât să poată dormi în fiecare noapte în alt loc. Dar în 1906, în timpul cutremurului din San Francisco a fost cât pe-aci să moară într-una din încăperile în care rămăsese blocată.

Leadership: Te preocupi de limitarea şi dependenţa conştiinţei de sine care se descoperă a fi în raport cu o realitate deghizată în ficţiune care te îndepărtează pentru o scurtă vreme de tine însuţi?

Citeam de curând pe internet următorul lucru: "Orice rupere, despărţire, distanţare de un loc este, de fapt, o strategie pentru o mai bună cunoaştere a locului respectiv, sau, mai exact, pentru recunoaşterea de sine în contextul indeniabil al spaţiului în care ai fost ursit."

Orice loc este asemenea oricărui lucru, imagine sau gând la care ne raportăm: reprezintă de fapt un transfer de energie realizat în momentele în care are loc o comunicare temporală între ceea ce considerăm ca fiind "finit" şi ceea ce considerăm ca fiind "alternativa" spre respingerea a ceea ce nu ar putea fi niciodată pe deplin revelat.

Atunci când gândurile întorc una câte una paginile vieţii, aşezându-le într-un chenar închis, plin de neînţelesuri şi complexităţi prin care se strecoară ipotezele implicite ce ţin de apariţia unei unităţi de informaţie imaterială, devii nemulţumit faţă de tot ce se întâmplă în realitate. Astfel, începi să tinzi către un nefiresc care îşi plasează activele într-o originalitate care nu poate fi negată, ci poate fi măsurată numai după efectele ei.

Omul care intenţionează să se redefinească în funcţie de noi tipare de gândire ştie că nu poate urca până în vârful unui munte fără să ia în calcul eventualitatea unei căderi în gol de la înălţime. Ca să se adapteze ascensiunii, el efectuează din mers măsurători relative ale înălţimii şi apoi încearcă să exploateze această înălţime, chiar cu riscul de a se „dezechilibra”.

Leadershipul de mare putere poate începe să se contureze – paradoxal – de la trăirile tainice, de la tumultul de conflicte interioare, de la îndoieli. Un asemenea leadership se constituie prin abordarea sinelui dintr-un unghi imposibil, aproape paralel cu linia raţionalului, anulând erorile de interpretare ale realităţii printr-un flux al gândiri de tip cauză-efect.

Este etapa când gândurile acoperite de cele mai subtile convenţii ale irealului îşi descarcă forţele în cortex cu acea energie uluitoare a misterului care trebuie trăit înainte de a răspândi dulcea otravă a falsei identităţi.

Leadership: Poţi să recompui cheia primară a unei valori suplimentare de evoluţie, în încercarea de a te găsi acolo unde nu cauţi?

Prin limitarea certitudinii de a ști că nu mai reprezinţi un sistem închis (în care realitatea este percepută doar într-un mod obiectiv), începi devii o ştampilă a unei constante de autenticitate imprimate într-un soi de „lume a doua”. Care, la rândul ei, te înscrie ca o conştiinţă a noului într-o serie de procese de transformare personală, cu rezultate imprevizibile, ale căror valori depăşesc pragurile impuse de restricţiile gestionării ineficiente a experienţelor trăite. Îngăduieşte-ţi experienţa unui nou orizont !

A recompune cheia primară a unei valori suplimentare de evoluţie, în încercarea de a te găsi acolo unde nu cauţi, înseamnă să tinzi spre un nou orizont al fiinţei tale prin setarea graniţelor certitudinii despre trăirea unei variante a realităţii care nu a mai fost selectată şi dezvăluită.

A seta aceste graniţe înseamnă să tinzi înspre un alt nivel de înţelegere, înseamnă să iei în calcul dimensiunea inconştienţei, lipsa unei atitudini raționale față de realitatea înconjurătoare. Este un risc asumat cu scopul de a construi şi consolida o nouă gândire pe linia unei noi interpretări ale experienţelor trăite în „lumea” ta.

Experiențele trăite în "lumea ta" sunt asemănătoare fructelor pe care toamna le oferă din belşug: ele păstrează urmele acelor stări de satisfacție încercate odată, nebăgate în seamă decât în momentul prezent.

Lucrarea unui imigrant în spaţiul alterităţii vizează încercarea anevoioasă de a te redefini într-o lume personalizată, urmând sensul unui raţionament abstract, aplicat pe modelul sinelui, din care poţi extrage noi concluzii şi constatări de valoare, necesare revizuirii gândirii. Această iniţiativă este similară ascensiunii unui vârf de munte.

Ia în calcul eventualitatea unei căderi în gol de la înălţimea propriei fiinţe !

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us