ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Minunea

On Martie 29, 2015, in Leadership XXL-Pack, by Neculai Fantanaru

Raportează-te la ceea ce se schimbă, subordonându-te modelului unei autorităţi aflate sub cupola unei deveniri miraculoase.

- Dumneavoastră nu v-aţi pierdut decât libertatea, strigă Maximilien întrerupându-l pe conte. Tata nu-şi pierduse decât averea. Dar eu, eu am pierdut-o pe Valentine !

- Uită-te la mine, Maximilien, spuse Monte Cristo cu solemnitatea care uneori îl făcea atât de mare şi de convingător. Uită-te la mine: n-am nici lacrimi în ochi, nici febră şi nici bătăi de moarte în inima mea. Şi totuşi, te văd suferind Maximilien, pe tine care-mi eşti drag ca un fiu. Asta nu-ţi spune că durerea e ca viaţa şi că dincolo de ea rămâne totdeauna ceva necunoscut? Dacă te rog, dacă-ţi poruncesc să trăieşti, o fac numai cu convingerea că într-o bună zi îmi vei mulţumi că ţi-am păstrat viaţa.

- Conte, de aproape doi ani o iubesc, de aproape doi ani am putut citi virtuţile fetei şi ale femeii scrise de însuşi mâna lui Dumnezeu în inima ei deschisă pentru mine ca o carte. Cu Valentine aş fi putut avea o fericire nemărginită, uriaşă, necunoscută, o fericire prea mare, prea deplină, prea sfântă pentru lumea asta. Şi fiindcă lumea asta nu mi-a dat-o, conte, trebuie să vă spun că fără Valentine, pentru mine nu mai există pe pământ decât deznădejde şi dezolare.

- Inimă slabă ce eşti, aşadar n-ai putere să-i dai unui prieten puţin timp pentru proba pe care o încearcă ! Ştii tu câtor puteri pământeşti le porunceşte el? Ştii tu oare că are atâta credinţă în Dumnezeu încât poate să obţină minuni de la cel ce a spus că omul poate muta munţii din loc cu credinţa lui? Ei bine, minunea în care nădăjduiesc, aşteapt-o, sau... *

Leadership: Cel mai nimerit rezumat al vieţii tale constă în predispoziţia de a te judeca pe tine într-un mod constructiv, în funcţie de modul cum te poţi face util în viaţa celor care cunosc deznădejdea unei aşteptări fără de sfârşit?

Leadershipul se formează ca urmare a înțelegerii jocului numit “Quo Vadis”, prin măsurarea intensităţii afective și a înclinației de a rezolva situații problematice în care voinţa şi intenţia unei noi repartizări a puterii tale personale alcătuiesc părţile planului de răspuns la solicitările vieţii altora. Asta nu înseamnă să te pui în locul lor şi să treci prin "iadul" lor, înainte să te întrebi: Cum s-a produs în mintea Domnului planul acesta?

Leadershipul aşează stilul de joc al omului superior într-o combinaţie de coduri şi semnificaţii ascunse. Un joc supus continuu încercării de abordare raţională şi sufletească, printr-o apropiere nemijlocită de bunurile cele mai de preţ ale omului (pacea interioară şi bucuria de a trăi) ca model al unei autorităţi aflate sub cupola unei deveniri identitare care instituie o alianţă între credinţă şi faptele bune.

Aplicarea unei puteri protectoare sau a unui organism de cunoaştere desemnat în conformitate cu definiţia stării de bine, indiferent dacă aceasta este una raţională, instinctuală, intuitivă, reprezintă o predispoziţie a omului pentru afecţiune, căldură, preţuire şi finisare a caracterului. Această putere este capacitatea morală de a distinge între bine şi rău, urmărind să împlineşti binele, nu răul.

Indiferent de motivele care determină această putere să se implice în diverse cauze, trebuie mereu să te împaci cu ideea că vei fi dependent tot restul vieţii de ceea ce ţi-a provocat suferinţa în trecut, care poate fi însăşi suferinţa celorlalţi.

Să trăieşti şi să-ţi judeci propria viaţă înseamnă să te înarmezi cu dorinţa de a scăpa de tine însuţi, de suferinţa de a fi ceea simţi că eşti într-un moment definitoriu al vieţii altcuiva.

Prin intermediul conştiinţei, prin intermediul virtuţii de a avea intenţia potrivită şi de a nu ocoli reproşurile care par să aibă miez, ca lider începi să trăieşti o slăbiciune de caracter, o anumită distanţă faţă de ceea ce ţi-ai propus să fii datorită unei determinări superioare și a științei jocului vieţii. Jocul vieţii implică caracterul spontaneităţii involuntare în lucrarea combinatorică a imaginaţiei de a adăuga sau edita imaginea personajelor sau acţiunii, spulberând orice părere înşelătoare despre ce însemni tu în viziunea unei autorităţi supreme.

Iar leadershipul întruneşte condiţiile omului ideal prin influenţa sedativă transferată la nivel de conştiinţă, manifestată uneori printr-o intenţie de respingere a ceea ce el este îndemnat să fie de acord. De aici se explică puterea ce este transferată unui prieten pentru testul pe care trebuie să-l treacă: să obţină minunea, să mute munţii din loc.

Liderul devine o reflexie a omului care nu se poate rupe de trecut, dar care în acelaşi timp nu dovedeşte particularitatea unui jucător terminat, ci ajută la recreerea viitorului prin experienţa semnelor, printr-un soi de gândire a minunii transformatoare, bazată pe convingerea: „Pot muta munţii din loc”.

E posibil ca realitatea ce urmează acestui plan să nu corespundă combinărilor solemnităţii, a aspiraţiilor către înalt şi a impulsurilor altruiste, ci să aibă ca deziderat prevenirea degradării unei anumite concepţii despre lume şi viaţă.

Leadership: Conotația pe care o dai testului vieţii reprezintă semnificaţia suplimentară a unui cuvânt care poate însemna "PUTERE" conform menirii sale de a ţine în echilibru trăirile de moment ale unui suflet pierdut în bezna lumii?

Bine spunea filosoful român Constantin Rădulescu Motru: „Cu un cuvânt, toată seria de fenomene petrecute într-un sistem de corpuri poate fi considerată ca manifestarea unor puteri, care au proprietatea de a se suplini unele pe altele, după raporturi precise şi de a putea fi totdeauna dispuse într-un circuit de transformări parţiale ale unui singur tot.

Cuvântul cuprinde în sine Totul - sensul, puterea, şi fapta. Cuvântul acesta transpus printr-o minune, taină a energiilor lui Dumnezeu, în care se zideşte toată credinţa în reuşită, în care domneşte putinţa de a aduce în manifestare un mare adevăr şi de a merge pe linia de forţă a destinului, trebuie să fie o prezenţă de înălţime spirituală, o forţă, o persoană cu calităţi de neatins. Un lider care, la rândul lui, îşi vindecă propria rană emoțională pe care o percepe la cei apropiaţi lui.

În leadership, cuvântul care poate indica "PUTEREA", având o mare valoare la nivel de impact emoţional, nu este sintetizat printr-un "Doamne, iartă-l” (conceput ca un fel de regret în ceea ce priveşte alegerile făcute în viaţă), ci este sintetizat printr-un "Nădăjduieşte până la sfârşit într-o minune".

Minunea este un fenomen ieșit din comun, surprinzător, atribuit unei forțe spirituale înalte. Ceea ce se schimbă la om este modul în care se oglindeşte în ochii celor superiori lui. Leadershipul cere putinţa de a trăi tu însuţi puterea unei noi vieţi cu sufletul altuia.* Notă: Alexandre Dumas - Contele de Monte Cristo, Editura Tineretului, 1957.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us