ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Muzica unei vieţi total virtuoase

On Martie 09, 2021, in Leadership Q2-Sensitive, by Neculai Fantanaru

Formează-ţi o viziune clară asupra a ceea ce vrei să transmiţi prin intermediul creaţiei tale, înainte de a te hotărî să schimbi ceva la trăirile pe care le ascunde sufletul tău.

Muzica a fost prima parte a incursiunii mele într-o lume dominată de culoare care parcă anunţa acea explozie de nuanţe vii ale unei estetici penetrată în profunzime de fermentul gândirii simbolistice. Ea mi-a oferit o panoramă a creației audiovizuale transformată reflexiv într-un torent de energie pozitivă, folosind inclusiv realitatea virtuală pentru a asculta şi a schimba sunetele unei muzici stelare pe care întreaga cunoaştere a omenirii o pune pe seama apropierii de perfecţiunea absolută.

Spun asta pornind chiar de la unele dintre cuvintele atribuite lui Beethoven: "Muzica este o modalitate spirituală de a pătrunde într-un univers mai înalt al cunoașterii care cuprinde Omenirea, dar pe care Omenirea NU îl poate cuprinde."

Astfel, muzica a devenit o revelație mai înaltă decât toată înțelepciunea și filosofia de care credeam că n-am să mai scap niciodată. A devenit un test de sensibilitate a limbajului, a expresiei, un fel de procedeu de sensibilizare a materiei din care arta îşi trage substanţa vibrantă, posibil a se manifesta ca o reprezentare firească în planul fizic al unei emoţii, al unui gând, al unui mesaj acompaniat de lirismul sublim, contemplativ, învăluitor, al imaginaţiei din care aleatoriul nu lipseşte nicio clipă.

Cât despre ceea ce-mi anulează orice nelinişte, prin ceea ce mi se întâmplă zilnic, ei bine, muzica îmi poate oferi vibraţia unei clipe de inedit, alteori îmi transmite vibraţia unei emoţii efemere. Aici, fiind incontestabil faptul că niciodată un creator nu va fi mai preocupat de el însuşi decât atunci când inspiraţia cea mai pură va fi mai abundentă într-o stare de tensiune pulsatilă, prelungită.

Leadership: Poţi să produci o reflectare a esenţei tale vibraționale printr-o compoziţie de elemente cu surplus de semnificaţie - rar întâlnite într-o lume a creaţiei care se vrea o oglindă a Universului?

Ce vreau să arăt este că muzica nu este doar un criteriu de separare al sinelui de non-sine, o chemare de trezire spre o mai înaltă înţelegere a tâlcului metafizic al existenţei. Ci reprezintă, în primul rând, o largă incursiune într-un prezent etern al cărui ecou răzbate până acolo unde spiritul ajunge să înfrângă legile naturii, estompând raportului realitate–vis, şi te cheamă mai departe spre o conştientizare a sinelui ca spirit, nu ca formă sau ca şi corp.

Muzica este acea creaţie a unui artist care emoţionează până la capăt, amintind de sentimentul intim de bine pe care ni-l poate aduce momentul de legătură cu tărâmul spiritual al universului, cu itinerariul locurilor cerești ce ne înconjoară. Este mărturia unei vieţi trăite prin arta de a exprima sentimente cu ajutorul sunetelor combinate într-o manieră specifică.

Iar ceea ce captează cu adevărat atenţia ascultătorului de muzică este dovada existenţei unei sinergii între formele de undă ale unei revelaţii de sine ce se împlineşte în întruparea Logosului, contribuind la crearea unei imagini simbolice, şi ceea ce se accentuează prin surprinderea frumuseţii unei vieţi trăite în lumina unor versuri care încălzesc inima oricărui om, inspirând, trezind emoții, capacitând înţelesurile profunde ale dimensiunilor artei plastice.

Esenţa vibraţională a unui artist rezidă din acea calitate a muzicii care poate aduna laolaltă toate emoţiile desăvârşirii unei opere de creaţie.

Ce să zic, poate că am eu o tragere anume spre muzică, ori spre anumite genuri de melodii care insuflă o stare specială, fiecare piesă compusă de mine având în spate o poveste frumoasă de viaţă. Da, sunt un muzician, dar nu orice fel de muzician, pentru că notele mele de sublim, acele note de sensibilitate, de eleganţă şi intimitate, acele note de bas profund ridicate pe „Imaginează-ți”, au ca efect liniştirea dinspre gânduri şi o anumită căldură a inimii.

Chiar şi această inimă roșie, plină de naturaleţea şi spontaneitatea artei, bătând pe ritmul cuvintelor furate din somnul unor gânduri transpuse într-un univers simbolizat, are în partea de sus o notă muzicală strălucitoare de culoare semitransparentă, cu scânteieri cristaline. Ea bate fără să mă întrebe, fără să se ascundă de mine.

Leadership: Imaginea menită să sugereze decorul în care sufletul îţi tresare de emoţie, poate să fie surprinsă ca o manifestare a imaginaţiei tale într-o lume care există în afara percepției realităţii?

Cât despre ceea ce-mi anulează orice nelinişte în momentul de vârf al inspiraţiei, spre care tinde dinamismul inerent al imaginilor plăsmuite din exprimarea emoţiilor, într-un spaţiu lăuntric, acolo unde toate călătoriile se unesc într-una singură, aş vrea să fac referire la un pasaj din romanul "Papillon", scris de Henri Charrière:

“Niciodată sufletul meu, spiritul meu, nu vor aparţine acestui drum degradant, al putrezirii. Nu trăiesc decât pentru ca să evadez. Datoria mea de om faţă de mine însumi nu-i aceea de a-mi face dreptate, ci în primul rând, mai presus de orice, aceea de a trăi, de-a trăi pentru a evada. Chiar zdrobit, o evadare este o victorie. Să trăiesc, să trăiesc, să trăiesc. Să repet asta ori de câte ori voi fi gata să mă abandonez disperării, de trei ori aceste cuvinte de speranţă: "Cât timp există viaţă, există speranţă."

Recitind acest pasaj, iată, vă ofer concluzia pe care o trage sufletul meu despre călătoria unui artist în această lume: trebuie întotdeauna să existe ceva care să susţină ritmul vieţii mele, care să transmită şi să crească vibraţia unei alte realităţi pe care eu însumi o caut într-o sensibilitate a exprimării care emoționează, subtilă, ascunsă, indispensabilă actului de creaţie.

Cred că toate contribuie în mod egal la impresia pe care o lasă imaginea unei singure fiinţe.

Aşa este. Uneori simt că trăiesc acest moment plin de sensibilitate ca o izbândă a evadării dintr-o lume care, trăind-o direct, mi se pare că moare încetul cu încetul. Şi, nu, nu mă întristez de cele de ce întâmplă în exteriorul meu, ci mă bucur de faptul că ceea ce întâmplă în exteriorul meu îmi pune la încercare emoţia de a fi conectat la o pereche de căşti în care se aude refrenul: “I'm a world that's waiting to be discovered.”

Ceea ce se reflectă în leadership este legătura sinergică care transferă trăirile în viziune şi încarcă experienţa vieţii cu o semnificaţie care poate ajunge realitate.

Muzica unei vieţi total virtuoase se adresează omului care a ştiut să evadeze în nemurire cu ajutorul simţului artistic (acţionând mai mult după sentimente şi mai puţin după logică), incluzând facultatea de a percepe fenomenele lumii exterioare ca o reflectare a lumii interioare.

Iată elementele imaginii din care îţi poţi extrage conţinutul artistic aferent unui proiect interesant de creaţie: Sunete. Culoare. Formă. Aspect. Emoţii. Cuvinte. Gesturi. Costume. Paşi de dans. Limbaj. Imagine. Vibraţii. Spirit. Viziune. Perspectiva analitică. Numere. Design.

Tu cum poţi să redai ce conţine interiorul tău prin prisma a ceea ce se întâmplă în exteriorul tău, luând în considerare aceste elemente?

Foloseşte-ţi bogăţia imaginaţiei !

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate