ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Nălucirile unui creier dotat cu atributele desăvârşirii

On Aprilie 26, 2014, in Leadership V8, by Neculai Fantanaru

Însuşeşte-ţi elementele unei ştiinţe perfecte, fără să defrişezi un drum imaginar într-o lume pe care mulţi o consideră de neatins.

O realitate neaşteptată mi-a răsărit atunci în faţă, bizară precum o revelaţie care nu-ţi poate lămuri existenţa, părăsindu-te înainte de a apuca s-o conştientizezi bine, aruncând îndoială asupra vechilor mele preocupări dedicate angajamentului intelectual. Ceva inexplicabil m-a proiectat într-un imaginar neobişnuit, un imaginar ce absorbea cu naturaleţe în propriile-mi alcătuiri realul şi irealul, constituind o structură de imagini ce avea drept scop crearea sau accentuarea unor combinații armonioase între artă şi ştiinţă.

Era doar o constatare, un regret şi în acelaşi timp o satisfacţie care pendula indefinit între două extreme, una a închiderii şi una a deschiderii schimburilor de convingeri care anunţau acea curioasă întoarcere asupra originii mele. Ceve ce avea să mă facă să-mi reneg toate amintirile, gândurile, raţiunea mea de a trăi, prin adoptarea unei nebunii provocatoare, dar a unei nebunii cu tâlc.

Iar tâlcul acesta fin, care grăieşte mai mult decât cuvintele înseşi, depăşind graniţele spaţiului şi timpului, a fost exprimat cel mai bine de un personaj al lui Frank Herbert: “E normal să ne temem de ceea ce nu înţelegem.

Leadership: Îţi pui toată încrederea în capacitatea ta de a interpreta corect mesajul unei realităţi care se dispensează de verosimil, dar care are puterea de a pătrunde înţelepciunea şi semnificaţia unei minţi care halucinează?

Asta era marea nebunie, extazul eului liric, o nouă montare a unei creaţii îndrăgite din marele repertoriu Universal, reflexul unei lumi închipuite pornită dinspre imaginar către zone "neasfaltate" ale drumului existenţial. Să mă las purtat, ca o plută prinsă într-o mişcare giratorie, pe aripile unei clipe de pierdere şi căutare, undeva unde n-am mai fost, unde durerea depărtării de ireal se amestecă cu dorul apropierii de real.

Da, asemenea lui Jorj X. McKie, trăiam acea senzaţie de pătrundere într-un mister care deschide adâncurile unui orizont în care poate avea loc o concretizare a unei previziuni interioare, sau mai degrabă a unei idei abstracte: “Era ceva aproape palpabil. Dacă lăsam să-mi scape o singură pulsaţie din ceea ce se petrecea cu mine, consecinţele puteau fi incalculabil de tragice, nu numai pentru mine, ci şi pentru o întreagă lume.”

Mesajul unei realităţi care se dispensează de verosimil, ca prilej al unei creaţii aflate sub semnul adevăratei arte a potrivirii cuvintelor, este că oricât de mult ai încerca să legi o lume nouă de o mistică profundă, în care puţine lucruri sunt concrete şi clare, până la urma tot va trebui să accepţi existenţa unei taine pe care nu o poţi pătrunde.

Înţelepciunea şi semnificaţia unei minţi care halucinează, care imaginează o subiectivitate capabilă să își relateze propria apariție și recompunere, la trecut și la viitor, înăuntru și în afară, până la starea în care ajunge ea însăşi prizonieră a unei realităţi mult prea complexe, are ca suport măiestria îmbinării a tot ce simţi, voieşti şi gândeşti, care te face să biruieşti suferinţa şi să câştigi mângâierea unei călătorii într-o lume care se străduiește din răsputeri și fără încetare să te transforme în altcineva. Într-un Creator fără margini.

Leadership: Libertatea de a-ţi însuşi elementele unei ştiinţe perfecte este condiţionată de reacţii ale gândirii despre sine, în strânsă legătură cu ceea ce te fascinează?

În ceea ce priveşte realitatea creată trebuie sa luam in calcul posibilitatea evidenţierii calităţii a ceea ce nu este alterabil, ci admisibil, adică a revelării acelor părţi din fiinţa ta pe care ştiinţa nu le-a reprimat, asigură premisele dobândirii de noi impulsuri de adâncire mistică. În studiul celor mai avansate metode de a te depăşi ca individ, spre a deveni un lider, trebuie luată în considerare reacţia gândirii despre sine în interiorul acestei realităţi create, adică felul în care percepi lumea şi lucrurile în mod diferit.

Gândirea creatorului despre sine poate fi strâns legată de capacitatea de a vedea o realitate prin raportarea la Dumnezeu, sau prin revelaţia unei înrudiri spirituale cu armonia universului şi cu „numerele interioare" ale unei vieţi încă nepătrunsă în tainele ei adevărate. De asemenea, gândirea creatorului poate fi strâns legată de ipostaza unui magician care vrea să domine atenţia publicului prin intermediul enigmelor, trucurilor magice şi al ghicitorilor de tot felul.

În acest caz Ego-ul tău, generat de un anumit stadiu de dezvoltare a “producţiei” de înţelegeri bazate pe experienţă, dar în special pe acele conexiuni cu imaginarul, menite să ofere ştiinţei şi cercetării un anumit nivel de calitate şi un grad sporit de autenticitate, începe să te definească în întregime, precum o pată care acoperă fiecare părticică din tine.

Poţi să faci din leadership o călătorie iniţiatică în universul unei minţi din alt univers, a unei minţi care percepe “realitatea” ca fantezie şi îşi trăieşte fantezia cu frenezie, ca realitate?

Gândirea creatorului este şansa de a te introduce într-un spaţiu în care este uşor să te laşi fermecat de un peisaj atipic, de un personaj pe cât de complex, pe atât de direct și de minuțios în existența sa, într-o călătorie introspectivă. Atunci când îţi etalezi cunoaştere într-un joc al confuziei de informaţii şi de perspective este foarte probabil să te loveşti de certitudinea unui nou fapt, al unui nou început, al triumfului ghicitului asupra logicii.

La rândul ei, gândirea ta capătă alte valori, asigurând premisele pentru investiţii suplimentare de realizare a unei aşa zise “nebunii”, ceva inexplicabil care te proiectează într-un imaginar neobişnuit, ce absoarbe cu naturaleţe în propriile-ţi alcătuiri realul şi irealul, constituind o structură de imagini ce are drept scop crearea sau accentuarea unor combinații armonioase între artă şi ştiinţă.

Oricând poţi face din tine un explorator de orizonturi care defrişează un drum imaginar într-o lume pe care mulţi o consideră de neatins. E normal ca, în acest caz, oamenii să te perceapă drept un om cu două feţe şi să nu se încreadă în tine, fiindcă se tem de ceea ce nu înţeleg. Fiindcă superioritatea ta, extrapolată din asocierea gândirii ştiinţifice cu nevoile rafinate, indică de cele mai multe ori inferioritatea inteligenţei lor.

Uneori, să duci creaţia la alt nivel printr-un suflu vizionar, printr-o desfăşurare a imaginaţiei în spaţii largi, printr-o capacitate de sinteză rar întâlnită, înseamnă să trăieşti într-o lume a aparenţelor în care nimic nu e ce pare a fi.

Nălucirile unui creier dotat cu atributele desăvârşirii sugerează construcţia unei noi realităţi, deschizând drumul către un izvor nesecat de inspiraţie şi viziune, dar nu capătă valoare decât pentru satisfacerea propriei tale curiozităţi şi conştiinţe.

Aceste „funcţii” ale propriei tale unicităţi, care procesează cantităţi mari de materie imaginativă, nu creează o punte spre leadershipul uman şi social, nu satisface decât cea clientelă exigentă şi sofisticată doritoare să achiziţioneze un scientific product care să îndeplinească toate criteriile de definire ale unor noi componente ale realităţii.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate