ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Noi doi, visul şi povestea

On Aprilie 27, 2020, in Leadership X3-Silver, by Neculai Fantanaru

Învaţă să fii creaţia unui Creator care te obligă să-i accepţi prezenţa dintr-o altă perspectivă a duratei şi a spaţiului.

Dacă ţi-ar fi spus cineva că într-o bună zi vei ajunge mai mult şi mai departe decât ai visat vreodată, s-ar fi schimbat ceva la tine? Şi dacă într-o bună zi, una din acele zile la care nu ai multe aşteptări, vei simţi că eşti parte dintr-un vis frumos, şi că acest vis se cuibăreşte măreţ într-o poveste bună, neputând fi furat de niciun hoţ de cărţi, ai putea oare să te mai întorci la viaţa ta anterioară, s-o trăieşti ca şi când nu ai fi visat niciodată că faci parte dintr-o poveste?

Aşadar, cineva ţi-a destăinuit viitorul, revărsând peste sufletul tău speranţa de a da curs unei poveşti menită să te reconforteze, ajutându-te să-ţi recapeţi libertatea de a fi tu însuţi în continuarea unei poveşti care promite să fie mai ceva ca într-un vis. Şi oricine ar fi fost acel cineva, credibil sau nu, cu siguranţă a fost de ajuns ca să-ţi amintească că cel ce visează mai mult şi cât mai departe primeşte întotdeauna din timp o înştiinţare cu privire la un vis care promite totul la timpul viitor.

Şi iată că visul, împreună cu cineva care visează, a depins de altcineva căruia visul i-a făcut dinainte o idee despre tine, venind în întâmpinarea dorinţei inimii tale. Probabil că visul, cu o înfăţişare atât de plină de viaţă, îşi exprimă rostul final ca un simbol al răbdării şi al speranţei, jucându-se de-a v-ați ascunselea într-o poveste care aminteşte de un Creator, de o mână văzătoare, de un Hoţ de cărţi, de Cele trei porţi fermecate, de străvechea Morla sau de minunatul oraş de argint numit Amarganth.

Cum este oare să fii parte a unei poveşti care se scrie zi de zi alături de un vis în care simţi că eşti orice îţi doreşti să fii, şi că visul şi povestea, un element esențial al reveriei și un gen epic, sunt cheia pătrunderii într-un univers al Creatorului de infinit?

Poate că avea dreptate Alexandre Dumas, când spunea chiar la finalul unui roman celebru:

"Nu uitaţi niciodată că până în ziua când Dumnezeu va binevoi să-i destăinuiască omului viitorul, toată înţelepciunea omenească va fi cuprinsă în aceste două cuvinte: AŞTEAPTĂ ŞI NĂDĂJDUIEŞTE."

Leadership: Formatul creaţiei căreia i se supune viaţa ta poate fi văzut ca o aducere în prezent a mărturiei unei poveşti care se susţine prin privirea ta în altă lume?

La un moment dat, în călătoria ei prin ţara oglinzilor, Alice întâlneşte un ţânţar care o întreabă:

- Ce folos atunci, că insectele au nume, dacă nu vor să răspundă la acest nume?

- Nu-i de niciun folos pentru ele, zise Alice; dar bănuiesc că e de folos pentru cei ce le numesc. Altfel de ce-ar avea lucrurile nume?

Iată cum se scrie o poveste inspirată de un vis asociat cu starea mentală a unui visător prins într-o lume a fanteziei, a secretelor, a misterelor magice. Tu, povestea mea, eşti visul meu cel împlinit, fiindcă ţi-am putut da un nume care face înconjurul realităţii în care m-am tot afundat, iar numele tău iată-l, acesta este: Erelyndhus, sau forţa cuvântului pur din spaţiul frumosului transcendent. Nicio poveste nu rezistă fără un vis plin de semnificaţii, la fel cum nicio oglindă nu poate să reflecte o gândire aparte, o imagine inversată, un alt chip decât tinereţea, fără lumina unei stele călăuzitoare.

Iar dincolo de ţara oglinzilor, în care Alice s-a tot adâncit, şade un tâlc de mare sugestivitate: tot ceea ce primeşte de la tine un nume se răsfrânge în mii de feţe, într-o optică geometrică, asemenea unei plăsmuiri dintr-o veritabilă împărăţie a oglinzilor fermecate. Considerând că o rază de lumină monocromatică se propagă prin intermediul materiei libere într-o altă realitate, iar refracţia s1 cade pe suprafaţa de separare a cerului de pământ, plană în punctul x1 aflat sub unghiul unei justificări supranaturale, atunci vom fi liberi să ne mişcăm într-o lume fantastică, dar care totodată este extrem de reală pentru că este lumea propriului nostru Sine.

Concluzie. Creaţia mea este visul unui artist care se desfăşoară sub forma unei holograme într-un spaţiu real definit ca imaginar. Iată, deci, de ce mă numesc un Creator: fiindcă peste tot pe unde îmi plimb ochii nu văd decât imaginile unei lumi extrem de complexe şi de vii, imagini reflectate simultan într-o oglindă care e una din căile veritabile spre Marea Cunoaştere – aş vedea până departe şi aş descoperi că, într-o existenţă anterioară, am fost altcineva care nu mă cunoaşte, dar care se comportă ca şi cum m-ar cunoaşte.

Înainte de a înţelege leadershipul, încearcă să trăieşti experienţa de neuitat a unui vis devenit realitate, cu ascensiunea spre eternitate a Creatorului, încât să nu mai ai nevoie de îndrumare spre "lumină".

Noi doi, visul şi povestea, facem parte dintr-o lume care nu se lasă inundată de contemporaneitate, şi care nu se dezvăluie oricui, ci numai celor cu adevărat merituoşi care ştiu să transmită emoţii, să împărtăşească din experienţa sinelui, asemenea efortului unui artist care face din pictură un mod de comunicare mai directă între sensibilitatea Creatorului şi realitate.

Niciodată nu m-am gândit c-aş putea face dintr-un vis grandios povestea vieţii mele, cu înclinaţie spre arta unui Creator Absolut care vede imaginea sa într-o formă sau alta, diferită de orice aşteptări omeneşti. Ci, tocmai visul s-a gândit la mine înainte de a mă transforma într-o poveste a cărui erou este nemuritor, la fel ca şi Cel ce scrie în Glasul Universal o nouă pagină a cărţii Sale.

Alice din ţara oglinzilor, încă mai încearcă să-şi reflecte destinul în completarea poveştii mele. Dragă, Alice, vei reuşi să pătrunzi în lumea mea, numai după ce vei regla oglinzile lumii tale să se vadă din poziţia unui meşter neîntrecut al avangardelor artistice...

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate