ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

O conştiinţă nouă pentru adevărurile rămase mute (I)

On Iulie 16, 2012, in Leadership de Bază, by Neculai Fantanaru

Manifestă o tendinţă continuă spre cunoaşterea de sine, făcând din ea un pilon de sprijin pentru leadershipul tău.

Simţeam o puternică dorinţă de a cuprinde în mine tot ceea ce mă ispitea, ştiinţa de a identifica şi de a discerne toate legile care guvernează existenţa omului, întreaga manifestare a desăvârşiri sale, toate elementele psihologice şi emoţionale care îl alcătuiesc. Eram precum un artist renascentist care încearcă să creeze un tablou al cărui compoziţie este condiţionată de opoziţia moarte-viaţă disponibilă într-o singură dimensiune a unui sentiment estetic redat printr-o linie folosită ca element de separare între ceea ce este real şi ceea ce este imaginar.

Cu singura menţiune că adevăratul conţinut era de fapt victoria unui gând de Creator care şi-a lăsat amprenta inteligenţei la toate nivelurile de manifestare ale vieţii, sub semnul interesului acordat unei realităţi cu multe controverse.

Dar exista un mare gol în interiorul micii enciclopedii a cunoaşterii pe care o acumulasem. O limitare. Un obstacol. O barieră. Coborâtă înadins parcă de un duşman invizibil, de o forţă care mă împiedica să percep într-un mod foarte precis lumea, viaţa, natura umană. În special pe mine însumi. Trebuia să o ridic în mod deliberat dacă voiam să fac un pas înainte şi să obţin un oarecare progres spre desăvârşire.

Ce ascunde omul? mă întrebam cumva neliniştit, ca şi cum m-aş fi îndoit de existenţa lui Dumnezeu, provocându-mă făţiş să-mi exprim părerea ca un om obligat să spună tot ceea ce crede.

Ascunde trecutul şi viitorul? Este încă prea dureros prezentul, îmi repetam cu înverşunare, totuşi esenţial, căci este un element de legătură, în plină dezvoltare, pivotul central al unei întregiri perfecte şi permanente.

Cu câtă meticulozitate îmi cercetam şi verificam adevărurile, constatările, cu câtă scrupulozitate chibzuiam planurile “facerii”, ajutat numai de generozitatea propriilor mele idei şi prejudecăţi !

Leadership: Trebuie să te reinventezi la un nivel superior când ai atins limita maximă de încredere într-o realitate care te obligă să cobori la nivelul a ceea ce eşti?

Ştii care sunt punctele tari şi slabe ale leadershipului tău? Leadershipul este punctul de legătură dintre tine şi ceilalţi oameni, dintre cine eşti tu cu adevărat, mai întâi ca om, apoi ca profesionist, şi imaginea pe care ceilalţi o au despre tine. Nu eşti cuprins de o vie nelinişte atunci când nu-ţi cunoşti “piesele” care te fac să te observi mai atent?

Actriţa Anca Sigartau spunea: "Când ai atins limita, trebuie să te reinventezi la un nivel superior." Limita este exprimată de nemulţumirea pe care o ai faţă de tine însuţi, şi care la rândul ei are un impact negativ asupra leadershipului, respectiv asupra celorlalţi oameni. Este marele obstacol care îţi blochează evoluţia. Nu îţi poţi ridica leadershipul la un nivel înalt, nu poţi câştiga respectul celorlalţi, dacă te separă o distanţă mare de optimul aşteptat de tine şi de ei.

Separarea Ego-ului de realitatea pe care o experimentezi prin raportarea la conceptul de relații de cauză sau cauză-efect, prin încălcarea tot mai mult a acestei “limite”, este o formă de a te ascunde de tine insuti, care poate declansa depresia, căci atunci aproape fiecare percepţie despre ce inseamna sa fii diferit se deformează tot mai mult.

În leadership trebuie să ţii cont de faptul că adevărată valoare pe care o produci din ceea ce înseamnă să fii diferit se întoarce asupra ta atunci când relaţia cauză-efect pe care se construieşte realitatea nu se ridică la nivelul unei drame, adică la acea parte a sensibilităţii de a reţine semnificaţiile hazardului în memorie cu rigurozitatea unei ordini de nezdruncinat.

Reinventarea vizează raportarea ta la o realitate care te îndeamnă să afli de ce e important să te uiţi din puncte noi de vedere la orice există deja în tine, dar care nu este folosit.

Cunoaşterea de sine este privilegiul cel mai important de care trebuie să te foloseşti pentru transmiterea unei imagini unitare asupra realităţii care te întregeşte prin experimentarea unor stări elevate de conştiinţă, precum împăcarea cu ceea ce îţi este propriu sau cu acceptarea lui "acum" şi "aici".

Redirecţionând cursul propriilor tale concepţii şi idei despre cine eşti într-un exerciţiu de sinceritate, deschizi calea către o învăţătură de excepţie: "Când încerci să te ancorezi la realitatea care există doar în Dumnezeu vei trăi acea stare de pace care dă suficientă importanță acceptării adevăratului sens al vieţii".

A te reinventa la un nivel superior când ai atins limita maximă de încredere într-o realitate care te obligă să cobori la nivelul a ceea ce esti, înseamnă de fapt să ai curajul să fii tu însuţi prin prisma a ceea ce eşti dispus să accepţi de pe urma relaţiei cauză-efect pe care nu tu o hotărăşti.

Zilnic asistăm la schimbări. Realitatea de ieri nu mai este cea de azi. Şi nu va fi nici cea de mâine. Iar noi trebuie să ţinem pasul cu aceste schimbări, să ne acomodăm cu ele. Un veritabil “perpetuum mobile” suntem de la naştere până la moarte, dar un perpetuum mobile care evoluează pe o spirală ascendentă.

Puterea unui gând de Creator se distinge prin configurația unică a orientării, a gândirii și esteticii pe care le declari ca fiind cele mai riguroase forme de conversaţie despre un subiect aparte din care se poate face un tablou foarte captivant.

O conştiinţă nouă pentru adevărurile rămase mute derivă din calitatea răspunsurilor pe care le dai în acea situaţie în care doar acceptând o convenţie cu realitatea cea mai concretă ai putea să capeţi încredere în ceea ce ai de învăţat ca să treci la un alt nivel de percepţie a ceea ce înseamnă să fii tu însuţi

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us