ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Omul între iluzii şi adevăr

On Ianuarie 19, 2017, in Leadership eX-Elite, by Neculai Fantanaru

Îmbunătăţeşte-ţi nivelul de autoritate în domeniu, introducând o nouă particularitate a naturii tale de artist pe planul unei consecvente raportări la ceea ce trebuie să aperi la realizările tale.

Eisenstein explica unui auditoriu de psihologi noile sale gânduri despre capacitatea filmului de a prezenta idei abstracte. În timpul şederii la Boston, marele regizor rus primeşte la Hotel Vendome intelectualitatea oraşului. La reuniune este adus, în scopuri publicitare, şi faimosul câine-vedetă de film Rin-Tin-Tin, primul „star” pe care l-a cunoscut cum remarcă ironic Eisenstein.

Realizatorul este pus să pozeze pentru o fotografie alături de câine, în timp ce asistenţa îl asaltează cu întrebări. Eisenstein este constrâns să răspundă timp de o oră la o sută de întrebări. La capătul lor, o doamnă îi declară: „Dumneata distrugi iluziile despre Rusia.” Iar Eisenstein îi răspunde prompt: „Iluziile trebuie totdeauna distruse. Adevărul este cel mai bun !” *

Leadership: Te abaţi sau nu de la rigorile propriului tău conţinut?

Dificultatea elaborării unui răspuns, pozitiv sau negativ, în vederea admisibilităţii unei critici, cu privire la ceea ce cred alții despre tine, este o provocare suportată de orice artist, de orice optimizator al muncii de creație, tocmai pentru a ajunge la o destinaţie comună, la o înțelegere reciproc acceptabilă.

Varianta de răspuns la întrebarea ce te deschide spre căutarea unui adevăr puternic și esenţial - o altă coardă la arcul care lansează săgețile ironiei indulgente, permite introducerea unei particularităţi a naturii tale de artist pe planul unei consecvente raportări la ceea ce trebuie să aperi la realizările tale, și nu la ceea ce ți se împută drept vină.

Toate variantele de răspuns pe care le așteaptă cei din jur, pentru a putea întovărăşi mobilitatea logică a unei gândiri condiţionate de experiența profesională, trebuie să respecte convenţiile specifice fenomenului „Priveşte-te drept o capodoperă în devenire !”

În caz contrar forța întregii tale convingeri vizavi de integritatea propriului sistem de idei şi credinţe, sau referitoare la reprezentativitatea cercetărilor efectuate în timp,  exprimate de multe ori prin intermediul unui adevăr bazat pe un anumit concept gândit dinainte, nu va putea face departajarea între ceea ce reprezintă dreptul tău de a lansa o „revelaţie” și ceea ce reprezintă un abuz la adresa ta.

O calitate dominantă a celui care emite diverse afirmaţii bazate pe convingeri proprii, în postura de descoperitor al unor adevăruri, este de a nu se auto-incrimina. Omul este un conţinut brut sau neutru de informații, construit după nevoi și situații, cu care ceilalți nu sunt obișnuiți să interacţioneze.

De aceea, a crea impresia unei autorități în domeniu, înseamnă să nu te abaţi niciodată de la rigorile propriului tău conţinut. Leadershipul este un temei al apărărilor pe fond, iar artistul este rezultatul acestor apărări.

Una din particulariţătile naturii de artist este atingerea convingerii desăvârşite într-o formulă care trebuie să se extindă asupra celorlalţi oameni, privind aspectele pe care le-a constat în virtutea unei amprente personale şi a unei cauze nobile: aceea ce a conceptualiza în mod autentic experienţa prin care a trecut, formarea şi dezvoltarea competenţelor sale.

Omul între iluzii şi adevăr se poate recunoaşte după stările de spirit ale celorlalţi care încearcă să-l paralizeze prin lipsa de claritate asupra unei întregi discuţii, fie prin caracterul lacunar pe care îl manifestă despre ceea ce se întâmplă dincolo de înţelegerea lor imediată.* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us