ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Omul între logos și realitate

On Ianuarie 20, 2017, in Leadership eX-Elite, by Neculai Fantanaru

Poziţionează-te în contrast cu ceea ce se opune evoluţiei tale, găsind în tine puterea de a te ridica deasupra a tot ceea ce este cuprins în planul realităţii imediate.

În faţa mea se întindea cu repeziciune necunoscutul unui eveniment improbabil, cu toate întrebările lui, sub semnul apăsător al necesităţii opţiunii cuprinse între o stare vizionară orientată empiric - „trăită“, şi o atitudine îngust pragmatică înscrisă pe direcţia forţelor de inerţie ale indeciziilor de moment.

De ce să nu includ existenţa mea într-un carusel al cauzalităţii care insista că nimic nu se poate alcătui fără declanşarea unui eveniment premergător? Un eveniment care mă urmărea din excesul de putere al unei legi scrise doar pentru mine, transmiţându-mi o speranţă în acea stare de şoc cald, străbătând teritoriul inimii cu o dispoziţie înnorată care, însă, sporea alimentarea mea cu energie de la sânge la neuroni.

Fără voia mea, eram integrat într-o logică de complet altă factură, pe lângă parametrii echilibrului de stare, specifici omului care priveşte drept înaintea lui, dar cel care-l priveşte nu poate să-şi dea seama dacă îl vede. Era ca şi când cineva m-ar fi privit într-o oglindă care ştergea în mod neaşteptat tot ce se potrivea cu firea mea. Pericolul se estompa, dar încă era acolo.

Puterea de pătrundere a celui care îşi aţintea din ascuns privirea asupra mea, prea devreme pentru a se convinge de identitatea mea, prea puţin privilegiat de un raţionament de tip deductiv şi de inteligenţă crescută, era invers proporţională cu lungimea de undă a modelului meu de recepție al informaţiilor. Dintr-o dată se văzu ademenit el însuşi într-o înlănţuire neobişnuită de evenimente, necăutate și neprevăzute, care nu-şi găseau fondul.

Nu voiam să cred că sunt pierdut într-un univers care a trecut o singură dată aventura vieţii, din acelaşi motiv că eram parte a unui întreg, unde fiecare etapă se angrenează rapid cu precedenta, prin avalanşa de mesageri informaţionali ce-mi traversau membranele celulare, având parcă puncte de inserţie până în intimitatea lanţului polinucleotidic al codului genetic.

Dar în acel moment am simţit că port în mine sâmburele unei vibraţii universale, o formă cu mult mai evoluată la ceea ce întâlnisem pană atunci, oferind de pretutindeni o sursă de bună energie dar şi o aspiraţie morală, specifice sindromului reacţional.

Leadership: Ești capabil să aduni tot ceea ce ți se întâmplă într-o condiţionare fundamentală a trăirii dependentă de o orânduire protectoare care nu poate fi negată?

Exista o solidaritate universală în acel moment, o conectare la bornele unui câmp energetic cosmic universal, că alte lumi mă căutam din aceleaşi nevoi din care le căutam şi eu. În primul rând din nevoia de a ne ajuta între noi.

În încercarea de a înfrunta toate fricile și îndoielile, în vârtejul unui concurs de împrejurări insuficient eludate, am ajuns să mă conectez o realitate care părea complicată, controlată în cele mai mici detalii, ba chiar ascunsă şi slujita de o forţă care îmi amintea constant... că nu sunt singur.

Universul constă din corpuri. Nu există un singur corp pentru o întreagă materie, există doar materia - ideea unei substanţe solide microscopice instabile, invizibile și nedetectabile, aflate pretutindeni, care acţionează asupra tuturor corpurilor, printr-o legătură de forță pricinuită de însăşi mișcarea corpurilor a căror formă este susceptibilă de variaţie.

Puterea de a te ridica deasupra a tot ceea ce este cuprins în planul realităţii imediate, care face din leadership un instrument de aplicare al crezurilor care te țin cu faţa spre cele înalte, este un produs al experienței de a te angaja într-o depăşire a cauzelor și efectelor evenimentelor pe care nu le poți anticipa.

Să fii mai aproape de ceea ce îți cere marea forță a Logos-ului, înseamnă să identifici potenţialele lucruri rele care se pot întâmpla oricui, dar care te ocolesc pe tine.

Aşa cum pomul bun se cunoaşte după roadele sale bogate, tot astfel esenţialitatea unei puteri mai presus de legile scrise ale oamenilor se cunoaşte după faptul că omul are capacitatea de a se construi nelăsându-se prins într-o mecanică absurdă, ci într-o orânduire deplină, în care spiritul şi materia, idealul şi realul, misterul şi concretul, ideea şi actul, pot să formeze un tot unic şi armonios.

Conform dicţionarului, termenul „Logos” denumește ordinea necesară, proprie Cosmosului și gândirii omenești, rațiunea cosmică, o ipostază a divinității, spiritul și rațiunea universală, în acord cu acţiunile omului şi cu fenomenele care îi influenţează evoluţia. 

Omul care se mişcă constant în lumina intuiţiei şi conştiinţei care trec drept unică instanţă pentru interpretarea evenimentelor, pentru înţelegerea informaţiilor furnizate de totul din jur - luate drept avertizări și atenţionări în privința modului de a se raporta la natura a ceea i se întâmplă, se poziţionează întotdeauna, în mod ideal, în locul în care efectele negative sunt minime.

Omul situat între logos și realitate este capabil să adune tot ceea ce i se întâmplă într-o determinare fundamentală a trăirii dependentă de o orânduire protectoare (a lucrurilor şi evenimentelor) care nu poate fi negată.

El se poziţionează în contrast cu ceea ce se opune evoluţiei sale, pentru a ajunge într-un moment al vieții ȋn care să poată crede cu întreaga inimă că a fost mereu orânduit şi ocrotit de ceva superior, nevăzut și omniprezent.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us