ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Peyton Westlake

On Iunie 29, 2016, in Leadership Pro, by Neculai Fantanaru

Învaţă să te conectezi la o cauză nobilă, mişcând din loc partea vizibilă a realităţii pe care o trăieşti.

Încă de când mă apucasem să studiez noţiunile fundamentale ale ştiinţei, sub influenţa nevoii a mă afirma şi de a fi unic în felul meu, exclusiv prin mijloacele satisfacerii de sine, păream însoţit de sentimentul că trăiesc în altă lume. Mă simțeam legat de ceva care nu aparținea în mod firesc de mine, ceva care încă nu exista, ca și când aş fi nimerit într-un peisaj pe care nu l-ar fi imaginat niciun pictor.

Toată această activitate neîncetată, ca o boală a intelectului de care nu mai scapi, de care sunt loviţi numai artiştii, o boală care explodează, pulverizează, se răspândeşte în starea de spirit cu strălucirea unor transformări de fază însoţite de difuzie, purtând în ele simboluri şi valenţe chimice, era o formă de a mă îndepărta de suferinţa mea. De lipsurile de ordin identitar apărute din cauza neexploatării la timp a liniei recordurilor personale.

Secretul deprinderii cunoaşterii superioare rezidă tocmai din zgomotul constatărilor produse de mintea cercetătoare, din acest sunet de fond supărător, în acelaşi timp plin de sens, speculativ, declanşând o reacţie puternică în subconştient, făcându-te să trăieşti tranziţia spre o altă dimensiune, în virtutea unui principiu al echilibrului universal.

Dintr-o dată ajungi să trăiești filmul unei călătorii tainice, desfăşurate în mod direct între părţi independente, într-un sistem fizic izolat unde toate forţele lucrează la obţinerea unui echilibru, a unei uniformităţi, între ecuaţii algebrice, obiecte luminoase, raze incidente, câmpuri electromagnetice, în care se reflectă adaosul de stimulatori care încurajează formarea unui nou construct mental.

Frumuseţea artei de a fi mai mult decât ceea ce eşti, capacitatea de a te avânta spre ceea ce este în afara condiţiei de prizonier al unei existenţe imprevizibile, constă în unitatea dintre calitativ şi cantitativ, pe care vectorii informaţionali, într-o măsură variabilă, acţionând printr-un soi de efect bizar care îşi distruge cauza, facilitează intrarea ta într-un soi de revoluţie a minţii.

Şi nu există decât un singur fel de a testa această capacitate: întruchipând un rol absolut genial de care nu te credeai în stare, un om de ştiinţă, un Peyton Westlake, cu o altă identitate.

Leadership: Poţi să te descoperi, ca orientare intelectivă, în direcţia unui parcurs care stă sub semnul valorii personale?

Leadershipul este o continuare a orientării omului spre o versiune a lui mai stabilă, legând mijloacele satisfacerii de sine cu informația trebuincioasă tranziţiei spre o altă etapă de expansiune a valorii personale. La rândul ei, valoarea personală are în centrul ei acea inteligenţă superioară care prezintă capacitatea de a percepe, dintr-o perspectivă mai înaltă, ceea ce crezi că ești în stare să posezi şi să fii.

Inteligenţa este o trezire a capacităţilor de depăşire a limitelor personale, la un nivel de profundă intuiţie şi înţelegere. Ea nu poate fi atinsă exclusiv prin mijloacele satisfacerii de sine, ci prin participarea la procesul de formulare a concluziilor, ipotezelor, teoriilor, prin extragerea şi analiza constatărilor din numeroase surse de informații.

Primejdia inteligenţei, întâmpinată numai de omul care se aruncă în vâltoarea atotcuprinzătorului, este aceea de a crede că realitatea pe care o trăiește este totul, și că prin mijlocirea ştiinţei poate să transmită ceea ce este în el însuşi.

Pentru ca inteligenţa să contribuie la dezvoltarea valorii personale, mai întâi de toate trebuie luată în calcul posibilitatea unei selecţii, a unei alegeri a caracteristicilor de propagare a informațiilor - trebuincioase deprinderii anumitor competenţe foarte căutate, care să-ți inducă sentimentul unei identităţi distincte, autentice. Deci, trebuie să cântăreşti bine ansamblu de elemente succesiv-alternante pe care le poţi recunoaşte și asuma în procesul de fundamentare a noţiunilor ştiinţifice.

Citesc într-o carte de probleme de fizică şi optică, următoarele: "Imaginea dată de lentila convergentă joacă rolul de obiect virtual pentru lentila divergentă. Folosind formula gaussiană a lentilelor, în cazul lentilei divergente, pentru situaţia în care obiectul este virtual, se obţine că lentila convergentă formează imaginea în spaţiul imagine al lentilei divergente la distanţa de 20/3 cm de aceasta. Deoarece imaginea dată de lentila convergentă se formează în spaţiul său imagine, la distanţa de 30 cm de ea, se obţine distanţa de la obiect la lentila convergentă egală cu 60 cm."

Descoperirea răspunsurilor la anumite întrebări, deducând toate combinaţiile şi permutările posibile între opţiunile de filtrare a informaţiilor, începe mai întâi cu plăcerea de a condensa într-un tablou, strâns încadrat într-o nouă teorie, toate rezultatele diferitelor observaţii pe un fond general de suspiciuni.

Însă una din particularităţile devenirii este un al treilea ochi, care priveşte amănunţit tabloul, percepe elementele care nu pot fi văzute în mod obişnuit şi reuşeşte să te conecteze la o cauză nobilă: de a mişca din loc partea vizibilă a realităţii pe care o trăieşti.

Peyton Westlake este eroul principal din filmul "Darkman (1990)". El nu simbolizează doar lupta pentru găsirea unui nou rost existenţial ce stă sub semnul aceleiaşi determinări implacabile, ci totodată găsirea eleganţei inteligenţei care, deşi este subtilă, se face remarcată foarte uşor şi decisiv.

Acest tip de inteligenţă este, mai întâi de toate, o asumare a unei noi realităţi ce poate fi accesată numai prin forţa şi metodele ştiinţei.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us