ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Playtime

On Mai 01, 2016, in Leadership IQ-Light, by Neculai Fantanaru

Ai în vedere acceptul de a te uni cu ceva mai presus decât tine, care să-ți furnizeze prin acorduri fine motivația de a te pregăti pentru noi tendinţe de exprimare.

Simţeam că devenisem obiectul de observaţie al unei entităţi străine, aflate la mii de ani lumină depărtare, ce mă surprindea mereu cu ceva plăcut, ca într-un vis iluminator fără sfârşit, acţionând asupra atmosferei mele cerebrale, şoptindu-mi prin efectul combinat al vibrațiilor și al undelor magnetice obscure. Cumva, îmi asumam o taină pe care nimeni n-o ştia: "Pentru că tu să devii nemuritor şi să capeţi puterea lui Dumnezeu, devenind egalul meu, trebuie să te laşi reglat cu o precizie absolută".

Trebuia să învăţ să controlez ritmul acestei colaborări inedite, odată ce mă încredinţasem unei întoarceri spre dreapta, unei transformări de 90 de grade, chiar dacă curiozitatea amestecată cu teama, dacă inima accelerându-şi bătăile ca după o emoţie puternică, mă împingea asiduu să-mi pun întrebări încuietoare. Obstacolul de care mă loveam în acordul cu formele pure ale învăţării despre mine însumi, din rostirea neascunsului, era un fel de asemănare dintre repetarea şi acumularea unor determinări diferite, în măsura în care integrarea învăţării pe tot parcursul vieţii de adult era o parte a înţelegerii unei noi profunzimi ale folosofiei.

Rămăsesem cu ideea ciudată că sunt urmărit de acelaşi flux de cerinţe stricte cu privire la viitoarea mea slujire unei forme de răspuns înscrisă în sfera unui fantastic experimental, nuanţat cu elemente magice, totodată realist, printre sunetele vibrante ale unei iluzii cu happy - end în viaţa care precede moartea, alese de un regizor incognito în acord cu prezentul unui PlayTime.

Leadership: Modul în care îţi percepi limitele vizavi de profunzimea unei realităţi care se vrea un adevăr al fiinţei tale poate surprinde asemănarea dintre ceea ce te caracterizează esenţial şi ceea ce te depăşeşte (dar te umple de admiraţie) ?

O nouă putere se revărsa în mine, o senzaţie de eliberare şi o recunoştinţă nemărginită. Eram învăluit cu îndârjire de acea senzaţie de High, prins într-un joc captivant de umbre şi lumini, pe un ritm alegro, faster than allegretto but slower than presto, angajat într-un periplu muzical alert, fascinant, de o fluenţă extraordinară, care îndemna deopotrivă la meditaţie şi voie bună, la iniţiativă şi dinamism.

Din partea scriitorului Ion Moja am auzit un “Da” tare şi răspicat, primind cea mai adecvată sursă de inspirație, cel mai frumos dar și cea mai mare provocare. Dar cheia întregii situaţii, prin unicitatea ei, a găsit-o în cele din urmă ceasornicarul Hans Schultz, lucrând o lună întreagă fără pauză: ziua născocind sonerii cu aptitudini muzicale, iar noaptea punându-le la probă din oră în oră la căpătâiul prea blândei sale soţii, spre a trage concluziile ce se impuneau atât în privinţa acurateţei tonului, cât şi în cea a efectului produs asupra fiinţelor umane luate prin surprindere.

Luatul prin surprindere este rodul unei conştiinţe superioare, devenită între timp un fel de continuă schimbare de stări, pe ritmurile unor dulci acorduri melodioase, cu ajutorul adaosurilor de improvizaţie, cărora încerci să le găseşti o explicaţie plauzibilă. În această privinţă, filosofia oferă o cheie de înţelegere a modului în care îmi percepeam fiinţa: "Ceea ce îl depăşeşte pe un om este însăşi esenţialitatea de care nu reuşeşte să scape, fiindcă esenţialitatea denotă capacitatea de a se exprima într-o gamă variate de mijloace, dar fără să dea de înţeles că este altcineva."

Leadership: Poți să sporeşti şansele unui anumit tip de consecinţă a faptului de a fi altcineva, abordând dezvoltarea personală din perspectiva unei conştiinţe apreciată prin acordurile fine ale unei experiențe dinamice?

A fi altcineva înseamnă să te recunoşti drept creatorul unei realităţi care continuă să te tragă în direcţii diferite. O condiţie necesară traversării corecte a unei noi etape de dezvoltare, înainte de a deveni un om al permanentei redefiniri, este să treci pragul unui fenomen de tipul „acceptă să slujeşti unei forţe universale”. Ea este busola propriei tale stări de spirit ce îţi arată în ce direcţie este punctul tău de lansare într-o mare aventură. Iar faptul de a te raporta la această aventură seamănă cu integrarea într-o melodie care te supune unor noi ritmuri de inspiraţie şi autodepăşire de sine, lăsându-te purtat pe acordurile fine ale unei experienţe dinamice numită: "comunicare universală".

Traiectoria ta în ecuația leadershipului se poate reprezenta în contact cu o conștiință superioară, care facilitează trecerea de la un drum foarte tranzitat la unul puțin umblat, dar mai evoluat. Este vorba de o adecvare a unei muzici la o idee poetică, frumusețea rostirii divine, ceva care te inspiră prin acordurile fine și prin efectele ascultării, raportat la un dincolo de tine însuți. Orice revelator de idei, orice om al creaţiei a descoperit că ascultarea este o artă în care există frumuseţe şi o mare înțelegere.

Maestro Eugen Doga spunea că: "Muzica este o formă de comunicare universală. Primul lucru pe care l-a pus la dispoziție Dumnezeu a fost naiul prin care a vorbit cu lumea prin mijloace muzicale. Avantajul muzicii e că nu avem nevoie de traducere. În special azi când sunt atâtea mijloace tehnice, noi vorbim și se poate auzi chiar și în Cosmos. Muzica, acest suport spiritual care pătrunde direct în inima ascultătorului, este un avantaj foarte puternic al zilelor noastre."

Leadershipul este precum muzica, o experienţă dinamică, pe care mai întâi trebuie să o slujeşti și apoi să-i descoperi farmecul ! Este o putere care, la randul ei te slujește și în care trebuie sa te recunoşti.

Poți să sporeşti şansele unui anumit tip de consecinţă asupra autenticităţii de a exprima ceea ce muzica îţi transmite, eliberându-ţi energiile creative, doar dacă îţi modelezi contribuţia la dezvoltarea personală din perspectiva unei conştiinţe superioare.

Conștiința superioară, despre care se consideră că nu poate fi atinsă ori cunoscută, transmite o anumită stare de spirit în scena numită lume, într-un cântec numit viaţă. Ea reprezintă acea voce a raţiunii care, evaluându-te constant, silită totuși să-ți consume o anumită libertate, îți maximizează șansele de a te descoperi sub imaginea unirii cu Marele Tot.

Una din necesităţile superioare ale omului este cea de apartenenţă la Marele Tot, alături de intuiție - ai încredere în ceea ce simți ! , prezentând o valoare prin faptul că permiți să fii corectat, îndrumat, reglat cu o precizie absolută,100% personalizat şi adaptat evoluţiei care cere dinamism și acțiune, meditaţie și voie bună.

Leadershipul are în vedere, mai întâi de toate, acceptul de a te uni cu ceva mai presus decât tine, în absenţa oricăror teorii, legi, superstiţii, care să-ți furnizeze prin acorduri fine un stimul obiectiv, acea motivație de a te pregăti pentru noi tendinţe de exprimare, printr-o altă abordare a muzicii și a actului de creaţie. Muzica este ceea ce te simţi în interior, ceea ce te creşte, te creează mai bun, atunci când te angajezi în traversarea unei noi experienţe de cunoaştere.

Bine spunea cineva: „muzica reprezintă o slujire a oamenilor, un mod prin care să-l cunoască mai bine pe Dumnezeu, deschizându-le sufletele prin armonii.

În filosofie, capacitatea de a te identifica cu altcineva are ca şi corespondent de bază confruntarea cea mai profundă a fiinţei umane cu întregul evoluţiei universului care ţine de modul în care te recunoşti o fiinţă superioară prin integrarea ta în versurile şi în acordurile unei muzici care te binedispune.

PlayTime este începutul unei descoperiri de sine dintr-o altă perspectivă, datorată regularităţii și ritmicităţii bătăilor unei pendule cosmice care descrie un traseu între două extremităţi, formând un echilibru. Capacitatea de a auzi Vocea lui Dumnezeu şi de a fugi înspre ea pe ritmurile unei muzici trăite numai de tine, prin conectarea lumii creaţiei cu lumea reală. Şi capacitatea de a reacţiona prin izolare şi îndepărtare de orice alte zgomote din jur.* Notă: Yanni - Playtime

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate