ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Prizonierii timpului

On Martie 19, 2014, in Leadership 360˚, by Neculai Fantanaru

Activează prezentul printr-o comandă de tip “Update”, ca să asiguri unitatea dintre conţinut şi formă în strânsa lor coeziune şi interdependenţă.

Neliniştit, dar stăpân pe sine, generalul Wellington era călare şi rămase acolo toată ziua, în aceeaşi atitudine, puţin mai sus de vechea moară de la Mont Saint-Jean. Wellington a dat dovadă de un eroism rece. Ploua cu ghiulele. Aghiotantul Gordon căzuse la picioarele lui. Lordul Hill, arătându-i un obuz care tocmai exploda, îi spuse: “Milord, ce instrucţiuni şi ce ordine ne lăsaţi dacă veţi fi ucis?

Wellington îi răspunse: “Să faceţi ca mine! Să ţineţi piept aici până la ultimul om!*

Leadership: Îţi raportezi forma de manifestare a sinelui la conţinutul timpului, într-un punct în care se suprapun efectele ambiţiei excesive cu acţiunea unor anumite solicitări ale cauzelor evenimentelor?

Liderul este factorul important în promovarea valorilor şi idealurilor, este schimbarea plină de semnificaţii şi plină de provocări (nu de promisiuni), pe care o văd ceilalţi. Este un fel de generator al posibilităţilor de a juca un rol-cheie în promovarea unei conştiinţe care trezeşte oamenii din starea dominantă de confuzie sau moleşeală, îndemnându-i la acţiune prin adoptarea unei atitudini ferme care pune în valoare calităţile lor cele mai relevante.

Vei înţelege că în evoluţia leadershipului există anumite evenimente care nu sunt luate în seamă serios, pe care istoricii şi experţii fie le evită, fie le trec sub tăcere. În special prezentul pur al trăirii omului, existent mai ales în stadiul trezirii conştiinţei, care dă startul spre autenticitate, marcată de îndemnul la deşteptare, la luptă, la unitate.

Numai acest prezent, activat printr-o comandă de tip “Update”, continuă să te reprezinte, îndemnându-te să te gândeşti la ce poţi face mai bine pentru a cuprinde încă un vârf de experienţă necesară consolidării valorilor şi obiectivelor care dau fermitate leadershipului. Fii responsabil pentru acele evenimente care fac o diferenţă şi transformă atitudini.

Ce se întâmplă în fundamentele spirituale ale acestei evoluţii, începând cu prezentul, unde găsim în germene multe forme de manifestare ale sinelui adevărat care reuşeşte să se conecteze la sfera evenimentelor, automotivându-se şi învingându-şi condiţia de prizonierat într-un timp care continuă să se dilate?

Pentru obţinerea unor performanţe garantate, ca mod de achitare a obligaţiei morale faţă de susţinătorii tăi, este important să-ţi raportezi forma de manifestare a sinelui la conţinutul timpului, la acea unitate nevăzută care îţi marchează fiecare pas din viață, mereu, în orice circumstanțe. Adică să accepţi sensul existenţei ca al uneia care este, în esenţă, o lucrare desfăşurată pe frontul de luptă al motivaţiilor, al temerilor şi al perspectivei asupra distribuirii statusurilor. Ca lider, tu eşti deţinătorul unui status care influenţează statusurile celorlalţi oameni în mijlocul evenimentelor.

Leadershipul este timpul pe care ţi-l acorzi ţie însuţi într-o călătorie din care s-ar putea să nu te mai întorci, dar din care înveţi o lecţie importantă: mai bine să rezişti oricăror opoziţii, decât să-ţi dispreţuieşti propria fiinţă aleasă ca model de decizie hotărâtoare care schimbă destinul pentru generaţiile viitoare.

Prizonierii timpului reproduce acea realitatea resimţită acut căreia trebuie să-i găseşti mereu o contrapondere în faţa incertitudinilor şi, mai ales, a fatalităţii, pentru a nu-i deveni victimă prin simpla acceptare a statusului de persona indefensos. Reliefează necesitatea de a fi ancorat în prezentul mereu în schimbare, în funcţie de cerinţele evenimentelor de zi cu zi, pentru a face faţă unui viitor incert.

 

* Notă: Victor Hugo - Mizerabilii (Cartea întâi - Waterloo);

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us