ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

What Is Love (I)

On August 20, 2017, in Leadership 7th Edition, by Neculai Fantanaru

Fii liber să te exprimi nu prin impunerea unei dominări care permite continuarea și reimaginarea unei „capodopere”, ci prin identificarea acelei modalităţi de interpretare a trăirii pure care permite declanşarea senzaţiei de autentic.

Trăiesc la graniţa dintre două lumi, a gândurilor şi a amintirilor acestora, din care pare să răzbată substanţa plină de tâlcuri a imaginaţiei interpretative bazată pe dorinţe şi frici. Tot ce mă înconjoară este supus privirii scrutătoare a criticii împinsă până la analizarea diferenţei dintre ceea ce pot schimba şi ceea ce mi se întâmplă.

Fapt ce asigură un sprijin în înţelegerea complexităţii fiinţei mele, a gândirii şi a manifestărilor ei, ca o perpetuă expansiune a Battleground-ului între forţa ce declanşează anumite procese mentale (atenţia, percepţia, intuiţia, conştiinţa) şi răspunsul subconştientului la consecinţele unui neajuns al puterii creatoare.

"What Is Love" reprezintă un perpetuu motiv de activare a ieşirii dintr-un sens giratoriu, un exerciţiu de justificare a fugii mele din calea unei raţiuni care asemenea neajunsurilor unei plaje fără nisip se bazează pe nostalgia vremurilor trecute. Ştiţi voi ce puteri nebănuite se ascund într-o melodie, în splendida artă a sunetelor și a tonurilor, într-o inspirată alegere de cuvinte, într-un ritm energic pe care greu reușești să ți-l scoți din cap, şi cum te poate ea ajuta să-ţi fie mai bine şi mai uşor în viaţă?

Toate capătă coerenţă, înţelegere neforţată, intensitate crescută, cauzând o stare de conectare la ceva incomensurabil şi indestructibil. Ca atunci când reuşeşti să-ţi aprinzi imaginaţia cu enigma adâncurilor unei sensibilităţi ce parcă reînvăţă să se exprime, a unei fierbinţeli aproape livreşti, viaţa născând câte o literă şi câte un punct, o valoare a unei note muzicale, însoţind rolul de moderator într-o capodoperă: "Just me and you".

Leadership: Ce sprijin găsești în înțelegerea tentaţiei de a merge dincolo de limitele unei dominări raţionale asupra fenomenului numit îndeobşte „viaţă”?

Trăiesc cu impresia că dacă mă implic cu toată intensitatea gândurilor într-un context emoţional, ca atunci când întâlneşti prima dată pe cineva special, completând un dublu ecran, în care o jumătate devine ecoul celeilalte, voi putea să-mi delectez privirile, simţurile, imaginaţia, mintea şi sufletul, cu noi episoade dintr-un spaţiu semnificativ, de mare trecere spre un nou început, autentic şi poate chiar veşnic. Un spaţiu plin de provocări şi împliniri, plin de viaţă şi culoare, unde totul este relativ, avându-şi ca temelie chinul emoţional dintre "What is right?" and "What is wrong?”

Sunt unii care nu au învăţat în viaţa lor o notă muzicală, nici să trateze abordarea inteligentă a unei partituri, nici să se miște în stil mare pe ritmul unei piese nebune, nici să înţeleagă adevărata valoare a refrenului: "Baby, don't hurt me / Don't hurt me no more". Dar cântă după ureche extraordinar. Dansează ca şi când nimeni nu-i privește. Astfel se simt în largul lor.

Sprijinul lor este avântul spre un tărâm pe care nu-l stăpânesc prea bine, dar îl experimentează în mod conştient ca un fel de ruptură resimţită între poet și geniu din care se naște o filosofie a eliberării individuale din acea dependenţă a complexităţii care transmite ideea perfecţiunii. O filosofie alăturată mişcării artistice care constă în reprezentarea gândurilor şi sentimentelor în actul creaţiei, într-o manieră spontană.

Este un fel de egoism situat deasupra stării de complicare, de multiplicare şi fragmentare a particularului, pe care o provoacă încordarea pentru o plăcere mai mare, pentru o reuşită mai grabnică, care te îndepărtează de rivalitatea dintre ce e bine şi ce-i rău, ce-i perfect sau imperfect.

În artă trebuie să vedem atât năzuinţa omului către desăvârşire, unde începutul imposibil face uneori cât jumătate din întreaga reuşită, dar în special trebuie să observăm neajunsul unui creator faţă de izvorul de fericire pe care îl contemplă şi care ulterior se înscrie pe o altă linie a preocupărilor sale.

Leadershipul este o combinaţie de potenţialitate şi exprimare în baza căreia funcționează acele „extended moments” de interacțiune între năzuinţa omului spre performanţă și eliberarea lui din dependenţa complexităţii care transmite ideea perfecţiunii.

Severa fidelitate a gândirii mele faţă de conţinutul unui single care mă reprezintă profund, la modul că reușește să umple orice gol din mine, chiar de neînţeles în această desfășurare a vieții plină de fantezie și mister, pregătește marea trecere dincolo de limitele şi sensul reprezentării perspectivale în artă.

Schimbarea pe care o iniţiază arta mea, ultima frază cu care se încheie un roman pe care nu-l voi scrie niciodată, este un preview al unui cadru dintr-un peisaj imaginar racordat la vocea unui om care vrea să fie auzit interpretând o îmbinare de mai multe stiluri muzicale, legate printr-un numitor comun: "This is our life, our time."

What Is Love este acel act de înțelegere a vieții trecut intens prin filtrul artei, cauzând o stare de conectare la ceva incomensurabil şi indestructibil care susţine însufleţirea şi energia de care trebuie să dai dovadă pentru a deveni liber.

Fii liber să te exprimi nu prin impunerea unei dominări care permite continuarea și reimaginarea unei „capodopere”, ci prin identificarea acelei modalităţi de interpretare a trăirii pure care permite declanşarea senzaţiei de autentic.

Este o plăcere să cauţi perfecţiunea raportându-te la descifrarea înţelesului unei capodopere, dar este oare această îndeletnicire pe măsura gustului şi a felului tău de a fi?* Notă: Haddaway - What is love

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate