ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Wonderful Life

On Noiembrie 08, 2017, in Leadership Magic, by Neculai Fantanaru

Încearcă să-ţi demonstrezi atașamentul față de timpul universal, printr-o săritură plină de grație în "înaltul cerului" de unde să vezi totul.

Nu ştiu sigur de ce mi-a plăcut îndeosebi melodia aceasta, dintotdeauna împlinită prin apropierea de tot ce constituie esenţa vieţii, anunţând posibilitatea de a vedea o nouă frumusețe în ceva ce dispare, cu intenția parcă de a crea o lume sau de a slăvi excepționalele realizări ale unui Dumnezeu umanizat. Dar şi posibilitatea de a defini o atitudine în cazul unui om uitat în pliul memoriei unei vârste fără griji, care se împotrivește eroic ambiţiei universale de a-şi depăşi starea de vulnerabilitate, condiţia de muritor, asemenea unui zar aruncat la întâmplare într-un joc de noroc al destinului.

În ritmul ei, blând și mângâietor, ca expresie a unei existențe vagante, mă pierd, mă rog, mă încarc cu voie bună dintr-un suflu divin şi mă regăsesc cu adevărat. Pare un act de adoraţie faţă de acel lucru minunat prin care încep să mă cunosc mai bine. Aici trăiesc punctul maxim al relaxării şi al detaşării de tot ce seamănă cu o povară, de tot ceea ce încerc să ascund de mine însumi, în speranţa personală şi deloc fantezistă a regăsirii unei trăiri depline, asemenea aceleia pe care o ai când răzbați teafăr dintr-o boală grea şi redescoperi cerul. Pentru că te ajută să aprinzi o scânteie magică din dragostea dumnezeiască.

Examinarea melodiei în termenii neutri ai unei descrieri limitate empiric de o dreaptă puternică numită "deplinătate", asemenea unui vârf de stâncă ce se pierde în peisaj, îndeaproape pe o serie de subiecte legate între altele, organizate pe axa unor reprezentări simbolice, are ca echivalent abordarea filozofică a unei experienţe măsurabile tocmai datorită vizibilității sale în contextul unui con de lumină ce are în vârf Cutezanța: „Look at me standing !”

Te apropii de cele sfinte când simți gustul subtil al valorilor picturale, instantaneelor fotografice, cu arhive istorice trecute prin filtre pline de contrast, instaurate de cel mai înalt grad al sublimului trecător care îi face pe majoritatea ascultătorilor să dezlege o mereu altă vrajă la fiecare apăsare pe butonul "replay".

Leadership: Noblețea firii tale este modelată de o curiozitate plină de avânt faţă de ceea ce se câştigă prin evidenţierea relaţiei dintre idea de „deplinătate” şi mijloacele artistice care o susţin?

Aflăm aici temeri și speranțe, sensuri și imbolduri ale unei căutări de sine înflăcărată de visuri, un strigăt interior către nevoia de wonderful life, ca o bilă de energie rostogolită spre generațiile viitoare. Care dau liniile esențiale unei identități profund îndatorată ascensiunii fulminante spre dorința de a trăi veşnic, menită să caute răspunsuri de care ea însăși s-ar teme. „No need to laugh and cry.”

Slowly, încerc să mă regăsesc pe versurile unui timp care se scurge asemenea sângelui din urechiușele inimii, numai ca să întrezăresc o frântură din măreția autentică a universului, o unică construcție interpretativă a unui plus de farmec etern, dar nostalgic. Ca şi când aş pune accentul pe imaginea unui paradis închipuit cu disperarea unei regăsiri: de parcă ne-am fi căutat toată viaţa.

Deplinătatea este tot ceea ce te înconjoară care capătă sens doar în lumina unor evenimente ulterioare care dezvăluie ceva din lumea ta interioară.

They seem to hate you Because you're there, în mijlocul unei realităţi care se derulează cu mare viteză, acţionând la nivel subtil pentru a produce principiul schimbării la nivel de răsturnare a logicii obişnuite, a previzibilului care contrariază și tulbură, continua să neliniştească prin însăşi senzaţia de singurătate. Acea tristeţe metafizică a izolării, adesea înnobilată prin corelarea cu conceptul etic de dragoste: "Oh, I need a friend To make me happy".

Atât de mult m-a atras şi videoclipul, scenele plină de un clarobscur în care visez cu ochii deschişi, încât aş crede că se apropie transformarea mea într-un fir de nisip din Univers, realizarea efectivă a unei experienţe inedite, de a descoperi o scurtătură în spațiu și timp, up straight in the sunshine, sub influenţa modelatoare a unei călătorii şi a unui imperativ categoric: „No need to run and hide !”

Ca o fiinţă supusă unei experimentări a imposibilului, mult mai profundă decât cerul senin care leagă începutul de sfârşit ! Atât de mult te răscolesc imaginile, alb-negrul conturând cenuşiul unor vieţi normale, încât pur şi simplu, închizi ochii, aşa cum se topesc razele soarelui în faţa Domnului, şi te vezi purtat în triumful unui timp „regăsit”, deci negat. „You know it feels unfair / There's magic everywhere”

Leadership: Îți demonstrezi ataşamentul faţă de timpul universal imitând atracția frumosului unei lumi care își conştientizează relația cu Creatorul?

Vreau să simt magia unei stele pe care o numim "Soare", încărcătura electrică a unui nor de furtună, creșterea spontană a temperaturii unui gram dintr-un corp ce exercită aceleași funcțiuni ca și aripile unui înger. Sau doar o picătură de eter. Not so alone. Să nu cunosc durerea, să nu știu nimic, doar că exist, să nu simt decât eternitatea clipei şi perfecţiunea gustului prezent într-o călătorie pe bicicletă. O săritură plină de graţie în înaltul cerului, o plimbare cu umbrela prin istoria unui dans intens şi provocator. Pe ritmul unei muzicuţe acordate în gama Do.

Vreau să beau apă din izvor fără cană, vreau să alerg fără să obosesc, cu toate că mă simt țintuit într-un scaun ce mi-l împrumută Dumnezeirea: petala unei amintiri care nu se uită niciodată, frumosului etern așternut în prospeţimea şi gingăşia unei flori de câmp. Şi să mă opresc doar la începuturi de drum. „Look at me here / Here on my own again.”

Relația mea cu Creatorul este aceeași precum relația cu sensul vieții: trebuie să explic de ce există totul mai degrabă decât nimic. De ce trebuie să privesc mereu doar partea din dreapta a imaginii, când aș putea la fel de bine să încerc să îmbunătăţesc compoziţia și calitatea ei?

Ca să înțelegi sensul vieţii trebuie să urmăreşti derularea unor imagini alb-negru ilustrate în timpul unor povești aleatorii în care se prezintă în mod sugestiv şi plastic trăsăturile caracteristice ale unui colţ din natură, ale unui obiect, ale unei fiinţe, ale unui fenomen, aşa cum sunt văzute ele din perspectiva unui Creator care îşi exprimă atitudinea faţă de acestea printr-o exprimare surprinzătoare: „Până la urmă, sunt un om obişnuit de lângă fiecare dintre voi, dar care a văzut totul şi a trecut prin toate.”

Să înțelegi sensul vieţii înseamnă să încerci să-ţi demonstrezi ataşamentul faţă de timpul universal printr-o săritură plină de graţie în "înaltul cerului" de unde să vezi totul. Iar la revenire să-ți alegi doar imaginile care ți-au plăcut cel mai mult.

Wonderful Life este o abordare a momentului prezent pe care artiştii o numesc „saltul în creaţie”.* Notă: Black - Wonderful Life

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us