ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Acei copii ai şoaptei timpului

On Ianuarie 07, 2016, in Dezvoltare Personală, by Neculai Fantanaru

Îmbogăţeşte-te cu o cunoaştere avansată, îndreptându-te asupra ansamblului lumii cu spiritul şi cu întreaga ta personalitate.

Lumea întreagă începea, în sfârşit, să observe prin obscuritatea voită a unui timp ce nu te lasă să te răzgândeşti, ceea ce ar fi trebuit să vadă clar mai devreme. În universul căutătorilor de adevăruri, al cărui microcosm mă descopeream a fi şi eu, plăsmuit din înalturile unui cer destinat deplasărilor prin veacuri, s-au format cele mai convingătoare dovezi ale unei omniprezenţe avansate.

Puterea divină, îngăduitoare prin asistenţa şi susţinerea ei, al cărui senin veşnic se reflecta direct în alcătuirea tuturor sistemelor vii, mă saluta prin sutele de mijloace ce le avea la îndemână. Și îmi şoptea mereu povești nemuritoare.

Dar cine mai vorbește despre cerul de ieri? El făcea inima curată, dând pasiune vieţii care te face să trăieşti. Acum, reprezentarea unui punct în spaţiu, asemeni unui vis pe care numai Luceafărul îl mai susţine prin strălucirea sa în întuneric, poate fi interpretată ca o distanţă măsurată în lacrimi de toţi acei copii ai şoaptei timpului care încă mai împrumută de la Ființa Supremă o busolă - asemenea unui colac invizibil de salvare.

Ca nişte cristale protejate de o incintă cu pereţi izolatori, copii sunt acum închişi în închisoarea altui timp, parcurs de o alianţă stranie cu conformismul, schimbând cu el fluxuri de energie falsă.

Am înţeles că şoapta nu este altceva decât o vedere a lui Dumnezeu dincolo de lume, îndemnând la aflarea marii împărăţii cu ajutorul cauzalităţii ori al analogiei, alteori prin suprimarea, înlăturarea şi negarea oricărei idei. Puterea unei şoapte este o momeală teribilă. Căci o dată ce te-a cucerit, încă de la primul ei ascult, în felul în care Iasomia te atrage prin parfumul ei îmbietor, te dedublezi într-un Avatar. Devii manifestarea unei divinități sau suflet lansat trupește de pe pământ.

Cred în sinceritatea vorbelor lui Ioannis Anghelos ce cuprind o bogăţie de cunoştinţe hermetice, însumarea unui mare număr de mistere ale vieţii, în memoria unei amintiri plimbată printre aştri:

"Toată mândria mea s-a năruit. Poate mi-am imaginat că în faţa lumii sunt mai bun sau mai important decât alţii, nu doar din cauza originii mele împărăteşti, ci pentru toate câte le-am încercat în viaţa mea, evadând dintr-un loc pustiu în altul, pentru a-l căuta pe Dumnezeu de-a lungul drumului înşelător pe care merg oamenii. Şi am uitat că sunt, la rândul meu, un om."

Leadership: Poţi da viață unei ființe superioare prin intermediul unei experienţe complet nouă, evadând dintr-un loc pustiu în altul?

Cel ce se lasă învrednicit de vederea unei lumi în devenire, ascultă şoaptele vocii interioare care îl propulsează deasupra axei timpului, avertizându-l deseori asupra unei posibile puteri superioare.

O asemenea ființă, situată deasupra spațiului timpului, pluralității şi devenirii, care înțelege și practică leadershipul în funcție de descoperirile care adună cele mai convingătoare dovezi ale unei omniprezenţe avansate, își poate ușor diminua încrederea în ceea ce este trecător.

Este aceeași senzație pe care o încearcă alpiniştii. Cel ce ajunge în vârful unui munte, deasupra căruia numai cerul îi face cu mâna, încearcă să perceapă acea faţă nevăzută a lumii și a lucrurilor din perspectiva unei libertăți de interpretare fără frontiere. El poate să facă din orizontul nou care i s-a deschis înainte un demers spiritual superior, orientat spre excelență, spre modelare în spiritul valorilor creatoare autentice, nu al unor reguli impuse.

A te apropia de Dumnezeu înseamnă să te recunoşti a fi parte dintr-o poveste nemuritoare din care să se inspire toţi acei oameni care cred că tot ceea ce te defineşte este cuprins între amintiri, imaginaţie şi vise.

Tocmai în această formă de a relaţiona cu ceea ce se află mai presus de lumea vizibilă, manifestându-te în prezentul pe care nu-l cunoști, se poate recunoaşte esenţa absolută a unei imaginaţii puse în slujba analizei realităţii şi evoluţiei lumii, favorizând aflarea unor adevăruri ascunse.

Iar descoperitorul viitorului, încercând a deduce prin imaginaţie și intuiţie adevărurile neelucidate, nu își îndrumă paşii doar după dâra de lumină a desăvârşitei sale inteligibilităţi, ci mai ales după semnele lăsate de trecerea timpului. Evadând dintr-un loc pustiu în altul, în dimensiunile înaltului, el va putea să formuleze judecăţi noi asupra ansamblului lumii. Tu ai ajuns la o cunoaştere dincolo de percepţiile obişnuite?

Un loc pustiu, unde nu se perindă stări sufleteşti variate prin conştiinţă, semnifică de fapt acea realitate care poartă în sine amintirile, duioşia şi înţelesul spaţiului haotic dintre cer şi pământ. Aici nu poţi găsi grija zilei de mâine, la fel cum nu poţi da o semnificaţie celor ce ţi se întâmplă. Însă te poţi simţi mai bine în privinţa ta prin faptul că orice părere pe care ţi-ai făcut-o iniţial despre omenire şi pământ este o închipuire a dumnezeiescului în tine prin Logos.

Lumea pe care o treci prin filtrul gândurilor poate fi înţeleasă ca un fel de reflectare a ceea ce se întâmplă într-o realitate complexă care dă senzaţia viziunii totale, atunci când lucrurile în care crezi sunt creaţia unui Dumnezeu care continuă să te însoţească prin bezna unui labirint numit simplu "Viaţă".

Din categoria „Acei copii ai şoaptei timpului” face parte fiecare om care ascultă ecoul gândurilor sale, deschizând spre exterior ușile unei lumi aparte. O influență directă a „vederii de la înălțimea profunzimii” asupra reprezentării unei lumi noi este sugerată de evoluţia omului în timp, până când reușește să se dedubleze într-o fiinţă măreață.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us