ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Adevărata capodoperă de artă

On Martie 26, 2017, in Hr - Resurse Umane, by Neculai Fantanaru

Măsoară-ţi pasiunea pentru leadership, demonstrând că ambiţia cunoaşterii imediate a unui efect final serveşte drept punct de start pentru confirmarea unei noi revelaţii.

Mă gândeam la tot şi gândeam totul în semnificaţiile unei opere de artă cu autor necunoscut. În fiecare stadiu al neliniştii plină de întrebări, care îşi calculează accentele tulburi în funcţie de ideea relevată de tendinţele evolutive ale bolii, totul fiind pus sub semnul de neclintit al destinului, era scoasă la iveală o nouă dimensiune a ideii de formă, de ordonare, de sortare.

În secret, sub marea dimensiune a greşelii şi a remuşcării, în mine se năştea o frustrare, ca un soi de mistuire a sentimentului de obligaţie, apropiată lumii personajelor lui Dostoievsky, o stare atât de pasională, de fierbinte, căreia numai apocalipsa ii era imanentă.

Nu voi spune că nu m-am rătăcit, refuzând să mă las antrenat moral, şi poate că nici nu trebuia s-o fac, într-o asemenea aventură experimentală, urmarea întâmplării de a nu avea odihnă, confruntându-mă cu efectele necruţătoare ale transformării virusului prin resortări de gene ce făceau ca rostul vieţii pe pământ să fie doar o şansă la supravieţuire.

Dar voi privi rătăcirea sub aspectul unui fragment al infernului în care omul este asociat ştiinţific animalului de pradă, în înfăptuirea unui plan creator divin din perspectiva mutaţiilor imprevizibile şi transmisibile ale virusului.

Punctele de extrem ale funcţiei de căutare a vreunui inhibitor al virusului, într-un underground al vieţii, erau aceleaşi cu punctele de extrem ale funcţiei de măsurare a impactului meu cu realitatea cea mai neagră, unde trebuia să o scot la capăt cum puteam.

Într-un fel ştiam ce urma să se întâmple, mă îngrozea ideea, fără niciun fel de retuş, fără niciun fel de rezervă. Eram dovada penalizării vieţii după toate legile aspre ale ştiinţei şi ale judecăţii finale ale lui Dumnezeu.

Leadership: Frumosul, ca înțelegere individuală a faptului că poți folosi legile vieţii în crearea unor căi de a depăşi limitele realităţii, este un răspuns la recomandarea ecoului care estompează o stare de slăbiciune?

Nostradamus a fost zidit pentru că nu lăsa pe nimeni să intre în camera lui. Acest caracter intim şi discret este un răspuns la adresa anxietăţii, o îngrijorare cu privire la viitor, o stare afectivă caracterizată printr-un sentiment difuz de insecuritate, o penalizare pentru analiza sistematică a repercusiunilor pe care acest gen de intimitate o iradiază.

Diagnosticul acestei afecţiuni psihologice se stabileşte în accepţiunea zicalei "nu trebuie să crezi nimic ca să înţelegi totul". În asemenea situație, impactul final asupra concentraţiei ambiţiei de a trăi merge de la câteva fracţiuni la câteva zeci de procente, apoi coboară brusc la zero.

Un tu însuţi mai finisat devine singurul material de construcţie a cărui rezistenţă la compresiune creşte în timp, oră de oră, pe măsura comparaţiei între efecte şi cauze, între firesc şi arbitrar, sau între autoritate şi libertate. Un tu însuţi a cărui formă, nuanţă şi aspect sunt dictate doar de instinctul de supravieţuire şi de nevoia de a te fereca într-un ecou golit de şoapte, dar viu și extrem de dinamic, de felul "cine scapă viu de aici este un erou". Ecoul va face înconjurul lumii în căutarea speranţei de a învinge forţele maligne ale răului, ale realităţii nefireşti.

Îndrăzneala de a te avânta primejdios dincolo de limitele realităţii este un tablou în care toți ceilalți sunt absenţi, și doar tu exişti.

Înainte de a promova leadershipul trebuie să iei în considerare calea de a te deschide unei viziuni referitoare la raporturile rezultate din înfăptuirea unui plan creator divin oferit perspectiva unei realităţi aspre și nesigure (în care interacţionează factori nenumăraţi) și exigenţele propriei chemări spre aventură în raport cu instinctul de a supravieţui „all by yourself”.

Starea de forţă este dată de tendinţele omului de unificare a oricărei informaţii din mediu în direcţia aspiraţiei spre o lege absolută: "nu poți să-ți negi acțiunile fără să-ţi negi propria vinovăţie ori să scuzi eşecul moral". Iar starea de slăbiciune, dincolo de limitele impuse de realitatea aspră, este dată de acea experienţă a întâlnirii omului cu un set de prejudecăţi şi mituri persistente, de tipul: "I can’t survive alone".

Adevărata capodoperă de artă este să depăşeşti limitele impuse de fatalitate. Oamenii îi urmează pe lideri dacă aceștia demonstrează că ambiţia cunoaşterii imediate a unui efect final serveşte drept punct de start pentru confirmarea unei noi revelaţii.

O astfel de revelație, transpusă într-un rol de forţă, poate suna în felul următor: „I am the only one that place today before yesterday” sau „I am the only one that place pain before joy”.

 

* Notă: World War Z

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us