ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Algoritmul de căutare al ştiinţei fără sfârşit

On Ianuarie 30, 2014, in Leadership Know-How, by Neculai Fantanaru

Pune-te la punct cu elementele determinante care stimulează progresul ştiinţei tale, astfel încât să depăşeşti limita cunoașterii imperfecte.

Răspunsul lipsea cu desăvârşire. Sau mai bine zis exista, însă era foarte confuz, fiindcă altceva rămânea mereu deoparte. Un sens care se acumula neîncetat, o actualizare a unor interpretări imposibile, dezvoltate în funcţie de o serie de formulări experimentale. Era oare încă un pas spre un infinit al multiplicării incalculabilului?

Pentru a asigura un grad corespunzător de iluminare a sensurilor, întreţesute în combinaţia potrivită, trebuia mai întâi să cântăresc punctele mele de vedere în mijlocul unei intersecţii aglomerate, pline de premise, concluzii, conţinuturi variate de simboluri, invadate de nişte succesiuni de conotaţii care compuneau materia prima.

În acest caz, “semnificativul”, care evidenţia diferenţele şi apropierile dintre un raţionament matematic, o speculaţie filosofică şi un fapt ştiinţific, lăsa loc de interpretări acelor înţelegeri situate între două coordonate fixe. Prima, orientată înspre originea axei de accesare a relativului, cealaltă, orientată înspre evoluţia ineditului ce se întindea până la nivelul abstractului.

Amestecul de substanţele chimice particulare

Eliminând variantele necorespunzătoare de prelucrare a factorilor care intrau în ecuația de echilibrare a înţelesurilor, cu posibilitatea de alegere a algoritmului utilizat, aş fi putut, bineînţeles cu o mare doză de acceptare a ceea ce vine din sânul întunecat al unei taine arzătoare, să observ ceea ce nu era încă cunoscut.

Dacă aş fi încercat să pun la încălzit într-o retortă un amestec de acid sulfuric şi fluorură de calciu, aşteptând ca acidul fluorhidric rezultat să treacă în stare de vapori, aş fi putut pătrunde mai uşor dincolo de acele ziduri de neînţelegeri care împrejmuiau neostenite formulările obscure şi normele interpretative ale simbolisticii de profundă originalitate. Dar mai întâi trebuia să învăţ să mânuiesc fără precauţii substanţele chimice particulare.

Chimia este strâns legată de alchimie. Iar alchimia epurează materia şi te ajută să depăşeşti limita cunoașterii perceptibile, prin experimente care au la bază coliziunile accelerate dintre sensuri şi concluzii, pe marginea adevărurilor admisibile.

Stilul tău de leadership poate fuziona cu succes două extreme?

Prin leadership, supus unei multitudini de legi şi abordări ce-i determină eficienţa, se poate înţelege o nouă modalitate de exploatare a cunoaşterii, între ideile şi ipotezele emise de-a lungul timpului, în scopul producerii unei formule prin care se poate face posibilă apropierea de un raţionament mai deliberativ. Acest raţionament vine în sprijinul acelor puncte de vedere care contribuie la înţelegerea unor noi direcţii majore de progres.

Dar mai întâi trebuie să te simţi într-adevăr capabil şi foarte hotărât să te supui unei edificări riguroase a demersului intelectual. Chiar şi cea mai sărăcăcioasă gândire are avântul ei. Numai dacă nu este stabilizată între nişte coordonate fixe care respinge pluralitatea de interpretări şi nu îşi asumă posibilitatea erorii.

Consolidarea fluxului de stimuli de natură intelectuală produce o serie întreagă de forme derivate din cunoaşterea elementară. La nivelul cărora stilul practicat poate fuziona cu succes două extreme: o ştiinţă care nu mai poate fi cucerită şi o ştiinţă care se poate reexperimenta persistent până în momentul în care devii conştient de vastitatea resurselor şi a propriilor capacităţi intelectuale.

Leadership: Ştiinţa ta alcătuieşte un ansamblu unic de condiţii pentru testarea unei cunoaşteri alternative?

Oamenii pe deplin conştienţi de valoarea proprie, preocupaţi de ceea ce pot realiza cu adevărat cu ajutorul ştiinţei, fără să fie limitaţi de proporţiile amplificate ale apropierii sau îndepărtării de valorile unei singure variabile de tip “Restrict”, care blochează accesul la o gândire avansată, se ridică împotriva adversarilor cei mai puternici.

Aceşti adversari redutabili, strâns legaţi de un raţionament subdezvoltat, dificil de susţinut, şi de o putere scăzută de înţelegere a lucrurilor, ca nişte adevărate ţinte în continuă funcţionare, dar fără a genera vreun profit intelectual particular, orientează individul într-o direcţie care nu oferă posibilitatea de a face “Refill”.

Această direcţie nu oferă posibilitatea extinderii cunoaşterii şi evoluţiei dincolo de domeniul experienţei. Şi astfel, stimulii de dezvoltare intelectuală îşi vor arăta limitele, împiedicând orice pătrundere în spaţiul privat al marii ştiinţe care pulsează și se schimbă neîncetat.

Pentru a deschide noi căi de cercetare şi progres în leadership trebuie să-ţi ridici nivelul de cunoaştere şi înţelegere a elementelor care contribuie la dezvoltarea ştiinţei, a cărei orientări sunt în plină ascensiune. Căutând să-ţi armonizezi gândirea cu elementele noi pe care le poate genera forţa ştiinţei, vei deveni pe deplin capabil să deţii acea calitate numită “Shining”, ce te poate îndrepta înainte cu paşi repezi spre o nouă dimensiune a valorii tale.

Dacă vrei să depăşeşti limita unei cunoaşterii ieftine şi imperfecte pune-te la punct cu elementele determinante care stimulează progresul ştiinţei tale. Şi fă eforturi pentru a face ca gândirea şi creaţia ta să devină o sferă autonomă a leadershipului.

Ştiinţa ta poate să alcătuiască un ansamblu unic de condiţii pentru testarea unei cunoaşteri alternative numai dacă devii creatorul conștient al unei realități greu accesibilă celorlalţi. Şi doar dacă reuşeşti să construieşti firul logic al unui raţionament care utilizează noi ipoteze de interpretare ale concordanţelor dintre “evident” şi “ascuns”.

Algoritmul de căutare al ştiinţei fără sfârşit se execută ca răspuns la încercarea de a-ţi depăşi necesarul de susţinere al performanţei. Însă acest algoritm nu descrie paşii ce trebuie parcurşi pentru a produce într-un timp finit noi realizări şi noi abordări în leadership. Ci se apelează pe el însuşi ori de câte ori încerci să deschizi calea perspectivelor de înţelegere a unor noi seturi de noţiuni pentru accederea la niveluri evolutive mai înalte.

Dacă nu încerci să-ţi dezvolţi capacitatea de stăpânire a ceea ce constituie materia prima, acest algoritm se va opri sau nu se va mai putea aplica în mod corespunzător.

Eşti străbătut de acea preocupare continuă de cunoaştere a realităţilor mereu în schimbare, prin însuşirea unei ştiinţe a conducerii în orice circumstanţe, astfel încât să devii un model demn de urmat?

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us