ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Algoritmul de căutare al ştiinţei fără sfârşit

On Ianuarie 30, 2014, in Leadership Know-How, by Neculai Fantanaru

Pune-te la punct cu elementele determinante care stimulează progresul ştiinţei tale, astfel încât să depăşeşti limita cunoașterii imperfecte.

Răspunsul lipsea cu desăvârşire. Sau mai bine zis exista, însă era foarte confuz, fiindcă altceva rămânea mereu deoparte. Un sens care se acumula neîncetat, o actualizare a unor interpretări imposibile, dezvoltate în funcţie de o serie de formulări experimentale. Era oare încă un pas spre un infinit al multiplicării incalculabilului? Căci păream a fi nimerit într-un gol de spaţiu-timp pe care nimeni nu-l putea umple nici măcar cu vreun cuvânt.

Pentru a asigura un grad corespunzător de iluminare a sensurilor, întreţesute în combinaţia potrivită, trebuia mai întâi să cântăresc punctele mele de vedere în mijlocul unei intersecţii aglomerate, pline de premise, concluzii, conţinuturi variate de simboluri, invadate de nişte succesiuni de conotaţii care compuneau materia prima.

În acest caz, “semnificativul”, care evidenţia diferenţele şi apropierile dintre un raţionament matematic, o speculaţie filosofică şi un fapt ştiinţific, lăsa loc de interpretări acelor înţelegeri situate între două coordonate fixe. Prima, orientată înspre originea axei de accesare a relativului, cealaltă, orientată înspre evoluţia ineditului ce se întindea până la nivelul abstractului.

Leadership: Ai o sumă de temeiuri pentru a reliefa esenţa unei gândiri axate pe rolul tău în mijlocul conţinuturilor de reprezentare a unei lumi sui-generis, punând-o în ecuaţia termenilor de "transparenţă care are totuşi o umbră" ?

Eliminând variantele necorespunzătoare de prelucrare a factorilor care intrau în ecuația de echilibrare a înţelesurilor, cu posibilitatea de alegere a algoritmului utilizat, aş fi putut, bineînţeles cu o mare doză de acceptare a ceea ce vine din sânul întunecat al unei taine arzătoare, să observ ceea ce nu era încă cunoscut.

Dacă aş fi încercat să pun la încălzit într-o retortă un amestec de acid sulfuric şi fluorură de calciu, aşteptând ca acidul fluorhidric rezultat să treacă în stare de vapori, aş fi putut pătrunde mai uşor dincolo de acele ziduri de neînţelegeri care împrejmuiau neostenite formulările obscure şi normele interpretative ale simbolisticii de profundă originalitate. Dar mai întâi trebuia să învăţ să mânuiesc fără precauţii substanţele chimice particulare.

Chimia este strâns legată de alchimie. Iar alchimia epurează materia şi te ajută să depăşeşti limita cunoașterii perceptibile, prin experimente care au la bază coliziunile accelerate dintre sensuri şi concluzii, pe marginea adevărurilor admisibile.

Termenul de "transparenţă care are totuşi o umbră" se aplică în cazul acelei plăsmuiri a minţii care transgresează graniţa dintre cotidian şi oniric, exploatând un orizont de aşteptare scurtat la maximum fără a avea însă şi o bază reală, dar din care purced: emoţia, revelarea, elementele de creaţie, opoziţiile dintre transcendet şi limitare, etc.

Stilul tău de leadership poate fuziona cu succes două extreme, fără să optezi pentru nici una din ele în cazul unei cunoaşteri care rămâne în acelaşi timp mereu subiectivă?

Prin leadership, supus unei multitudini de legi şi abordări ce-i determină eficienţa, se poate înţelege o nouă modalitate de exploatare a cunoaşterii, între ideile şi ipotezele emise de-a lungul timpului, în scopul producerii unei formule prin care se poate face posibilă apropierea de un raţionament mai deliberativ. Acest raţionament vine în sprijinul acelor puncte de vedere care contribuie la înţelegerea unor noi direcţii majore de progres.

Dar mai întâi trebuie să te simţi într-adevăr capabil şi foarte hotărât să te supui unei edificări riguroase a demersului intelectual. Chiar şi cea mai sărăcăcioasă gândire are avântul ei. Numai dacă nu este stabilizată între nişte coordonate fixe care respinge pluralitatea de interpretări şi nu îşi asumă posibilitatea erorii.

Cunoaşterea rămâne mereu subiectivă atâta timp cât depăşeşte graniţele unei realităţi palapile, schimbându-se şi subit devenind imprevizibilă, impunându-se cu toată evidenţa într-un delir hermeutic pe care-l regăseşti nu doar ca o constantă a vieţii, ci şi ca o constantă a întregului acestei lumi.

Consolidarea fluxului de stimuli de natură intelectuală produce o serie întreagă de forme derivate din cunoaşterea elementară. La nivelul cărora stilul practicat poate fuziona cu succes două extreme: o ştiinţă care nu mai poate fi cucerită şi o ştiinţă care se poate reexperimenta persistent până în momentul în care devii conştient de vastitatea resurselor şi a propriilor capacităţi intelectuale.

Leadershipul poate fuziona cu succes două extreme: acea rigoare a raţionamentului care dă atât de strălucite rezultate în ceea ce numim "plinătate a credinţei" şi acea rigoare a cunoaşterii rezultată din modalitățile în care se adună și se analizează învăţămintele posibile din experienţele vieţii.

Demersul intelectual care te ridică la un alt nivel de înţelegere a importanţei atingerii desăvârşirii corespunde răspunsurilor pe care le dai la întrebarea:

Cum poţi să micşorezi confuzia în privinţa a ceea ce ar trebui să faci astfel încât să dai un imbold semnificativ atitudinii faţă de existenţă, ca totalitate a proceselor mentale care îţi conturează o cu totul altă imagine asupra realităţii?

Algoritmul de căutare al ştiinţei fără sfârşit se execută ca răspuns la încercarea de a-ţi depăşi necesarul de susţinere al performanţei. Însă acest algoritm nu descrie paşii ce trebuie parcurşi pentru a produce într-un timp finit noi realizări şi noi abordări în leadership. Ci se apelează pe el însuşi ori de câte ori încerci să deschizi calea perspectivelor de înţelegere a unor noi seturi de noţiuni pentru accederea la niveluri evolutive mai înalte.

Dacă nu încerci să-ţi dezvolţi capacitatea de stăpânire a ceea ce constituie materia prima,acest algoritm se va opri sau nu se va mai putea aplica în mod corespunzător.

Eşti străbătut de acea preocupare continuă de cunoaştere a realităţilor mereu în schimbare, prin însuşirea unei ştiinţe a conducerii în orice circumstanţe, astfel încât să devii un model demn de urmat?

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate