ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Atragi clienţii ca un magnet?

On Aprilie 12, 2009, in Leadership-Y5-SuperZoom, by Neculai Fantanaru

Încearcă să dai valoare produsului tău prin ceea ce ştii că va deveni, lăsând o impresie de neuitat prin amplasamentul lui într-un perimetru delimitat de expunerea rezultată din experienţa “consumului” său.

Ce s-ar întâmpla dacă după multe experimente şi cercetări ai inventa un echipament eficient pentru industria automobilelor? Probabil, mai întâi de toate vei împrumuta nişte bani de la bancă, de la prieteni sau de la diverşi investitori pentru a-ţi deschide o mică fabrică care să producă echipamentul pe care l-ai inventat şi care a fost testat şi a primit avizul de fabricare. Apoi îţi vei face cunoscut produsul peste tot în lume prin intermediul reclamelor difuzate pe posturile de televiziune sau pe internet. Dacă ai noroc, în cel mai scurt timp vânzările vor creşte spectaculos, vei deveni celebru şi bogat.

Însă acum vine partea cea mai interesantă. Fiindcă au investit milioane de euro în găsirea unui echipament similar şi nu au ajuns la niciun rezultat concret, firmele concurente existente pe piaţă vor face tot posibilul să-ţi pună cât mai multe beţe în roate, să te discrediteze şi să-ţi zdrobească imaginea. Întrebarea pe care ţi-o adresez este: clienţii vor mai apela la serviciile tale? Vor mai cumpăra oare echipamentul pe care l-ai inventat după ce te-ai ales cu o reclamă negativă?

Da, vor cumpăra, şi încă hotărât. De ce? Pentru că echipamentul este mult mai performant decât altele existente pe piaţă, pentru că preţul este mai accesibil, pentru că designul este mai bine realizat, pentru că condiţiile de livrare sunt foarte avantajoase, etc.

Leadership: Imaginea pe care o atribui produsului tău corespunde cu redefinirea zonei sale de aplicabilitate într-o situaţie reală sau de simulare a producerii de valoare adăugată?

Zona de aplicabilitate a unui produs poate fi redefinită într-o situaţie reală a producerii de valoare adăugată atunci când percepţia cumpărătorului privitoare la calitatea superioară a produsului este rezultatul imediat al unei stări de bucurie inexprimabilă, ca reacţie la îndeplinirea unei dorinţe singulare.

Sau, aceeaşi zonă de aplicabilitate a unui produs poate fi redefinită într-o situaţie de simulare a producerii de valoare adăugată atunci când există posibilitatea unei confuzii privind garanţia, actualitatea, acurateţea şi detaliile comerciale specifice campaniei promoţionale. Iar când există posibilitatea unei omisiuni direct imputabile producătorului, plata se reduce sau se anulează, parțial.

Totul ar fi mult mai simplu dacă am reuşi să ne facem primii cunoscute pe piaţă serviciile de calitate.

Se pare că pe orice piaţă unde primează calitatea serviciilor, cei mai câştigaţi întreprinzători sunt aceia care ocupă locul cel mai favorabil într-o anumită ramură de activitate, care se implică activ în satisfacerea cu promptitudine şi profesionalism a cerinţelor şi aşteptărilor clienţilor. Dacă lupţi pentru afirmare şi doreşti să atragi succesul într-un domeniu în care concurenţa este acerbă, atunci trebuie să-ţi dai tot interesul să fii cel mai bun.

Leadership: Produsul pe care îl promovezi este rezultatul involuntar al unei erori de percepţie şi de reproducere a unei imagini care invită la extragerea unei concluzii sumbre privitoare la amplasamentul său?

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci este să găseşti o metodă prin care să-i determini pe clienţi să depindă de produsul sau de serviciile tale. Acest lucru este posibil doar dacă reuşeşti să vii primul în întâmpinarea nevoilor lor cu o soluţie eficientă pe care să o vinzi apoi sub formă de produs sau serviciu. Asemenea unui magnet care atrage pilitura de fier, tu trebuie să-i atragi pe clienţi servindu-le ceea ce îşi doresc şi să-i determini să revină la tine.

Indiferent cât de neloială ar fi concurenţa, dacă devii un maestru în domeniul tău de activitate şi reuşeşti să creezi produse şi servicii indispensabile pentru clienţi, nu vei avea motive de îngrijorare. La fel cum la un medic care a dobândit faima de a vindeca orice boală apelează tot mai mulţi pacienţi, şi la serviciile tale vor apela mai mulţi clienţi dacă îţi creezi o reputaţie de invidiat, dacă oferi produse şi servicii de calitate superioară.

Înainte de a face pasul cel mare întreabă-te mai întâi dacă serviciile şi produsele pe care le oferă compania ta rezolvă problema cuiva. Apoi fă tot posibilul să îţi îmbunătăţeşti serviciile şi produsele pentru a satisface exigenţele tot mai mari ale clienţilor. Preocuparea ta trebuie să fie aceea de a oferi servicii şi produse atât de bune, de ieftine şi de necesare, încât tot mai mulţi clienţi să apeleze la compania ta.

Întrebare: Locaţia unui produs poate influenţa în mod direct impactul asupra cumpărătorilor atunci când produsul este evaluat în momentul încetării definitive a utilizării sale?

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us