ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Avantajele implicite ale unei minţi neconformiste

On Iulie 11, 2014, in Leadership Know-How, by Neculai Fantanaru

Asigură calitatea cerută de standardele înalte ale unei noi forme de individualizare a construcţiei ştiinţifice, urmărind procesul de asimilare a realităţii concrete.

Eisenstein încerca realmente să realizeze în America un adevărat film american. Pentru a cunoaşte viaţa new-yorkeză, regizorul se mută în strada cea mai zgomotoasă a oraşului, într-un hotel de pe Broadway. De aici porneşte la explorarea oraşului. Ca de obicei percepe nu numai cu mintea, ci cu toate simţurile realitatea înconjurătoare. Îşi deschide toate antenele şi abia apoi filtrează lucid senzaţiile astfel înregistrate.

Urmăreşte mişcarea străzii. La prima impresie toată lumea i se pare concentrată asupra ocupaţiilor pe care le are, asupra preocupărilor multiple şi urgente care creează acest ritm intens. El urmăreşte picioarele oamenilor de pe stradă. Ritmul acesta apare agitat. Îşi mută apoi privirea pe feţele lor şi descoperă cu uimire o mare îngrijorare, o nelinişte marcată. Se concentrează asupra ochilor trecătorilor: în ei descifrează nesiguranţa. Un montaj, aşadar, involuntar, dar expresiv: picioare-faţă-ochi. Şi astfel el sesizează contradicţia unei lumi.

Urmărind procesul de asimilare a realităţii inedite, descoperite de Eisenstein, putem să surprindem şi un alt mecanism al transformării raţionale a senzaţiilor. Sunt cazurile în care experienţa imediată devine mobilul unei meditaţii teoretice asupra unor aspecte inedite. *

Leadership: Poţi să explorezi dimensiunea conceptuală a unei arte care prezintă numeroase constrângeri, pornind de la realitatea obiectivă?

Experienţa imediată nu este doar mobilul unei meditaţii teoretice, ci mai ales un instrument de investigaţie avantajos în realizarea construcţiilor ştiinţifice prin care se asigură o corelare mai bună între modele diferite de percepţie a unor aspecte şi metode viitoare de valorizare a elementelor inovatoare. Iar aceste elemente sunt posibil de aplicat în ceea ce prieşte complinirea oricăror lipsuri de natură conceptuală.

În cuvinte mai simple, nu poţi să creezi un nou concept sau un nou montaj de elemente necesare constituirii unei ştiinţe mai ample, dacă prin experienţa ta nu demonstrezi existenţa unor aspecte inedite, nesurprinse de alţii, dar care reflectă o realitate concretă.

Să asiguri calitatea cerută de standardele înalte ale unei noi forme de individualizare a construcţiei ştiinţifice, filtrând lucid tendinţele, imaginile, impulsurile, emoţiile sau gândurile unei lumi din afara controlului tău, înseamnă să explorezi dimensiunea conceptuală a unei arte care prezintă numeroase constrângeri, pornind de la realitatea obiectivă.

Punându-ţi întreaga creaţie mai presus de ceea ce reflectă realitatea, întreţinută de reticenţele unei moderne lucidităţi care situează gândirea într-o sferă înaltă, specială, vei putea să te apropii mai uşor de ceea ce este esenţial în formarea unui nou stil de leadership.

Leadership: Mijloacele de investigare ce stau la baza ştiinţei tale, slujesc în egală măsură la întărirea legăturii dintre experienţă, descoperire, aplicabilitate şi modelare?

La ce nivel şi cum trebuie să acţionezi, şi ce mijloace trebuie să foloseşti pentru ca acest întreg numit "Om" să nu sufere datorită imposibilităţii de adaptare la nou?

Elementele de creare a valorii adăugate, adecvate unui context de autocunoaştere şi evoluţie, trebuiesc alese cu grijă, inventariate şi aduse la o anumită omogenitate. Asta, pentru ca puterea ta de analiză, respectiv mijloacele de investigare ce stau la baza ştiinţei tale, să slujească în egală măsură la întărirea legăturii dintre experienţă, descoperire, aplicabilitate a unor noi concepţii şi modelare a unui nou mod de acţiune.

Leadershipul este rezultatul unei înţelegeri mai ample asupra aplicabilităţii unor noi modele de gândire, coordonate de o continuă adaptare la cerinţele şi necesităţile ştiinţei. Iar această înţelegere oscilează între două fronturi. Primul, datoria de a câştiga o experienţă valoroasă în urma percepţiei lumii exterioare. Al doilea, necesitatea de a preface diversele faţete acestei lumi într-un redutabil arsenal experimental şi implementarea unui montaj experimental pentru un prototip de „sistem de direcţie” în leadership.

Avantajele implicite ale unei minţi neconformiste aduce în prim plan acele aspecte necercetate şi uneori nesurprinse, legate de impactul asupra oamenilor, a cerinţelor de implementare a unor modalităţi de acţiune deosebite, în concordanţă cu standardele impuse de prezentul de azi, dar cu ecou în viitorul de mâine.* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us