ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Be By My Side

On Ianuarie 24, 2018, in Leadership Expert, by Neculai Fantanaru

Examinează realitatea convingerilor tale în funcţie de modul cum experimentezi o întâlnire cu tine însuţi din altă perspectivă.

Se întâmpla numai în întunericul nopții, înainte de a se produce acel declic magic care declanșează dialogul interior efectiv cu Dumnezeu, să-mi revăd toate obișnuințele, deprinderile legate de o viață mistuită la foc scăzut ce se rezuma la căutare, reflecție şi alegere, pentru care timpul nu se mai întoarce.

Încrederea în această formă de ascundere, singurătate şi iluminare, o nuanță de stranietate a Eului şi regăsirea lui într-un departe fără margine sau răspuns, continua cu posibilitatea de revelare a nevăzutului lumii, el însuşi o soluţie existenţială de depăşire a trecutului imediat, fie în adâncul subiectivităţii, fie spre înălţimea transcendenţei.

Ca în orice interacţiune cu tainele transcendenţei lumii interioare care colaborează cu imanenţa, reacţionând ca un fenomen de conştiinţă permanentizat, nu eram deloc mulțumit de nivelul de înţelegere la care ajunsesem, despre cine eram într-un joc al minţii care se exprimă numai prin învăţătura unei ştiinţe şi a unor virtuţi prea fine pentru a fi remarcate de cineva.

Totul din mine întâlnea aceeași privelişte a întunericului, o triadă non-cromatică cu accente de confruntare: griul, negrul şi bordoul, asortate după chinurile minţii de a-şi recunoaşte umbrele, înconjurându-mă de senzaţii de cădere în gol, de născociri de sensuri, unele cu logică altele ba, luate drept realități. Ele îmi alimentau stările negative scăzând abilitatea sângelui de a-şi menţine un status anticoagulant.

Leadership: Iei în considerare acea aparenţă contrară realităţii, prin definirea expresă a noţiunii de "latură neexplorată” pe care se întemeiază contestarea propriei enigme?

Uneori simţeam că mă sufoc, aşa cum se întâmplă cu sculptorii ce inhalează praful de marmură obţinut la finisaje, doar că latura mea neexplorată era mai greu de identificat şi analizat pentru rigoarea morală decât este un bloc de piatră din care trebuie extrasă o formă de manifestare artistică.

Those small hours, uncertain and anxious, determinau o ordine a modului cum trebuia să-mi explic percepția faptelor sau împrejurărilor ce urmau a fi relatate în scris. La ele adăugam o nuanță de stranietate regăsirii mele în relaţie cu un Dumnezeu surd, în misterul unei interesante interpretări a noţiunii de „combinaţie prestabilită” dintre atemporal şi efemer, ansamblul lor rezonând în tot ceea ce însoţeşte timpul unei realităţi nenumite.

Nu mă refer la o golire de sine ca purificare a mea de toate fricile conștiente, un mic update al experienţei extracorporale obținută în starea de veghe, nici la contemplarea lucrurilor invizibile după modul lui Moise, care a intrat în întunericul unde era Dumnezeu ca să aducă la lumină comori noi ale înţelepciunii şi cunoaşterii.

Mai degrabă, căutam să demonstrez posibilitatea trecerii din real în necunoscut, cu diverse nuanţări neoimpresioniste, acoperind în parte mecanismele gândirii cu pericolul unor exagerări care aplatizau silenţios elementele separate ale fundalului pe care îmi plasam enigma.

Enigma era o parte din ceea ce trăiam în spaţiul imaginaţiei, susţinută de o prezenţă absolută, din care nu lipsea aleatoriul.

Leadership: Poţi să dai lumii tale o formă de certitudine, fără te îndepărtezi prea mult de locul în care îţi imaginezi lucruri pe care nu poţi să le experimentezi?

Să mă joc cu materia nevăzută, închipuită şi înmuiată într-un amestec pur de real şi profund, să produc transformarea elementelor de bine şi rău în acelaşi mod în care chimistul îşi alege experienţele cele mai relevante pentru implementarea unor noi legi şi principii, iată cum îmi conturam convingerile despre momentele de îndoială prin care treceam. Ele puteau da naştere la noi certitudini.

La fel îşi cristalizează Dumnezeu formula de dominare a lumii. I need to call You, dar traseul Tău spre "marea vedere" este acoperit de şoaptele nopţii din care se scurg trăirile ezitante.

Întunericul devenea şi mai adânc. În momentele alea de îndoială, cu intensităţi contrastante, auzeam strigătul raţiunii care spune că Dumnezeu, căruia întreaga creaţie îi datorează anumite procente de sens atribuit iluzoriu realităţii, îţi pune la dispoziţie misterul universului prin accentuarea micilor umbre de pe sufletul tău, clădindu-le într-un templu livresc unde dăinuie Zidul plângerii, dar de unde primeşti Iluminarea.

I drift away from where I am imagining things I do not wish to experience, when I'm with You.

Din "Citadela", de Saint Exupery, am extras acest fragment:

“În ceea ce-l priveşte pe vecinul meu, am observat că nu era folositor să examinez faptele, stările de lucruri, instituţiile, obiectele imperiului său, ci doar înclinaţiile şi tendinţele. Însă, dacă examinezi imperiul meu, ai să-i priveşti pe fierari şi ai să-i găseşti făcând cuie, pasionându-se pentru cuie şi cântându-şi despre ele. Apoi, ai să mergi şi ai să-i vezi pe tăietorii de lemne şi să-i găseşti doborând copaci şi pasionându-se pentru doborâtul copacilor şi umplându-se de o imensă bucurie la ora sărbătorii tăietorului de lemne, care este aceea a primului trosnet, atunci când măreţia copacului începe să se prosterneze. Iar dacă vei merge să-i priveşti pe astronomi, ai să-i vezi pasionându-se pentru stele şi neascultând decât liniştea lor.

Iar, dacă te întreb: "Ce se petrece în imperiul meu, ce se naşte mâine din el?", ai să-mi răspunzi: "Se vor făuri cuie, se vor doborî copaci, se vor studia stele, şi vor fi, astfel, rezerve de cuie, rezerve de lemn şi observaţii asupra stelelor." Căci, miop şi neştiind să vezi mai departe de vârful nasului, n-ai recunoscut construcţia unei corăbii. Şi, desigur, n-ai fi ştiut să spui: "Mâine vom pleca pe mare".

Cel mai subtil şi mai reprezentativ argument al rezervei mele de cunoaştere dintr-un loc pustiu, din preaplinul unei imaginaţii care înalţă, regândeşte, rescrie realitatea, ca ecou al şoaptelor din întuneric, se oglindeşte în afara mea, în ceea ce scriu.

Tendinţa naturală a raţiunii mele este aceea de a susţine un punct de vedere la care am ajuns prin explorarea necunoscutului, încât să surprind o altă imagine a realităţii decât cea pe care v-aţi închipuit-o despre mine acceptându-mi gândurile.

Îndreaptă-te în direcţia în care îţi dorești să excelezi, dar în așa fel încât a ta creație să capete sensul pe care îl caută ceilalți.

Be By My Side pe parcursul unor dezvăluiri guvernate de neprevăzut şi necunoscut, în care caracterul aleatoriu (încărcat de hazard) al fenomenelor este definitoriu într-un interior unde adesea îşi face loc îndoiala. Ele vă vor schimba impresia despre mine.

Dar, așa cum vă dați seama, scriind aceste rânduri, am început deja să vă induc o altă realitate, numită: lumea mea.* Notă: INXS - By My Side

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us