ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Beyond The Invisible

On Iunie 17, 2017, in Leadership W3-Integra, by Neculai Fantanaru

Un joc poate fi real sau imaginar în funcţie de ce ascunzi în el.

Încă mă pierd în voia prilejurilor experienţelor de creaţie, în vraja unei lumini care continuă să se aprindă undeva în interiorul meu, cu aceeaşi intensitate a nuanţei de superioritate, ca atunci când din simpla făurire a unei arte fără compromisuri se iveşte sclipirea omului împlinit, the sword of the brave and wise men.

Una este să-mi conştientizez plasarea între coordonatele efectelor de reflexii artistice, asemenea unui joc complicat de domino pe care un act semiconştient îl declanșează în creier, cu toată nevinovăţia conştiinţei trecutului care necontenit îmi strigă: Nu crede nimic din ceea ce gândeşti !

Şi cu totul altceva este să mă trezesc plasat în spaţiul tensiunilor dinamice dintre comparaţii, coincidenţe şi metafore. Care din ele este mai aproape de realitate?

Leadership: Prezinți formula artei tale ca pe o modalitate de a reconcilia contradicţiile expresivităţii dobândite prin accentul care cade pe propria persoană?

O aventură pe care o desluşeşti cu timpul îşi are ca premiză de la sine înţeleasă explicarea a ceea ce ţine de fapt de celălalt aspect al distanţei care te separă, dincolo de cortina timpului, de momentul procesului cunoașterii. Ea constă în desprinderea mintală a determinărilor fundamentale ale compoziţiei artei intitulată: „Beyond the invisible.

Aici autenticitatea mea nu este o revoltă faţă de absurdul unei lumi fictive, ca gloria unui apus de deșert, prin contrastul dintre sensul esenţialului desprins dintr-o oglindă fermecată şi obsesia livrescă a unei utopii paradisiace. Ci, mai mult decât atât, este o eliberare de presiunea exercitată de nuanţa individuală irepetabilă a unei aventuri într-un minunat coşmar: "Everything is possible".

Tot ceea ce ochiul cuprinde de la prima vedere ar fi imposibil de redat altfel decât prin filiera imaginativă a unui artist experimentat și de o înaltă tensiune creatoare, reîmprospătând formula artei şi prezentând-o ca pe o modalitate de a reconcilia contradicţiile expresivităţii dobândite prin accentul care cade pe propria persoană. Ne irascaris Domine !

O încordare la limită a atenţiei, care parcă ar vrea să spună "nu, să nu credeţi ! nu e chiar aşa, doar aşa pare", n-ar putea surprinde îndesirea și înălțarea enigmei în ceea ce privește monumentalitatea și uimitoarea precizie a execuției unei opere figurate până la cotele supranaturalului.

Un magician al interpretărilor şi al viziunilor moderne îşi păstrează autenticitatea de a reda o anumită trăire interioară prin intermediul imaginii unei realităţi care surprinde ceea ce nu se dorește a fi văzut sau crezut.

Marele economist, John Maynard Keynes a aflat de Cufărul lui Newton şi, spre stupoarea sa, a descoperit faţa ascunsă a eroului fondator. El a socotit că vede în omul ce pusese jaloanele ştiinţei moderne şi inaugurase secolul Luminilor, moştenitorul unei tradiţii esoterice ce cobora în timp până la babilonieni: primul dintre fizicieni fusese şi "ultimul dintre magicieni." (Loup Verlet)

Jocul de-a magia, precum o întreagă poveste dintr-o singură imagine, poate fi real sau imaginar în funcţie de ce ascunzi în el, allowing yourself to dive into the hidden fantasies of a more perfect existence, făcând din el obiectul mai multor dezvăluiri interesante. Accesul la această capcană a minţii pe care linia sinuoasă a combinaţiilor nebune o poate suporta, a alăturărilor întâmplătoare între culorile clasice şi nuanţele atipice ale unei visări adânci, mărite de fiecare experienţă a vieţii, este întotdeauna limitat.

Creativitatea este o cheie a misterelor care împinge spre neprevăzut ţesătura realităţii cu un tipar simbolic – precum un superb imprimeu auriu,  încurajând mijloacele psihologice de expresie: Close your eyes / Just feel and realize / It is real and not a dream !

În leadership, creativitatea este adesea determinată de ceea ce construieşti vizual prin cuvântul pe care îl porți în lume ca pe un adevăr alternativ menit să camufleze informația sau să o reinterpreteze în folosul unei părți.

Nu-i aşa că poţi să sfidezi orice conştiinţă, numai făcând loc originalităţii, cu focusul de la macro la infinit, să se manifeste în limitele unei singure raţiuni călăuzitoare: de a nu ceda decât în faţa marilor întrebări universale?

Nu-i așa că poţi crește şansele concepţiei interpretative a „Enigmei” to break the chains of life, pentru a-ţi stimula simţurile şi oferindu-ţi o experienţă artistică complexă în timpul unei condensări a razelor de lumină ce formează o configuraţie sau alta, devenind într-un anumit punct mai densă şi mai reflectantă?

I look into the mirror. See myself, I'm over me. Ca şi când aş fi dator să descopăr profunzimea planului lui Dumnezeu pentru viața mea, tot aşa cum din haosul colorat se cristalizează treptat o imagine ce poartă pecetea devenirii mele în timp. If you follow me, you will see what's beyond reality.

Beyond The Invisible abordează profunda caracteristică psihologică a celor mai importante motive ale personalităţii umane de a se redefini în infinita complexitate a Creatorului care nu se dizolvă niciodată în strălucirea sa aurie. Totodată accentuează uimitoarea expresivitate a imaginii pe care o creează sufletul ori rațiunea prin utilizarea efectului de contrast dintre fundalul întunecat al ieşirii într-un alt nivel de realitate şi prim planul adjudecat de nuanţele revigorante ale iluminării.

 

* Notă: Enigma - Beyond The Invisible

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us