ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Bogatele comori ale adevărurilor ascunse

On Ianuarie 01, 2014, in Leadership X3-Silver, by Neculai Fantanaru

Sporeşte valoarea leadershipului, folosind realităţile celorlalţi ca pe un punct de pornire spre modelarea pozitivă a propriei tale personalităţi.

Mistuit de propria sa activitate creatoare, Eisenstein nu acorda atenţie condiţiilor cumplite de trai. Avea douăzeci şi doi de ani, o putere de muncă uriaşă, o pasiune fierbinte pentru artă. Suporta frigul cumplit fără a se sinchisi de el, preocupat de creaţia sa. Suporta foamea, uitând chiar uneori de ea. Într-o zi, regizorul Eisenstein venind la o repetiţie la “Mexicanul”, îşi lăsase bucată de pâine neagră pe tabloul de distribuţie electrică din teatru.

Alexandrov, proaspăt sosit în trupă, înfometat, se repezi asupra pâinii şi începu s-o înfulece. Când Eisenstein observă, o bătaie cumplită începu între ei doi. Până când Alexandrov reuşi să-i explice că era nemâncat de două zile. Atunci, Eisenstein, care apucase să mănânce în ajun, îi cedă şi restul pâinii. Astfel a început o prietenie strânsă, care avea să dureze peste zece ani. *

Leadership: Poţi să-ţi „încadrezi” experienţa cotidiană într-un exerciţiu util de virtuozitate?

Una din funcţiile artei de a-ţi păstra valoarea intactă (întrucât emoţiile şi circumstanţele care declasează acel „click” de tulburare a conştiinţei te determina să fii mai puţin atent la ambianţa cotidiană) este că pune de acord înţelesul cu semnificaţia în raport cu oamenii şi procesele din viaţa ta cotidiană. Sigur că aceasta a fost dintotdeauna una din funcţiile artei. Dar până în punctul în care conştiinţa te anunţă că te îndepărtezi de la adevărul propriei tale judecăţi, deci până în punctul când descoperi, recunoşti şi te reconectezi la înţelepciunea ta interioară.

Iar conştientizarea unor noi posibilităţi de revenire la normalul bunului simţ, întrerupt de intervenţia unor considerente de natură subiectivă, este doar o parte a acestei arte. Altfel spus, un artist al multiplicării valorii personale mai întâi asamblează sau „încadrează” experienţa sa într-un exerciţiu util de virtuozitate, pătruns de un anumit elan plăsmuitor de noi forme de gândire în raport cu realitatea imediată. El sporeşte valoarea leadershipului său, folosind realităţile celorlalţi ca pe un punct de pornire spre modelarea pozitivă a propriei sale personalităţi.

Leadership: Poţi să-ţi eliberezi arta de sub imperiul unor interese străine ei?

Un citat extras de pe o pagină web sună cam aşa: “Nu judeca oamenii după aparenţe, ci încearcă să pătrunzi mai profund în sufletul lor, pentru că doar ceea ce e acolo contează. Ai putea descoperi în jur oameni care, la prima vedere, nu-ţi inspiră prea multă încredere. Dar, dacă ţi-ai oferi răgazul să-i cunoşti mai bine, ai găsi în ei resurse infinite de iubire necondiţionată şi de prietenie sinceră.

Ei bine, această a doua realitate nu conţine în sine un scop unic, cu un adevăr care trebuie înţeles în toată claritatea sa. În ultimă instanţă, ea se manifestă nu doar ca un mijloc de a te ridica la cea mai aleasă dintre purtări, pe calea desăvârşirii sufletului, ci mai degrabă ca un instrument cu ajutorul căruia poţi să îndeplineşti un rol prin excelenţă pozitiv: eliberarea artei de sub imperiul unor interese străine ei.

Arta sporirii valorii personale. Tot ce este în strânsă legătură cu leadershipul se sprijină pe umerii acestei arte, care devine cu ajutorul însuşirilor obiective ale realităţii conştientizate, nucleul dezvoltării independente a societăţii viitorului. Valoarea personalităţii tale este ca un suport învelit într-o cămaşă izolantă, mai întâi trebuie să reziste presiunii exercitate de materialul din interior, apoi trebuie să rămână de neatins în alcătuirea ei şi în acelaşi timp să fie înţeleasă în întreaga ei amploare.

Valoarea personală capătă “mobilitate” atunci când ea îşi utilizează, în mod pozitiv şi responsabil, toate armele asupra ta, şi le utilizează pentru binele tău atunci când e nevoie.

Bogatele comori ale adevărurilor ascunse sunt în acord cu tot ceea ce răsună în conştiinţa omului, atâta timp cât ea se simte împlinită, interesată în realizarea unor radicale transformări, imposibil de atins fără o confirmare a valorii sale din partea celorlalţi.


* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us