ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Brand Leadership

On Septembrie 27, 2015, in Leadership Fusion, by Neculai Fantanaru

Revizuieşte-ţi permanent creaţia, lansând un procedeu inedit de aducere în prim plan a unei experienţe personale mai vaste.

Cel ce a văzut filmul „Alexandr Nevski” şi ştie că bătălia ocupa o însemnată parte a filmului, va înţelege gândul lui Eisenstein la realizarea actualei pelicule: „Greva”, când încerca să acorde o mare întindere scenei în care muncitorii întâmpină rezistenţa brutală a maşiniştilor din camera de cazane. Bătaia aceasta era mult prelungită de Eisenstein, spre disperarea supervizorilor, care se îngrozeau de greutăţile ivite la tot pasul.

Căci Eisenstein, pasionat în muncă la această scenă, o realiza ca un număr de circ complicat, cu salturi, lupte, aruncarea de oameni în butoaie, etc. Totul fu pus la punct într-o repetiţie, dar la filmare lucrurile nu mergeau. Multe scene au trebuit de multe ori reluate. Când în sfârşit, după numeroase filmări inutile, totul a reuşit, s-a descoperit că nu mai ajungea pelicula şi întreaga cazna a trebuit reîncepută. Eisenstein a insistat pentru filmarea completă a bătăii, deşi la montaj a acceptat apoi, din consideraţii de dramaturgie, scurtarea ei.

Direcţia vedea în toate aceste insistente mai degrabă nişte capricii ale regizorului. Ele se dovedeau însă a fi o perseverentă urmărire a intenţiilor sale iniţiale. *

Leadership: Reuşeşti să îţi pui în valoare gustul pentru conţinutul pe care îl promovezi, prin implementarea verosimilului?

În toate segmentele de producţie a cunoaşterii, indiferent de cerinţele leadershipului sau de abordarea constructivă adoptată, în funcţie de curentele, stilurile sau formulele de continuare a revizuirii creaţiei, domină clar o anumită structura de pregătire.

Dar această pregătire, ce decurge din tot ceea ce îţi pune în valoare gustul pentru conţinutul pe care îl promovezi, nu se poate răsfrânge pe de-a-ntregul asupra libertăţii de exprimare decât dacă reuşeşti să implementezi „verosimilul”.

Revizuirea creaţiei, asumată ca spaţiu de depozitare a raţionamentelor ce te definesc ca scenarist într-un proiect de lung metraj, în fond nefiind vorba decât de un procedeu inedit de aducere în prim plan a unei experienţe mai vaste de explorare a lumii şi a vieţii, se poate concretiza într-o interfaţă prietenoasă sau greu accesibilă, într-o construcţie anume, sofisticată, numită scenă. Momentan vom elimina implicaţiile de ordin pur fenomenologic ale acestei forme de artă, dar îi vom atribui o notă unică de obiectivitate.

Această scenă, cu un plot bine definit, în care sunt introduse o intrigă complexă, un punct culminant sau un „piece of action”, pe care nu o putem deduce pur şi simplu şi formulele şi principiile teoriei desprinse din combinaţia experienţei cu realitatea, se realizează într-un cadru nou de interacţiune cu oamenii.

Scena tinde să capete un contur individual de organizare riguroasă a elementelor de regie, o anumită structură care te avantajează în momentul când vrei să activezi opţiunea de a-ţi depăşi limitele. Să regizezi înseamnă să materializezi un concept izvorât dintr-o experienţă a cunoaşterii, respectiv dintr-o acţiune complexă de prelucrare a informaţiei reprezentată în formă idealizata.

Verosimilul, dotat cu elemente cu caracter de „ştire”, se produce ca răspuns al gândirii şi imaginaţiei care marchează demersurile de-a lungul anilor de cucerire a unui teritoriu izolat, mai ales atunci când reuşeşti să transformi informaţia într-o adevărată experienţă. Atunci când reuşeşti să transformi munca experimentală şi pregătirea teoretică într-o poveste reală.

Brand Leadership evidenţiază ceea ce creezi prin includerea unor concepte, sau asocieri între idei şi cunoştinţe, în realitatea care o vrei tu să se vadă, nu neapărat cea pe care o ştiu cu toţii. Brandul se poate concretiza într-o interfaţă prietenoasă sau greu accesibilă, într-o construcţie anume, sofisticată, numită scenă, cuprinzând situaţii, personaje, aspecte caracteristice ale vieţii, redate prin experienţă proprie.

Dacă vrei să prezinţi leadershipul sub altă formă, revizuieşte-ţi permanent creaţia, lansând un procedeu inedit de aducere în prim plan a unei experienţe personale mai vaste.


* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us