ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Călător în timp şi spațiu

On Decembrie 17, 2015, in Leadership Deluxe, by Neculai Fantanaru

Verifică-ţi autenticitatea, adoptând un statut de fiinţă superioară în raport cu lumea nou descoperită.

Păşesc hotărât pe drumul închipuit spre care nu găsesc întoarcere, justificând repetat încrederea în cele fără de sfârșit. Situaţie care se manifestă drept consecinţă a plăsmuirii unui soi de punte de legătură între două lumi antagonice.

Cauzal, cuprins de acea scânteie de inspiraţie proprie fizicianului care încearcă să aducă în contact două corpuri a căror temperatură diferă, astfel încât să producă un transfer spontan de energie sub formă de căldură, prin conducţie, am înţeles că locul meu este mai degrabă printre aştri, decât printre muritori.

Iar dacă fiecare stea îşi are propriul ei nemuritor, şi dacă în ADN-ul fiecărui muritor se găsesc înmagazinate urmele prafului de stea amestecat cu o doză de materie solară, sub formă de energie regenerabilă, poate aş fi reuşit să-mi satisfac curiozitatea vizavi de ceea ce reprezentam în planul terrei. Şi de ce.

Citeam mai devreme în Utopia Terra, despre un tip ale cărui cunoştinţe de fizică l-au determinat să se gândească la o metodă alternativă de a face o stea în miniatură. Cam după încă o lună de încercări, periculos de eşuate, el încerca să o plăsmuiască fără ardere. Doar ficţiune între electroni. A luat din laborator două materiale, care puse în contact, generează electroni. Apoi le-a desfăcut în praf atomic. Punându-le în contact, într-o formă sferică, el a izbutit să creeze o mini-furtună electrică, cu fulgere şi mişcări ale prafului. Dar, în timp ce treceau secundele, sfera îşi mărea forma şi îşi micşora numărul fulgerelor. Luând nişte nisip şi compactându-l la maximul puterilor, el a reuşit să creeze o sticlă cu o densitate mai mare decât cea a diamantului.

A vorbi despre materie, despre efectul ei asupra vieţii fragile şi a morţii care o urmează, pare a fi o continuare a învăţăturilor extrase dintr-o experienţă intermediară - a unei alchimii complicate. Nu sunt decât cuvinte neînsufleţite şi teorii cernute în vuietul vremi, ca nişte visuri purtând antetul descoperirilor ştiinţifice. Şi care, în timp îşi pierd lucirea. Numai nisipul se alege de ele.

Dar universul încape într-un bob de nisip de pe plaja unei planete din alt univers. Numai timpul și minunea transformării fac trecerea din unul în celălalt.

Leadership: Poţi să oferi un înțeles plauzibil lumii la care aderi, extinzându-ţi preocupările dincolo de marginile ştiinţei?

Omul ce se defineşte în lumina a ceea ce descoperă prin cercetare și experimentare, putând concepe, așadar, semnele unui nou episod al triumfului asupra înfăptuirii de noi realizări ştiinţifice, riscă să transforme întreaga lume într-un sistem al obiectelor, al "plus-produsului" și al raporturilor dintre ele.

Acţiunea de creație ştiinţifică, grupată în jurul mărcii unui început de orizont, poate să stăruiască în mod exclusiv asupra valorii de cunoaştere, dar fără să aibă vreun contact real cu natura omului însuși. Cu succesiunea propriilor stări, gânduri și acțiuni în ecuația reprezentării unui tip uman nou. Acţiunea de creaţie poate chiar să degenereze într-un exces de demonstrație a calităţilor de căutător. Iar acest exces poate să diminueze sensibilitatea faţă de ceea ce se petrece în lumea interioară-spirituală a omului.

Trăiești ca și cum nu exişti? Ei bine, lanţurile îndeletnicirilor tale pot fi mângâietoare doar atunci când exişti ca fiinţă interioară, ceea ce înseamnă să fii centrat pe evoluţia şi creşterea ta ca fiinţă conştientă de fundamentul ei. În caz contrar devii un călător care porneşte spre nord doar pentru că toată lumea o ia spre sud, căutând în permanenţă o fărâmă de autenticitate între „n” opriri.

Călătorul în timp şi spațiu reprezintă partea defavorizată a „contractului” dintre știință și lumea interioară, având un impact major numai asupra transformării ideilor în concepte și aplicații inovatoare.

Dar o fiinţă cuprinsă pe de-a-ntregul în actul nesfârşit al creaţiei nu-și poate exercita atribuţia de „transmiţător de stări și sentimente”. Locul ei este mai degrabă printre aştri, decât printre muritori.

Un domeniu cum este leadershipul, aparţinând în același timp celor două reprezentări, una a omului și cealaltă a ştiinţei, se prezintă drept o noţiune ce caracterizează o atitudine relaţională între datorie și sentiment, între pasiune și conștient, între egoism și lepădare de sine.

Nu uita că mult mai minunat decât veşmântul pe care îl îmbraci şi îl accesorizezi .. ești tu.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us