ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Ce fac liderii cei mai buni

On Februarie 23, 2009, in Aptitudini şi Abilităţi, by Neculai Fantanaru

Adu-ţi contribuţia la îmbunătăţirea calităţii leadershipului tău, printr-o ajustare mai bine dozată a atitudinii tale în favoarea schimbării.

Recent, la o emisiune de pe postul de televiziune „Realitatea”, invitatul special Cristian Tudor Popescu, unul dintre cei mai prestigioşi jurnalişti din România de după 1989 şi în prezent preşedinte al Clubului Român de Presă, vorbea despre imaginea României în lume. N-am urmărit emisiunea de la început şi nici n-am avut răbdarea să o urmăresc până la sfârşit, dar mi-a atras atenţia în mod deosebit ceea ce a spus cunoscutul jurnalist la un moment dat:

Simt nevoia să dau ceva. Un barman îţi dă o bere, tu o bei şi îţi trece setea. Un chioşcar îţi dă un ziar, tu îl citeşti. Şi eu, la rândul meu, simt nevoia să dau ceva celorlalţi oameni.

Leadership: Dovedeşti o conştiinţă certă a valorii care te defineşte prin susţinerea calităţii superioare a unei afirmaţii din categoria irefutabilului care nu provoacă surprinderea, dar se tot perpetuează spre beneficiul unor lecţii de viaţă?

Ce îi deosebeşte pe liderii de mare performanţă de cei mediocri? Ei bine, primii simt nevoia să dea ceva comunităţii în care trăiesc, să se facă folositori, şi de aceea se implică cu tot sufletul în activităţile pe care le desfăşoară pentru a produce o schimbare. O schimbare mică sau majoră. Temporară sau chiar definitivă.

Dorinţa lor cea mai mare este de a fi mult mai mult decât nişte simpli spectatori care iau loc pe scenă, într-un singur şir de scaune, şi care se uită cu fascinaţie ore în şir la spectacolul pe care îl susţin alţii (acei interpreţi excelenţi aleşi cu mare atenţie şi bun gust), iar la sfârşit aplaudă râzând şi pleacă.

Să nu-ţi imaginezi cumva că aceşti oameni vrednici de laudă, care se implică trup şi suflet în tot ceea ce fac, care totodată obţin şi performanţe excepţionale în profesia lor, sunt cu mult diferiţi de toţi ceilalţi. Nu, ei sunt oameni obişnuiţi, dar au aspiraţii, gânduri şi concepţii diferite despre viaţă şi implicit despre rostul lor în lume. Cred ca diferenţa dintre oameni este de cel mult o aruncătură de băţ, dar uneori pare uriaşă.

Tu iei parte la spectacol? Sau doar îl urmăreşti? Un lider care se concentrează pe educarea generaţiilor prezente şi viitoare îşi asumă conştiinţa certă a valorii sale prin susţinerea calităţii superioare a unei afirmaţii din categoria irefutabilului care nu provoacă surprinderea, dar se tot perpetuează spre beneficiul unor lecţii de viaţă care îi îmbogăţesc spiritual pe cei din jurul lui.

Leadershipul se referă direct la comparaţia care se face între cinstea de a aduce la cunoştinţa publică exemplul de slujire a unei cauze nobile, în care sunt folosite ca mijloc de probă însăşi faptele corespondente gândurilor, stărilor şi trăsăturilor tale dominante, şi beneficiile unei mai bune înțelegeri cu privire la acțiunile celorlalți în aceeaşi direcţie cu tine. Cu singura deosebire că uneori trebuie să “faci stânga" ca să vadă ceilalţi pe unde vrei să mergi.

Leadership: Poţi să stabileşti calitatea unei anumite afirmaţii de a fi adevărată sau falsă, făcând apel la ilustrarea concretă a unei sintagme de tipul: "Între scenă şi public nu se află decât rampa" ?

După cum teatrul aduce o contribuţie însemnată în dezvoltarea conştiinţei sociale, tot astfel tu îţi poţi aduce contribuţia la îmbunătăţirea calităţii leadershipului tău printr-o ajustare mai bine dozată a atitudinii tale în favoarea schimbării lumii spre mai bine.

Un lider face apel la ilustrarea concretă a unei sintagme de tipul: "Între scenă şi public nu se află decât rampa" atunci când vrea să stimuleze o anumită dispoziţie sufletească care intră în rezonanţă cu motivul schimbării pe care o doreşte atât de mult, evidenţiind îndatoririle unui rol cheie: de a transforma o societate a conflictelor într-o societate a înțelegerii.

Dar aşa cum contactul nemijlocit între actorul de pe scenă şi masele din sala de spectacol conferă teatrului o răspundere deosebită, tot astfel contactul tău cu realitatea crudă pe care trebuie să o contracarezi conferă leadershipului tău o doză ridicată de obligaţii pe care dacă nu le onorezi cu brio, pot determina efecte secundare. În sensul că poţi fi catalogat drept „inacceptabil” dacă apari dezinteresat faţă de ceilalţi.

Leadershipul implică o răspundere şi o îndatorire de slujire a fiecăruia pentru toţi. Un expert în resurse umane, John Maxwell, a spus foarte bine: “Calitatea unui lider nu se recunoaşte în numărul oamenilor care îl servesc, ci în numărul de oameni pe care el îi serveşte."

La noi, importanţa întrajutorării constă în faptul că ea slujeşte drept trecere de la filozofările sterile ce se mărginesc cu apatia (şi incultura), separat de ideile dominante ale unei categorii de indivizi care fac o excelentă impresie, la o viziune îngustă asupra calităţii vieţii, întrucât principiile ei nu conţin germenele unui principiu diferit al realităţii. Al realităţii conform căreia lumea nu se reduce doar la o piaţă de bunuri, ci la germenele unui stat care se desăvârşeşte.

Leadership: Îţi pui în balanţă expunerea şi vizibilitatea poziţiei tale înainte de modificarea "costului de surprindere" al unui moment de vârf care provoacă dependenţa de credibilitatea unei afirmaţii?

Este uimitor cum într-o lume sufocată de indiferenţă şi răceală se găsesc totuşi oameni care încearcă sa dăruiască ceva fără să fie împinşi de la spate. A te strădui să vezi ce-i mai bun în ceilalţi şi a-i ajuta atât cât poţi, uneori mai mult, alteori mai puţin, este într-adevăr un lucru extraordinar. Lucruri minunate se întâmplă atunci când cineva se grăbeşte să-şi exprime solidaritatea şi să-şi aducă aportul la dezvoltarea şi înflorirea comunităţii din care face parte.

Leadershipul se rezumă uneori la următoarele întrebări:

  • Poţi să ierţi ceea ce trăieşti din greşelile tale?
  • Poţi să ierţi ceea ce ţi se întâmplă în timpul încercării de a-ţi crea viaţa după bunul plac?
  • Eşti dispus să ierţi ceea ce îţi calcă în picioare demnitatea?
  • Eşti dispus să alungi din viaţa ta ceea ce te deranjează la restul lumii?

Leadershipul este un mijloc de a face experienţa lumii în care trăieşti un instrument care aduce în plus valoare umanităţii printr-o consecvenţă a ideilor şi o convergenţă a demersurilor celor în drept să facă lumină acolo unde lucrurile nu sunt transparente, legale şi morale.

Costul de surprindere al unui moment de vârf se caracterizează prin posibilitatea de a stabili impactul transmiterii unui mesaj puternic generaţiilor prezente sau viitoare. Este parametrul unui model de motivaţie personală care trebuie să provoace dependenţa de credibilitatea unei afirmaţii care constituie tocmai condiţia şi principiul desăvârşirii tale morale.

Tu îţi ajustezi atitudinea în favoarea schimbării? Cum îţi aduci contribuţia la modelarea societăţii? Poţi să evoluezi în carieră ajutându-i pe ceilalţi din jurul tău? Simţi nevoia să dai ceva? Sau aştepţi numai să primeşti?

Rampa ta spre succes e dată de atitudinea ta. Adopţi o atitudine de indiferenţă şi de superficialitate faţă de lumea din jur? Sau o atitudine de recunoştinţă şi de solidaritate?

O lecţie trainică de viaţă este precum formularea unui adevăr pe care ţi l-ai însuşit în timp: se conformează unor motive venite din reflecţie şi raţionament, dar nu poate face dovada unei superiorităţi dacă nu schimbă faţa lumii.

Liderii cei mai buni fac ca o afirmaţie personală să devină o cale de urmat pentru generaţiile prezente şi viitoare. Adu-ţi contribuţia la îmbunătăţirea calităţii leadershipului tău, printr-o ajustare mai bine dozată a atitudinii tale în favoarea schimbării.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us