ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Ce se petrece aici?

On Ianuarie 19, 2016, in Leadership XXL-Pack, by Neculai Fantanaru

Traversează drumul afirmării unei personalităţi noi, prin redarea veridică a trăirilor intense parcurse de ceilalți oameni.

Eisenstein începe să cerceteze Mexicul. Ceea ce se petrece aici, în conștiința și sentimentele artistului, are o importanță capitală în biografia sa. Marea aventură mexicană este un moment de răscruce în care - pe toate planurile, atât pe cel al gândirii, cât și pe acela al vieții emoţionale - se cristalizează brusc întreaga sa experiență de până acum și apare un nou punct de plecare, la un alt nivel superior, pentru evoluţia sa de mai târziu.

Trăirile sunt acum atât de intense, arderile sunt la asemenea temperaturi, încât procesul intim de răsturnări, cristalizări, reordonări devine detectabil, palpabil. A fost deseori urmărită de comentatori această aventură mexicană în evenimentele ei tragice. Dar fascinant este altceva: cele ce s-au petrecut în cea mai adâncă intimitate a creatorului în aceste 13 luni cât a stat în Mexic ne ajută să înțelegem universul interior al artistului.

Apare astfel, din frânturi de însemnări, scrisori și mărturii din alăturarea migăloasă și dificilă a acestor fragmente, o pasionată fierbere interioară, care ne dezvăluie un Eisenstein necunoscut. Întreaga sa operă de mai târziu nu poate fi într-adevăr înţeleasă decât prin cunoaşterea răscolirii gândurilor și sentimentelor artistului în decursul acestui an petrecut în Mexic. *

Leadership: Poți să-ți impui stilul de leadership printr-o permanentă actualizare a expresiei personalizate a cărei valoare este transformarea?

Să încercăm să pătrundem nemijlocit în acest splendid monolog interior al omului de creaţie, în procesul intim de răsturnări, cristalizări, reordonări ce devine detectabil, palpabil, numai prin efectele produse. Leadershipul, preluând aceste efecte în compoziţia unei formule complexe de zugrăvire a unei noi versiuni evoluate de cunoaştere, în termeni de plus valoare, creează așa numitul efect de oglindă. Tot ce scoți la iveală de la ceilalți este, de fapt, o parte din tine.

Cunoaşterea de sine începe de la subiectele umane pe care le analizezi, prin simpla detecție a gândurilor și sentimentelor lor. Leadershipul este o validare a puterii de a fi parte din schimbarea modului de abordare a altor lumi lăuntrice, pentru a-ţi valorifica propriul potențialul de reinventare.

Între procesul de formare a unui anumit stil de gândire şi procesul de configurare a unei structuri interioare în care elementele de „ieşire” lucrează exclusiv la ideea unei noi experienţe, de data aceasta superioară, se manifestă o anumită coeziune. Această coeziune dă naștere unei atitudini responsabile faţă de ceea ce descoperi prin raportarea la o altă scenă a personalităţii, sau prin raportarea la un anumit subiect de interes.

Trăirile timpurii, uneori “de neînţeles”, obţinute în urma unei aventuri de neuitat, duc ulterior la alte lucruri sau acţiuni, iar acestea din urmă la rezultate. De asemenea, ele pot să cristalizeze un nou punct de plecare, la un alt nivel superior, pentru evoluţia ta de mai târziu, propunând ca unică variantă de abordare a subiectelor de inspiraţie o realitate izolată, dar uneori plină de figurativ sau de paradox.

Liderii cei mai buni sunt actori de excepţie şi regizori prin excelenţă. Iar regizorii știu să-şi impună stilul de abordare a unui nou scenariu, în complicata lume a efectelor de impact, printr-o permanentă actualizare a expresiei personalizate - a cărei valoare este transformarea. Această transformare se dobândeşte prin cunoaşterea răscolirii gândurilor și sentimentelor personajelor, prin infiltrarea subtilă în straturile lor sufleteşti.

Ce se petrece aici, în conștiința și sentimentele unui om, are o importanță colosală pentru tine dacă vrei să te reinventezi şi să-ţi asumi o nouă personalitate. Drumul afirmării unei personalităţi noi este posibil de traversat prin redarea veridică și prin însuşirea trăirilor intense parcurse de ceilalți.* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us