ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Cele două identităţi ale lui Eisenstein

On August 13, 2014, in Leadership +50% Extra, by Neculai Fantanaru

Descoperă noi perspective de gestionare a leadershipului, analizând proporţia dintre cele două constante ale valorii sale.

Biografului nu-i sunt permise pronosticurile, totuşi sunt sigur că odată, în moştenirea literară a lui Serghei Eisenstein, se va găsi confesiunea confirmând acestea. Munca sa la realizarea următoarelor filme nu face decât să confirme o atare ipoteza. Până atunci notăm contradicţiile şi încercăm să descoperim în labirintul lor un mecanism de creaţie care se va perpetua: ideea. Abstracţia generează totdeauna la el succesiunea vulcanică a soluţiilor artistice care apoi, la analiza severă, se dovedesc a fi fost riguros ordonate după legi imuabile.

Să nu uităm însă că legea lăuntrică a operei de artă o creează nu esteticianul, ci artistul. În acest sens exista un continuu conflict, sub masca unei perfecte înţelegeri, între Einsestein-creatorul şi Eisenstein-esteticianul. Cel de-al doilea se străduieşte, cu invidie, să-i smulgă meritele primului. *

Leadershipul tău se întregeşte prin calitatea de a fi autentic sub aspectul condiţiilor de valabilitate şi de fond?

Leadershipul trebuie să fie util şi totodată atrăgător ca să aducă rezultate pe măsură aşteptărilor, iar aici vorbim despre o combinaţie a tuturor variantelor de realizare a unei creaţii de mare valoare şi popularitate. Din păcate, nu tot ceea ce este atrăgător are în mod necesar valoare educativă, constructivă şi mobilizatoare.

Leadershipul se întregeşte mai degrabă prin calitatea de a fi autentic sub aspectul condiţiilor de valabilitate şi de fond, conform criteriilor de evaluare a performanţei în ceea ce priveşte cercetarea desfăşurată, cât şi prin calitatea de a se schimba şi a se transforma. Condiţiile de valabilitate pot fi îndeplinite prin ceea ce realizezi prin prisma unei noi abordări, în timp ce condiţiile de fond pot fi îndeplinite printr-un proces de lărgire a conţinutului ideatic şi de generalizare a valorilor pe care le cultivi.

Pentru a urca pe culmile performanţei va trebui să te autoevaluezi regulat, mai întâi prin prisma creatorului care îşi exprimă idealurile prin originalitate, în scopul producerii unui nou tipar de gândire, punând o parte din sine în fiecare element al activităţii de cercetare. Apoi prin prisma unui promotor de „produs atractiv” care, chiar şi în perioade mai puţin faste, stimulează prin imaginea de brand, prin pozitivitatea lui, prin sensul pe care îl atribuie realităţii, prin mesajul de efect pe care îl transmite, prin sugestie, prin abilitatea de a se integra în diverse medii, prin puterea de a înfrumuseţa funcţionalul, fără a-l compromite.

Dacă nu vrei ca leadershipul să devină un obstacol în calea procesului de dezvoltare, atunci analizează proporţia dintre cele două constante ale valorii sale: creaţie şi frumuseţe. Observă convergenţa lor în raport cu produsul finit, analizând bogăţia de sensuri ale mesajului pe care acesta îl promovează în ceea ce priveşte stilul şi de trendul de creştere pe care îl traversezi.

Aşa cum o pictură se poate remarca prin profunzimea expresiei realiste, leadershipul - ca produs al gândiri tale - trebuie să se remarce prin puternica lui individualitate. Leadershipul este un bun ce trebuie individualizat prin măsurarea, compararea şi cuantificarea celor două elemente variabile: „artă creativă” sau „creaţie estetică”

Cele două identităţi ale lui Eisenstein evidenţiază dualismul creatorului de performanţă în leadership care trebuie să se distingă şi prin originalitate estetică, dar mai ales prin creativitate bazată pe elemente ştiinţifice cu valoare aplicativă şi transformatoare.* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us