ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

David

On Aprilie 08, 2016, in Leadership Deluxe, by Neculai Fantanaru

Găseşte acel ceva din tine care te face unic şi strălucitor, asemenea artistului care abandonează canoanele rigide ale epocii în favoarea realizării unei sculpturi pline de viață.

Schimbarea în structura propriei mele personalităţi se producea atunci când încercam să-mi găsesc transparenţa, aparenţa a ceea ce eram este de fapt, Eine Erscheinung cum spun germanii, în ipoteza existenţei unei situaţii enigmatice. Eram produsul faptului de a nu aparţine nimănui, de a exista într-un cadru al dilatării gândurilor, fără aglomeraţii urbane, în proximitatea născocirilor şi ideilor felurite, într-o armonie perfectă cu mie însumi. Percepeam doar nuanţele unui Sound of Silence.

Pe măsură ce totul se mişca mult mai încet în jurul meu, dar neîntrerupt ca polarităţile opuse ale unui magnet care se atrag, mi-am menţinut disponibilitatea de a fi în relaţie cu ceva mai presus de mine, mai curând un partener puternic, ca fiind ceva de care depindeam constant.

Singurătatea este calea de a-ţi găsi acel ceva din tine care te face unic şi strălucitor, asemenea artistului care abandonează canoanele rigide ale epocii în favoarea realizării unei sculpturi pline de viaţă, pentru a se adânci în lumea sufletească a propriului său Masterpiece, copia lui cea mai fidelă. O reprezentare extrem de naturală şi expresivă care nu vorbeşte, nu relaţionează, dar simbolizează perfecţiunea.

Încetul cu încetul am început să simt acea forţă propulsivă spre un mod de gândire fictiv, în urma căruia trăiam gustul marilor descoperiri de dincolo de limitele propriei mele fiinţe, devenind ulterior autorul lumii în care exista doar arta, unde totul era David, scutul protector, cunoaşterea, învăţarea. Unde nu exista tristeţe, nici bucurie, ci doar o singură lege - fii atât cât poţi să fii peste limitele unanim acceptate ale normalităţii.

Incitant, mă simţeam captiv într-o altă dimensiune, ca o creaţie a lui Michelangelo inserată în universul fantezist al lui Stephen Hawking sau Jason Diablo, nimerindu-mă într-un cadru pe care nu l-ar imagina nici măcar un adept al futurismului. Ritmul de metamorfozare într-un model de aparenţă, într-o lume modernă, simbolizând o expresie a perfecţiunii, era noua ordine impusă formei artei mele.

Leadership: Poți să conferi potenţialului tău de lider proprietatea de a fi "artistic”, prin dezvoltarea capacităţii de a-ţi manifesta individualitatea într-o lume unde primează David?

O lume făurită de sine poate să confere leadershipului valoarea de „sistem închis”, unde doar tu te poţi înţelege şi unde simţi că poți să realizezi o depăşire spectaculoasă, transformându-te într-o imagine de sine stătătoare: David. Mai simplu spus, David este o aproximare a imaginii tale originale, dar cu un număr mai mare de nivele de detalii, cu raportare la elementele esenţiale din care eşti compus.

Dar dacă privim cu obiectivitate, în sensul conturării a două părţi distincte, o parte atribuită capacităţii conştiente de receptare a sinelui unic și o parte atribuită disponibilităţii de a fi în relaţie cu ceva mai presus de tine, atunci vom constata o extindere a personalitӑţii şi o imagine pe care atitudinea o confirmӑ.

Leadershipul nu anunță percepţia gustului marilor descoperiri de dincolo de limitele propriei tale ființe, dar corespunde cu imaginea pe care ți-o făureşti în prezenţa unei realităţi interioare în care se ţes ingenios acordurile dintre ceea ce vrei să fii, să pari şi ceea ce poţi dobândi prin propriile strădanii. Prin cunoaştere, învăţare, și reprezentarea lor într-un tot unitar.

Viaţa este capodopera pe care o concepi înainte de a te fi surprins în ipostaza de artist.

La vârsta de 64 de ani, regele Louis al-XV-lea i-a mărturisit doctorului Lamartiniere durerea ce-l frământa, pe care nu o mai putea suporta, căruia numai el însuşi îi putea găsi leacul:

"Nu vreau imortalitatea pe care oamenii aceştia ar putea să mi-o dea, fiindcă ar trebui s-o plătesc prea scump, în lumea asta pieritoare şi poate chiar şi în cealaltă. Vreau doar să-mi prelungesc viaţa cât mai mult s-ar putea. Vreau ca în această viaţă să intre, pe cât posibil, cât mai multe din lucrările pe care le iubesc şi pentru asta nu mă voi adresa nici poeţilor, nici filozofilor, nici războinicilor…"

Lăsând să se înţeleagă că însăşi existența lui era o capodoperă începută de mult, dar căreia îi lipsea vraja, nuanţele unui stimul, pentru a fi finalizată.

Ideea principală a muncii omului cu el însuși, în ecuația unei dezvoltări care favorizează leadershipul printr-un act de creație specială, poate fi redată în formula:”Viaţa este capodopera pe care o concepi înainte de a te fi surprins în ipostaza de artist”.

În descrierea acestei formule s-a şi constituit vraja - o înlănţuire de metamorfoze și ipostaze, în care se amestecă eternele „reîntoarceri” la tine însuţi, surprinzând raportul dintre esenţialitatea și intensitatea ce există în spațiul care îți aparține, în lumea aparentă.

David este conștiința de sine care îl face pe om să fie „cineva”, este valoarea ce iese din raporturile tale cu experienţa personală şi subiectivă, este partea finală a operei de convertire la tine însuţi.

Şi în omul din tine stă cuibărit un David care abia așteaptă să fie transformat în operă de artă, copia ta cea mai fidelă, o reprezentare extrem de naturală şi expresivă care poate nu vorbeşte, nu relaţionează, dar simbolizează perfecţiunea.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us