ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

De la simplu la complex... şi înapoi

On August 29, 2016, in Leadership 7th Edition, by Neculai Fantanaru

Învaţă cum să te cunoști mai bine, experimentând gândirea și inteligenţa pe baza ideii de contribuție la reînnoirea vieții.

Trebuia să găsesc o metodă de demascare a acelor laturi ale vieţii pe care nimeni altcineva nu le putea accepta, construite din înalturile unei uitări care nu va fi uitată la rândul ei de amintirea uitării, cu ajutorul cărora să simplific contururile de fluctuaţie între două fenomene. Un fenomen de adaptare la regulile unei situaţii prin care trebuia să mă pun de acord cu restul lumii şi un fenomen, de o complexitate imensă şi cu responsabilitate aparte: tendinţa de a mă ascunde, de a fugi, de a trece neobservat printre oameni.

În aceste circumstanţe, opţiunea First Rule din submeniul "Cum pot fi găsit" nu permitea selectarea valorii True din opţiunea "What If", ci din nou se executa apelul recursiv "Stay Close" la o progresie de la simplu la complex și înapoi, de la știință la artă, cum spun savanţii. Asta decidea soarta incursiunii mele într-o realitate aparte, în nivelurile de viabilitate ale unei psihologii abisale.

Fantasticul era tot atât de necesar cum este sclipirea în peisajul monoton de toamnă, demonstrând unitatea dintre răspunsul la întrebările pe care constant mi le puneam şi executarea unui algoritm de recunoaştere a ignoranţei faţă de sinele adevărat, la care eram bineînţeles supus, decât pentru a prezice viitorul intrării mele într-o buclă a logicii multivalente.

Viaţa, pentru a putea fi înţeleasă pe deplin, despre cele ce formează experienţa trăirii, trebuie să te arunce într-o uitare totală, dar asumată, făcută pe trei sferturi din amarul unui tip de înfrângere, unui trai sortit deşertăciunii, din apelarea unei funcţii cu o singură variabilă: "Tu însuţi", dându-i valoarea argumentelor dintr-un Array asociativ.

Și, dintr-un sfert de îndoială, cuprinzând trăirile cele mai fine în proporţii uriaşe, căutând stăruitor o metodă de exprimare plastică a tendinţelor principale ale realităţii gândurilor, ale percepţiilor faţă de experienţele pe care le trăiești în captivitatea minţii, prin memorie la trecut şi prin imaginaţie la viitor.

Numai selectând valorile variabilei "End" poţi obţine avizul de a te cunoaşte mai bine, construit pe tema recurentă a uitării. Și numai cu răbdare poţi intra în posesia cheii primare care identifică în mod unic fiecare înregistrare a entităţii numită „călătorie”.

Leadership: Slujeşti pe deplin libertatea de a te manifesta în totalitatea ta, prin extinderea conceptului de inteligenţă?

Romanul „Maşina timpului” al lui Wells nu este doar un răspuns dat existenţei care reconfigurează jocul intim al fiinţei care se întreabă - înspăimântată, îngrijorată sau calmă - "Ce urmează în viitor"? Ci este răspunsul unui glas pe care nu-l aude oricine, o chemare care implică o limită. Aşa cum precizează autorul, sunt unii care nu sunt în stare să vadă prăpastia ce-i desparte pe oamenii muncii de exploratorii din societatea modernă, să înţeleagă că ea se lărgeşte mereu.

Momentul de seamă când te întorci de unde ai plecat, slujind pe deplin libertatea de a te manifesta în totalitatea ta pe care ai avut-o, și pe care singur ți-ai compromis-o prin captivitatea statutului existenţial, unul dificil: must have more control of science, este o parte a traiectoriei ascendente pe care o creezi prin îmbinarea elementelor definitorii: capacitatea de a te orienta prin ce este iluzie și capacitatea de a te orienta prin ce este adevăr.

Adevărul este pactul cu tine însuți, susținut în încercările îndrăzneţe de a te analiza din prisma nevoii de justificare a devenirii, prin ataşamentul faţă de dimensiunile tot mai largi ale ştiinţei, care te stimulează intelectual. Fiindcă nu este de ajuns să trăiești din emoții, din perfecţiunea frumuseţii interioare și exterioare, dintr-un spațiu al existenţei, vindecat, complet şi întreg. Aceasta este intensitatea începutului de drum, care nu te va duce decât la jumătatea călătoriei.

Iluzia este ceea ce rămâne după ce anumite părţi din adevăr a fost modificat şi pus pe seama îndoielii.

Omul cel mai raţional este capabil să realizeze o extindere a înţelesului conceptului de inteligenţă şi popularizarea acestuia în propria lui viață, fără a depinde de tendinţele principale ale realităţii gândurilor, ale percepţiilor faţă de experienţele pe care le trăiește în captivitatea minţii, prin memorie la trecut şi prin imaginaţie la viitor.

El nu se lasă acaparat de gânduri, nu se lăsa furat de ele, tocmai de aceea atitudinea şi gândurile sale sunt necunoscute celorlalți. Se încrede numai în sinceritatea situaţiilor, în date precise, în formele adevărului exercitat asupra interacţiunii sale cu practica.

Ştiinţa este puterea necesară luminării drumului, alegerii și parcurgerii lui. Dar calea va fi uşurată dacă gândești în funcție de răspunsul la întrebările pe care ţi le pui prin executarea unui algoritm de recunoaştere a ignoranţei faţă de sine, la care eşti constant supus.

Omul rațional este afectat, devorat de ignoranţa de a nu vedea decât faţeta realităţii care îi convine, trăgând concluzii după fiecare experienţă de viaţă, faţă de fiecare opţiune pierdută sau câștigată. El este martorul înfrângerii sale, care îl poate transforma dintr-o persoană obișnuită într-un om al destinului potrivnic.

Pe de altă parte, omul care nu își suportă orientarea ca pe un chin, omul care învinge raţiunea prin sentiment, întotdeauna experimentează gândirea și inteligenţa pe baza ideii de contribuție la reînnoirea vieții.

De la simplu la complex... şi înapoi este traseul evolutiv pe care îl urmăm cu toţii în încercarea de a descoperi adevărul de bază al condiţiei umane: cunoaşterea nu se poate despărţi de condiţiile de constatare ale valabilităţii existenţei, iar fundamentul existenței - conștiința - se poate atinge doar prin emoție și sentiment.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate